Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 april 2014

‘iPhone met nieuw design, modieuze iWatch en meer nieuws op komst’

In de tweede helft van dit jaar komt er een grote hoeveelheid aan nieuwe Apple-producten. Dit stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming Chi Kuo, die de verwachtte aankondigingen in een product roadmap op een rij zette.

Uit de roadmap blijkt dat Apple tijdens WWDC 2014 alleen een nieuwe, goedkopere iMac zal introduceren. Vanaf het derde kwartaal wordt het echter een feest van nieuwe producten. Kuo voorspelt onder andere dat de iWatch in twee uitvoeringen zal komen. We zien ook een nieuwe 12-inch MacBook staan. Mogelijk is dit de langverwachte Retina MacBook Air.

iWatch in twee smaakjes: Volgens Kuo komt de iWatch in het derde kwartaal van 2014. Apple zou zowel een ‘normale’ als een ‘modieuze’ versie van de smartwatch uit willen brengen. De duurste versie zal volgens de analist meer dan 1000 dollar kosten en vooral als mode-object in de markt gezet worden. Het zou gaan om een versie met een 1,3-inch en een versie met een 1,5-inch scherm dat afgewerkt is met een laagje saffier.

12-inch Retina MacBook Air: Er gaan al langer geruchten over een nieuwe MacBook Air met Retina-scherm. De analist voorspelt dat er in het laatste deel van het jaar een nieuwe MacBook-lineup met onder andere een dunne 12-inch MacBook aankomt. Deze zal geen mechanische koeling meer hebben en kan daardoor nog dunner dan de huidige Air zijn.

iPhone 6 in twee formaten: Bij de iPhone wordt het pas echt spannend. Kuo stelt dat de nieuwe iPhone een compleet nieuw ontwerp krijgt en in twee formaten uitkomt: 4,7 en 5,5-inch met een resolutie van 1334×750 (326ppi) en 1920 x 1080 (401 ppi). Alleen de 5,5-inch iPhone zal volgens Kuo een saffieren scherm krijgen. Ondanks dat de iPhones een groter scherm krijgen, zal een deel van de vergroting gerealiseerd worden door de bezel kleiner te maken.

– iPad met Touch ID: Kuo verwacht dat de iPad Air en iPad mini ook de beschikking over Touch ID vingerafdrukherkenning krijgen. Verder stelt de analist dat Touch ID vingerafdrukherkenning zijn weg naar de iPad zal vinden en de camera naar 8 megapixel geüpgraded wordt.

Apple TV: In lijn met de geruchten verwacht Kuo een upgrade van de Apple TV. Het zal geen toestel met scherm worden, maar een nieuwe settopbox met Apps en bewegingsdetectie die Kinect-achtig zal werken.

Ming Chi Kuo heeft in het verleden bewezen redelijk betrouwbare bronnen te hebben. Hij was vorig jaar de eerste analist die accuraat over Touch ID rapporteerde. Veel van zijn voorspellingen zijn in lijn met eerdere geruchten over nieuwe Apple-producten.

Reageer op artikel:
‘iPhone met nieuw design, modieuze iWatch en meer nieuws op komst’
Sluiten