iPhone vanaf 2 mei op 4G-netwerk BASE

8 reacties

De vlag kan uit bij Belgische iPhone-gebruikers die klant zijn bij BASE of reseller Mobile Vikings. De provider biedt al enige tijd een 4G-netwerk aan, maar dit was nog niet bruikbaar op de iPhone. Apple moest het netwerk eerst certificeren.

Van de drie grote telecombedrijven in Belgie had lange tijd alleen Mobistar zo’n certificering, klanten van BASE en Proximus vielen buiten de boot. BASE kondigde vandaag door middel van een SMS aan zijn klanten aan vanaf 2 mei ondersteuning voor 4G op de iPhone te bieden. Om de snelle dataverbinding te activeren, moeten klanten met een iPhone 5, 5c of 5s een update voor hun providerinstellingen doorvoeren.

Er was in België lange tijd onvrede over het niet werken van 4G op de iPhone. Providers hadden al enige tijd een 4G-netwerk in de lucht, maar het verplichte certificeren door Apple gebeurde maar niet. Ook een Facebook-actie zette geen zoden aan de dijk. De Belgische overheid was bezig met plannen om telefoonmakers te verplichten toegang tot het 4G-netwerk toe te staan als dit technisch mogelijk is. De overheid heeft in dit geval niet in hoeven grijpen.

Tegenover Datanews zegt BASE, dat een dochteronderneming van het Nederlandse KPN is, vanaf 2 mei officieel reseller van Apple te zijn. Mede omdat KPN al een overeenkomst de iPhone-maker heeft, kon een akkoord bereikt worden over de Belgische dochter. Naast 4G-ondersteuning op de iPhone zal dit ook betekenen dat iPhones vanaf 2 mei in BASE Stores gekocht kunnen worden. Ook klanten van Mobile Vikings, een reseller van BASE, krijgen vanaf 2 mei toegang tot 4G.

BASE-4G
Dekking van het 4G-netwerk van BASE.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Typisch dat het zuiden bijna geen 4G dekking heeft:P

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Frankrijk he, daar ligt de regering nog overhoop. Geen tijd om zich met 4G-netwerken bezig te houden.:razz:

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat de **** heeft Frankrijk met het zuiden van België te maken? @ Sunkeeper

 • Profielfoto
  Wankei

  Vanaf 2 mei?
  Telenet liet me weten dat 4G voor hun klanten al op 20 april werkt..
  Ik heb zelfs het gevoel – aan de snelheid van downloads – dat het mijn Iphone 5 nu al op een 4G netwerk zit..

 • Profielfoto
  Targaryen

  Telenet gebruikt het netwerk van Mobistar en niet dat van BASE @ wankei.

 • Profielfoto
  Melle

  Jips, Telenet op netwerk mobistar, en tot nu toe enige die 4G kan aanbieden voor iPhone, maar ook nog maar heel kort. Ik zit bij telenet en sinds vorige week woensdag heb ik 4G, beperkte dekking voorlopig, binnen af en toe eens.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik vind het nog steeds godgeklaagd dat ik geen 4G heb bij Proximus. Ik ben speciaal voor het stabiele netwerk overgestapt van King! naar Plus+25 van Proximus en de enige manier waarop ik 4G heb kunnen ontvangen was via een jailbreak. Laten we hopen dat die arrogante kwallen ginder in Cupertino binnenkort van gedacht veranderen.

 • Profielfoto
  Bart1967

  Inderdaad zielig van Apple, zit ook nog altijd bij Proximus en ik zie het daar niet direct gebeuren.
  Vraag me trouwens af of Proximus helemaal vrijuit gaat in het verhaal, hun shops ruiken letterlijk naar Samsung. Er zijn in het verleden zelf TV’s van Samsung gegeven bij intekenen in een Belgacom TV abonnement. En zo staat de afstandsbediening van een Belgacom Digicorder standaard ingesteld op een Samsung TV.
  Overstappen naar Mobistar is geen optie, mijn vriend heeft Mobistar en een Galaxy S4, aan de telefoon kan het niet gelogen hebben, maar hij haalde 2Mb/s waar mijn 3G 18 à 19Mb/s haalde.
  Base is dan weer duurder dan Proximus.

  Weet er iemand of een jailbreak van iOS 7.1 veilig is? Werkt nog alles? Ik begin het serieus te overwegen..