‘iWatch rolt al mondjesmaat van de band’

13 reacties

De iWatch is uitgedacht, afgewerkt en de eerste modellen worden inmiddels geproduceerd. Over enkele weken zal de productie volledig op stoom komen. Dit onthult The China Times op basis van informatie van Apple’s toeleveranciers.

Er wordt volgens de Chinese krant geen gebruik meer gemaakt van een traditionele printplaat, in plaats daarvan wordt een techniek die System in Package heet gebruikt. Deze nieuwe productietechniek is nodig om geavanceerde electronica in een compacte wearable te passen. De iWatch gebruikt hierdoor bovendien ook minder energie.

De iWatch zal naar verluidt in de tweede helft van dit jaar geïntroduceerd worden, waarschijnlijk in het derde kwartaal. Momenteel is nog veel onduidelijk over Apple’s slimme horloge, zo is het nog niet bekend welke vorm te iWatch zal hebben. De wearable zou eruit kunnen zien als een traditioneel horloge of juist als een futuristisch polsbandje als de Nike Fuelband.

IWatch-concept met iOS op polsformaat.
iWatch-concept met iOS op polsformaat.

Het is nu wachten tot meer details uitlekken. Als de massaproductie inderdaad binnenkort begint, zal er snel meer informatie uit de Aziatische productieketen naar boven komen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Interessant, wie weet laten ze een sneak peak zien bij de WWDC.

 • Profielfoto
  THX-1138

  “Het is nu wachten tot de eerste details uitlekken.”

  Wat zijn dit dan? -> Er wordt volgens de Chinese krant geen gebruik meer gemaakt van een traditionele printplaat, in plaats daarvan wordt een techniek die System in Package heet gebruikt. Deze nieuwe productietechniek is nodig om geavanceerde electronica in een compacte wearable te passen. De iWatch gebruikt hierdoor bovendien ook minder energie.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik vraag me af, is het technisch mogelijk om het beeld van rand tot rand te maken? Ik zie regelmatig concepten voorbij komen die dit hebben, ook bij de iPhone (al vanaf paar jaar geleden), maar tot nu toe is dat niet uitgekomen. Hoe realistisch is het om dit te verwachten? Iemand die dit weet?

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik zal wel de enige zijn, maar ik heb eigenlijk nul interesse in zo’n ding. Ik zit niet te wachten op een iWatch, ik draag al jaren niets meer en ben blij dat m’n pols nu vrij is.

  Misschien moet ik m’n woorden na de lancering inslikken, we zullen zien…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple maakt simpelweg iets om te kunnen garanderen dat hun eigen schoorsteen de komende jaren blijft roken. Om dat leuk in de kleden volgt er een verhaal dat wij een iWatch graag zouden willen. Ive moet z’n witte kamer weer in om een prozaïsch verhaal op te hangen. En Tim Cook zal vervolgen natuurlijk weer een truly magical, amazing, far better, beautiful, ambitious, bigger larger, incredible, awesome, revolutionary, simple, phenomenal, extraordinary, unbelievable, gorgeous, easy, cool, wonderful, terrific, remarkable, huge, tremendous productlijn lanceren.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Bij de eerste draagbare telefoon zei ook bijna iedereen dat zoiets onzin was. Je gaat er (om te beginnen) 1 kopen, geloof me maar. Tenzij je nu ook nog geen GSM -ik heb het dan nog maar niet eens over een smartphone- hebt natuurlijk.;-)

 • Profielfoto
  Zakske

  Bij de eerste draagbare telefoon zei ook bijna iedereen dat zoiets onzin was.

  De eerste mobiele telefoons waren groot en absurd duur in het gebruik, waardoor ze enkel door zakenlieden werden gebruikt. Niemand vond het een onzinnig product, het was alleen onbereikbaar voor de gewone consument.

  Bij alles wat er tot nu toe over de iWatch is geschreven heb ik zoiets van “meh, het zal wel”. Het gezondheidsaspect laat me koud, misschien omdat ik geen fanatieke sporter ben. Maar ook de rest kan me niet echt boeien.

  Wat moet je met zo’n klein scherm doen wat zo revolutionair is dat het de aanschaf waard is? Ik kan me er echt niks bij voorstellen. Daar komt nog bij dat het een apparaat is dat meer dan waarschijnlijk afhankelijk is van de iPhone, dan moet ik dus twee dingen gaan meeslepen en opladen.

  We zullen zien…

 • Profielfoto
  IOS dude

  Hopen dat het van saffier is en dat het waterdicht is!!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Er zijn relatief veel dingen die mislukken bij Apple. Ik verwacht er maar niet te veel van.
  Apple is goed in eenvoudige dingen. Dus verwacht niet te veel toeters en bellen. Er zal iets opzitten wat mooi en goed werkt. Maar qua hoeveelheid functionaliteit zal het beperkt zijn.
  Persoonlijk verwacht ik: berichten/notificaties, sport/gezondheid, tijd,… en betalen.

  Ik vewacht niets op gebied van internetten, berichten verzenden, agenda inkijken, email lezen, muziek, ..

 • Profielfoto
  jackybe67

  Heb zo een idee dat mijn Pebble in de lade gaat terechtkomen.

 • Profielfoto
  Di May

  Wedden dat het iets heel anders wordt dan de meesten verwachten ?

  Want ‘iWatch’ kan je letterlijk op méér dan één manier vertalen.

  Ooit aan gedacht dat ‘I watch’ ook kan betekenen :
  ‘Ik hou het in de gaten.’ Ik hou bijvoorbeeld mijn bloeddruk in de gaten.

  Dit in gedachten zou de ‘iWatch’ niet meer kunnen zijn dan een elegante ring.
  Uiteraard heb je dan nog een ander iDevice ( lees : iPhone of iPad )
  nodig om er verder iets mee te kunnen doen.
  Twee keer kassa dus.

  Clever, niet ?

 • Profielfoto
  Funboy99

  Hopelijk komt hij ook snel naar nederland

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik word niet opgewonden van de iWatch. Zie er het nut niet van in…ben blij dat ik al jaren geen horloge meer heb. Heb nog geen enkele feature van het ding gehoord dat ergens over gaat. Wat mij betreft een iFlop dus…:)