Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2014
Leestijd: 2 minuten

Kickstarter van start in Nederland, 5 initiatieven uit eigen land uitgelicht

Vandaag is Kickstarter officieel in Nederland van start gegaan. Via de crowdfundingwebsite kunnen nu ook Nederlandse initiatieven gestart en gesteund worden. Ons kikkerlandje is het het zesde en eerste niet-Engelstalige land met een eigen Kickstarter-pagina.

Er zijn al Nederlandse Kickstarter-projecten geweest, zo berichtten wij eerder over een project van Dave Hakkens, tegenwoordig mr. Phoneblocks. Betalingen moesten voorheen via een Amerikaanse contactpersoon geregeld worden, vanaf nu kunnen Nederlandse initiatieven direct zelf betalingen ontvangen. Om af te trappen, zetten wij vijf high- en low tech Kickstarters uit eigen land op een rij.

Schadekiek: Blikschade melden met je iPhone

Een Nederlandse app die gemaakt wordt in Den Haag maakt het eenvoudig om schade aan auto’s te melden en offertes van schadeherstelbedrijven te ontvangen. Via de app kunnen vier foto’s van de schade worden gemaakt, aangesloten schadeherstellers bekijken deze en geven ook via de app een prijsopgave terug.

> Schadekiek wil voor 13 juni € 40.000 ophalen.

LEKKER: Voor de perfecte filterkoffie

Koffie? Ja, lekker! Is er iets Nederlandser dan nostalgische filterkoffie? De grootste uitdaging bij het zetten van filterkoffie is de dosering. De koffiefilters van LEKKER hebben maatstrepen aan de binnenzijde en kunnen een extra smaakje afgeven. Zo wordt filterkoffie weer makkelijk, smaakvol en hip.

> LEKKER wil voor 13 juni € 7.500 ophalen.

Shurfing: Online surfgear delen

Als surfers willen reizen en hun surfspullen mee willen nemen, moet flink betaald worden om de bagage mee te nemen. Deze Amsterdamse app heeft als doel surfers met elkaar te verbinden zodat ze zelf surfgear aan elkaar kunnen uitlenen.

> Shurfing wil voor 29 mei € 5.000 ophalen.

Fietsklik: Stijvolle en klikbare fietsaccessoires

Als er een ding is waar Nederlanders koploper in zijn, is het verplaatsen per fiets. Logisch dat fietsaccessoires een van de meest gefunde Nederlandse projecten is. Het Amsterdamse concept Fietsklink doet precies wat de naam zegt; fietsaccessoires maken die met een klik op de fiets is te zetten.

> Fietsklik wil voor 2 mei € 40.000 ophalen.

The Sphinx: Tablet wordt extra desktop

Dit Haagsche initiatief zal vooral systeembeheerders en IT-professionals aanspreken. The Sphinx is een iPad-dock waar tegen eens muis, toetsenbord etc op aangesloten kan worden. Met speciale software kan ook Windows of OS X naar de tablet gestreamed worden. Op deze manier ontstaat een extra werkplek die zo in te klappen en mee te nemen is.

> The Sphinx wil voor 24 mei € 125.000 ophalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kickstarter van start in Nederland, 5 initiatieven uit eigen land uitgelicht
Sluiten