iWatch-concept toont iOS op polsformaat

24 reacties

Volgens de laatste geruchten komt de iWatch in het derde kwartaal van dit jaar uit. Hoe Apple’s wearable eruit gaat zien is nog de vraag, het kan zowel de kant van een traditioneel horloge als de kant van een Nike Fuelband-achtig bandje op.

Ontwerper Edgar Rios maakte een concept van een iWatch-concept dat eruit ziet als een horloge en besteedde veel aandacht aan de user interface. We zien iOS 7 met notificaties, een muziekspeler, healthbook, een klok met verschillende watchfaces en natuurlijk HealthBook. Allemaal op polsformaat. 

HealthBook
HealthBook.

Volgens de ontwerper zijn de concepten niet gebaseerd op concrete geruchten, maar vooral zijn eigen visie op Apple’s wearable.

Notificaties.
Notificaties.

De renders geven een realistisch beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van iOS op een klein scherm. Veel elementen die in het concept terug te zien zijn, zijn ook op de iPhone aanwezig en geven een vertrouwd beeld.

iWatch-iOS-concept-watchfaces
Stopwatch, wekker en watchfaces.

Het ontwerp van Rios kent ook een modieuze uitvoering die afkomstig zou kunnen zijn van Burberry. Geen onlogische keuze gezien de CEO van het modehuis binnenkort de retailtak van Apple gaat leiden.

Burberry Style.
iWatch Burberry Style.

Ook aan de muziekspeler is gedacht, dit lijkt vooral een remote-bediening voor de iPhone te zijn. Hierbij staan de iPhone en iWatch met elkaar in verbinding. Handig tijdens bijvoorbeeld het sporten of reizen.

Muziekspeler.
Muziekspeler.

Meer renders zijn te zien op de Behance-pagina van Rios. Zie jij jezelf met deze iWatch om je pols lopen?

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Eindelijk een concept wat ik zou aanschaffen. Nu hopen dat Apple met iets vergelijkbaars komt.

 • Profielfoto
  seek

  Grafisch gelikte plaatjes van oerlelijk design. Die randjes boven en onder het scherm zijn walgelijk.

 • Profielfoto
  Bman

  Ze gaan het OS waarschijnlijk veel sterker versimpelen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ontwerper Edgar Rios maakte een concept … … dat eruit ziet als een horloge…

  .
  Cool. Hoe komt hij er op hè?!

 • Profielfoto
  ldb

  Nice! Ben benieuwd of het er ook als een horloge uit gaat zien.
  Hoop toch stiekem op iets wat ik nog nooit eerder heb gezien en een jaar later denk, ‘hoe heb ik ooit zonder gekund?’
  Er zal deze zomer vast wel het een en ander uitlekken uit een fabriek in China.
  Laat de geruchtenmachine maar draaien… ik ben er klaar voor!

 • Profielfoto
  Moriarty

  Ik zie hem niet om mijn eigen pols als ze er (zoals de geruchten gaan) minimaal $1000,- voor gaan vragen, bij $ 250,- ligt het maximum wel bij mij…

 • Profielfoto
  aukem

  Mooi design, denk inderdaad dat het OS nog meer versimpeld wordt zoals hierboven al.

  @moriarty ben benieuwd met welke prijs ze de watch op de markt zetten inderdaad!

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Een prijs van 250 euro zou mij ook redelijk lijken.

  Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die meer voor een iPhone-afstandsbediening-om-een-pols gaan betalen dan de daadwerkelijke iPhone. We moeten niet vergeten dat de iPod Nano ook lang niet zoveel kost en wel een hoop vergelijkbare functies heeft, er is zelfs een polsbandje voor de iPod Nano verkocht om hem als horloge te dragen. Ook die kostte geen 600 euro o.i.d..
  Daarbij is het wel een product wat de rest van de wereld ziet. Het zit aan je pols dus het is 90% van de tijd duidelijk zichtbaar, meteen goede reclame voor Apple, zeker in het begin omdat het nog ‘nieuw’ is en het dus van veel mensen de aandacht trekt.

 • Profielfoto
  Xcode

  Hebben.

 • Profielfoto
  TandMac

  Het ding moest er allang zijn.
  En niet weer eerst in de USA, maar WorldWide.

  Ze lopen ver achter tegenwoordig.

 • Profielfoto
  Xcode

  @TandMac
  Dat is onzin, Apple was lang niet de eerste met een MP3 speler, smartphone of tablet. Apple was de eerste die het goed deed.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Inderdaad. Wat heb je aan een smartwatch met een batterijlading die meegaat tot vijf uur in de middag?
  Apple brengt die horloge pas uit als ie goed genoeg is, en zo hoort het ook.

 • Profielfoto
  ICell

  Begint zo langzamerhand wel een een beetje een hoog tabbloid-achtig-forum te worden, door allerlei aannames suggestief gehalte waarheid de wereld in te helpen.
  Doorkauwen, herkauwen van items die anderhalf jaar geleden al weinig nieuwswaarde hadden, waar LETTERLIJK nog geen letter bewijs van gevonden is. getuigt van een creatieve armoede bij OMT…
  Besides, de concepttekeningen zijn erg leuk gemaakt, maar als men nou eens minder waarde hechtte aan dit soort geleuter, zou men beseffen dat het iwatch-concept eigenlijk geen bestaansrecht heeft, welke meerwaarde heeft het op een smartphone? Heeft iemand die vraag wel eens goed kunnen beantwoorden?
  Ergens snap ik OMT wel, hun bestaansrecht verdwijnt naarmate het gespeculeer minder wordt, dus dan maar weer een uitgestorven item het roddelcircuit in gooien. Gesjeesde marketinglui dat zijn ze dan wel weer.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ergens snap ik OMT wel, hun bestaansrecht verdwijnt naarmate het gespeculeer minder wordt, dus dan maar weer een uitgestorven item het roddelcircuit in gooien. Gesjeesde marketinglui dat zijn ze dan wel weer.

  Grotendeels geef ik je gelijk, maar als OMT kan je ook meer concentreren naar tips en andere rubrieken.(zoals appletips maar dan breder vlak).
  Maarja de wekelijkse terug kerend iets wat elke keer word gestart word net zo hard gestopt. zonde….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet heel lelijk maar ook niet heel mooi en teveel lijkend op andere design horloges die eerder zijn uitgebracht. Een meer futuristisch design van glazen armband dat eerder is uitgebracht lijkt mij veel mooier.
  Iets dat een hele stap voorwaarts gaat vanuit het design van horloges. Dat is niet verrassend. Hoewel dit wel mooier is dan de meeste horloge achtige designs. Hoe minder het lijkt op een horloge, hoe meer kans het maakt, lijkt mij!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik heb een horloge nooit echt kunnen verdragen om mijn pols/arm. Dus helaas.

  Verder -als ik dus al een horloge(achtig iets) zou gaan dragen- zou ik dan voor een echt opwindhorloge gaan, of zo’n ding dat zichzelf opwindt. Analoog is zóveel Cooler dan digitaal als het op zoiets aankomt.

 • Profielfoto
  mslik

  MacAanZee,

  Ben jij onlangs nog wel eens naar een horlogerie geweest? Ik weet niet hoor maar analoge horloges lijken ook redelijk wel op elkaar of niet dan. Waarom zou dat met digitale varianten niet zo kunnen zijn. Waarom kopen mensen een Rolex van 20k als een casio van 200,- euro er heel veel op lijkt, dezelfde tijd aangeeft en net zo goed zit als die Rolex. Antwoord is, het is een rolex.

  Dus ook al lijkt dit misschien op iets wat we al gezien hebben, ik vind het er briljant uitzien (mijn mening) en ach dat het misschien zou kunnen lijken op iets anders, tja dat lijkt me logisch. Een horloge is een horloge.

  Maar on topic. Doe mij die maar.

 • Profielfoto
  maconly

  MacAanZee,

  Ben jij onlangs nog wel eens naar een horlogerie geweest? Ik weet niet hoor maar analoge horloges lijken ook redelijk wel op elkaar of niet dan. Waarom zou dat met digitale varianten niet zo kunnen zijn. Waarom kopen mensen een Rolex van 20k als een casio van 200,- euro er heel veel op lijkt, dezelfde tijd aangeeft en net zo goed zit als die Rolex. Antwoord is, het is een rolex.

  Dus ook al lijkt dit misschien op iets wat we al gezien hebben, ik vind het er briljant uitzien (mijn mening) en ach dat het misschien zou kunnen lijken op iets anders, tja dat lijkt me logisch. Een horloge is een horloge.

  Maar on topic. Doe mij die maar.

  Een mooie Rolex kost 5K en koop je voor het leven, heeft wel wat onderhoud nodig .

 • Profielfoto
  THX-1138

  Helaas zitten we weer in de concepten-fase, waarin nogal wat Apple-minded websites dit soort nutteloze info over ons uitstorten. Het lijkt me dat wanneer een website iets te melden heeft, dit soort dingen gewoon genegeerd worden. Heeft een website echter een vertaalmachine in dienst en harkt het steevast komkommertijdnieuws bij elkaar dan kan je er op rekenen dat we er mee overspoeld worden.

  PS: Is er eigenlijk al weer een onderdeel van de nieuwe iPhone gesignaleerd? Of een mal van een hoesje voor de nieuwe iPhone??? Kan niet wachten om het te lezen…:confused:

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  …een concept van een iWatch concept dat lijkt op een horloge…

  Dear Lord, save our souls…

 • Profielfoto
  ICell

  @THX-1138 en @Mark Otte; Spot on!!!

  En met de komst van de iphone werd gelijk bewezen dat kleinere mobieltjes niet perse nodig waren, sterker; ze zijn eigenlijk allemaal weer groter geworden en dan zouden we nou in een keer met z’n allen terug willen naar een schermformaat niet groter dan het schermpje van een nokia 3310…omdat ie om de pols past…?
  Conclusie; we zitten op een forum die steeds meer af begint te dwalen naar het niveau bitchfighting op de concurrent, want er is niks om over te schrijven.
  En last but not least, wie lult er nou nog over een Iwatch als je dit hebt gezien: dit kon nog wel eens een killer-feature worden:
  http://www.theverge.com/2014/4/15/5615880/building-blocks-how-project-ara-is-reinventing-the-smartphone

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Nu maar hopen dat dit realiteit woord!

 • Profielfoto
  Mona

  Zou Apple niet slim om moeten gaan met de accelerometer?

  Ik zie het al voor me, swipen door middel van een kleine polsbeweging; pols een tikje naar links is ‘omhoog’, pols naar rechts is ‘omlaag’. Arm omhoog (in de tijd-kijk-stand) is ‘actief’, arm omlaag is de ‘sluimerstand’, zoiets? Ik denk dat ze geen ‘iPhone-bediening’ op een horloge gaan ontwikkelen maar in plaats daarvan met iets eigens kunnen/moeten komen; een compleet nieuwe manier van navigeren! Een horloge vraagt immers om een andere navigatie dan een telefoon, tablet of computer. Dit zou een nieuwe revolutie kunnen worden. Denk aan de muis, het Clickwheel en het touchscreen. Plus daarbij de lichting connector in de sluiting van het bandje verwerkt. Geen knoppen, toeters of bellen. Keep it simple.

 • Profielfoto
  Funboy99

  Ik koop hem meteen zodra hij op de markt is, ik wacht er al maanden op.