Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 april 2014
Leestijd: 1 minuut

‘iWatch in september op de markt’

Tijdens de WWDC van 2014 worden een aantal nieuwe producten verwacht, maar niet de geruchtmakende iWatch. Volgens nieuwe geruchten uit China zal Apple’s slimme polsgadget in september van dit jaar op de markt worden gebracht.

Het Chineestalige Economic Daily News (EDN) bemachtigde een lijst van onderdelen die nodig zijn om de iWatch te publiceren. Deze ‘bill of materials’ zou momenteel gebruikt worden door de fabrikanten die de iWatch voor Apple gaan produceren. Op de lijst staat onder andere een saffieren scherm. Volgens de Chinese website worden er vanaf augustus 65 miljoen iWatches geproduceerd.

De productie van de iWatch zal in handen zijn van het Taiwanese Quanta Computer, een van de vaste leveranciers van Apple. Het eveneens Taiwanese Richtek Technology gaat samen met touchscreen-specialist TPK het scherm maken. De chip voor de iWatch is door Apple ontworpen, maar wordt volgens de Chinese bron door Samsung geproduceerd.

Het is nog niet duidelijk hoe de iWatch er precies uit gaat zien.

De berichten over een iWatch in september staan haaks op eerdere geruchten over het vertraagd zijn van het productieproces. Enkele maanden geleden claimde het matig betrouwbare DigiTimes dat de productie van een metalen behuizing voor de iWatch niet goed op gang wilde komen. Apple zou hiervoor een nieuw proces gebruiken, dit leverde echter een te grote foutmarge op. Mogelijk zijn de problemen nu opgelost en kan de productie alsnog beginnen.

In september van 2014 wordt ook de definitieve versie van iOS 8 verwacht. Tracking van fitnessactiviteiten en gezondheidsinfo wordt waarschijnlijk een van de  belangrijkste nieuwe features. De iWatch is nodig om deze informatie kunnen verzamelen, hetgeen een release in september logisch maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iWatch in september op de markt’
Sluiten