Kickstarter van start in Nederland, 5 initiatieven uit eigen land uitgelicht

8 reacties

Vandaag is Kickstarter officieel in Nederland van start gegaan. Via de crowdfundingwebsite kunnen nu ook Nederlandse initiatieven gestart en gesteund worden. Ons kikkerlandje is het het zesde en eerste niet-Engelstalige land met een eigen Kickstarter-pagina.

Er zijn al Nederlandse Kickstarter-projecten geweest, zo berichtten wij eerder over een project van Dave Hakkens, tegenwoordig mr. Phoneblocks. Betalingen moesten voorheen via een Amerikaanse contactpersoon geregeld worden, vanaf nu kunnen Nederlandse initiatieven direct zelf betalingen ontvangen. Om af te trappen, zetten wij vijf high- en low tech Kickstarters uit eigen land op een rij.

Schadekiek: Blikschade melden met je iPhone
Schadekiek-520
Een Nederlandse app die gemaakt wordt in Den Haag maakt het eenvoudig om schade aan auto’s te melden en offertes van schadeherstelbedrijven te ontvangen. Via de app kunnen vier foto’s van de schade worden gemaakt, aangesloten schadeherstellers bekijken deze en geven ook via de app een prijsopgave terug.

> Schadekiek wil voor 13 juni € 40.000 ophalen.

LEKKER: Voor de perfecte filterkoffie
lekker-520
Koffie? Ja, lekker! Is er iets Nederlandser dan nostalgische filterkoffie? De grootste uitdaging bij het zetten van filterkoffie is de dosering. De koffiefilters van LEKKER hebben maatstrepen aan de binnenzijde en kunnen een extra smaakje afgeven. Zo wordt filterkoffie weer makkelijk, smaakvol en hip.

> LEKKER wil voor 13 juni € 7.500 ophalen.

Shurfing: Online surfgear delen
shurf
Als surfers willen reizen en hun surfspullen mee willen nemen, moet flink betaald worden om de bagage mee te nemen. Deze Amsterdamse app heeft als doel surfers met elkaar te verbinden zodat ze zelf surfgear aan elkaar kunnen uitlenen.

> Shurfing wil voor 29 mei € 5.000 ophalen.

Fietsklik: Stijvolle en klikbare fietsaccessoires
fietsklik-520
Als er een ding is waar Nederlanders koploper in zijn, is het verplaatsen per fiets. Logisch dat fietsaccessoires een van de meest gefunde Nederlandse projecten is. Het Amsterdamse concept Fietsklink doet precies wat de naam zegt; fietsaccessoires maken die met een klik op de fiets is te zetten.

> Fietsklik wil voor 2 mei € 40.000 ophalen.

The Sphinx: Tablet wordt extra desktop
sphinx-520
Dit Haagsche initiatief zal vooral systeembeheerders en IT-professionals aanspreken. The Sphinx is een iPad-dock waar tegen eens muis, toetsenbord etc op aangesloten kan worden. Met speciale software kan ook Windows of OS X naar de tablet gestreamed worden. Op deze manier ontstaat een extra werkplek die zo in te klappen en mee te nemen is.

> The Sphinx wil voor 24 mei € 125.000 ophalen

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  I is very enthoesiastiek. If you waatsh the video on kickstarter of the product ‘Sphinx’ u will haav a goed laufgh

 • Profielfoto
  Novix

  Die koffiefilters zijn op zich nog wel geinig, maar met € 0,50 per stuk nogal aan de hoge kant, vind ik. Wel leuke initiatieven verder, ben benieuwd wanneer de echte parels komen vanuit de Benelux!

 • Profielfoto
  luipaard-tijger

  Fietsklik wil graag 40000 dollars bijeen krijgen, geen euros alvast volgens de kickstarter site zelf

 • Profielfoto
  Meneerkaka

  the sphinx is best een goed aparaat, waarschijnlijk gaan ze de 125.000 nooit ophalen met nog 24 dagen te gaan, maar ik zou er best wel 1 willen hebben, gwn lekker je beste games op je tablet:smile:

 • Profielfoto
  Wyodor

  Effe gekeken op de kassabon.

  80 koffiefilterzakjes nr 4 bij de Jumbo : 36 cent.

 • Profielfoto
  steveb

  schade kiek bestaat al
  heel makkelijk en praktisch
  alleen spijtig voor mij dat het niet compatibel is met de belgische verzekeringen

  hier zie je hoe je in een mum van tijd je europees aanrijdings formulier invult en naar de verzekering van bijde partijen stuur.

  https://www.youtube.com/watch?v=JU1BWR0FpUs&feature=youtu.be

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Kickstarter is about, how to make other people use you to get rich

 • Profielfoto
  NapO

  koffiefilter: iemand die al jaren filter koffie zet of oldscool is (lees niet van de senseo generatie) weet echt wel hoeveel koffie die in een filter moet doen.

  sphinx en fietsklik zie ik nog handel in. zelfde als die i-stick. goed idee!

  schadeklik, wat is je verdienmodel? (de schadebedrijven betalen een fee die aangesloten zijn?)