Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone vanaf 2 mei op 4G-netwerk BASE

De vlag kan uit bij Belgische iPhone-gebruikers die klant zijn bij BASE of reseller Mobile Vikings. De provider biedt al enige tijd een 4G-netwerk aan, maar dit was nog niet bruikbaar op de iPhone. Apple moest het netwerk eerst certificeren.

Van de drie grote telecombedrijven in Belgie had lange tijd alleen Mobistar zo’n certificering, klanten van BASE en Proximus vielen buiten de boot. BASE kondigde vandaag door middel van een SMS aan zijn klanten aan vanaf 2 mei ondersteuning voor 4G op de iPhone te bieden. Om de snelle dataverbinding te activeren, moeten klanten met een iPhone 5, 5c of 5s een update voor hun providerinstellingen doorvoeren.

Er was in België lange tijd onvrede over het niet werken van 4G op de iPhone. Providers hadden al enige tijd een 4G-netwerk in de lucht, maar het verplichte certificeren door Apple gebeurde maar niet. Ook een Facebook-actie zette geen zoden aan de dijk. De Belgische overheid was bezig met plannen om telefoonmakers te verplichten toegang tot het 4G-netwerk toe te staan als dit technisch mogelijk is. De overheid heeft in dit geval niet in hoeven grijpen.

Tegenover Datanews zegt BASE, dat een dochteronderneming van het Nederlandse KPN is, vanaf 2 mei officieel reseller van Apple te zijn. Mede omdat KPN al een overeenkomst de iPhone-maker heeft, kon een akkoord bereikt worden over de Belgische dochter. Naast 4G-ondersteuning op de iPhone zal dit ook betekenen dat iPhones vanaf 2 mei in BASE Stores gekocht kunnen worden. Ook klanten van Mobile Vikings, een reseller van BASE, krijgen vanaf 2 mei toegang tot 4G.

Dekking van het 4G-netwerk van BASE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone vanaf 2 mei op 4G-netwerk BASE
Sluiten