Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 april 2014

‘iTunes gaat muziek in HD-audio aanbieden’

Volgens geruchten die eerdere deze week de kop op staken, maakt Apple zich zorgen om de toenemende populariteit van diensten als Spotify en Deezer. In plaats van muziek in de iTunes Store te kopen, streamen kopers voor een vast bedrag per maand muziek.

Volgens muziekblogger  gaat Apple de consument door het aanbieden van HD-audio opnieuw proberen te verleiden tot het kopen van muziek. Het zou gaan om bestanden met een samplerate van 96 kHz in 24 bits. Door deze studiokwaliteit worden hoge tonen levendiger, bassen dieper en is er meer detail aanwezig. Zie het als Retina voor muziek. 

Opnames in muziekstudio vinden doorgaans in 24-bit plaats, de meeste muziek wordt door labels ook al in dit formaat aan Apple aangeleverd. Voor distributie in de iTunes Store wordt de muziek omgezet naar een lagere kwaliteit. Het is voor Apple een kleine moeite om de knop om te zetten. De plannen zijn vergelijkbaar met die van muzikant Neil Young. Hij lanceerde eerder dit jaar de Pono Player, een muziekspeler met bijbehorende digitale winkel waar uitsluitend studiokwaliteit muziek gekocht kan worden.

Volgens Hutton zou Apple een euro extra gaan vragen voor de HD-versie van nummers. Een aspect waar rekening mee gehouden moet worden is dat muziek in studiokwaliteit meer ruimte in zal nemen dan sterk gecomprimeerde muziek. Maar wie wil genieten van muziek in prachtige studiokwaliteit, heeft dat er wel voor over. Toch?

Reageer op artikel:
‘iTunes gaat muziek in HD-audio aanbieden’
Sluiten