‘iPhone met nieuw design, modieuze iWatch en meer nieuws op komst’

14 reacties

In de tweede helft van dit jaar komt er een grote hoeveelheid aan nieuwe Apple-producten. Dit stelt de doorgaans betrouwbare analist Ming Chi Kuo, die de verwachtte aankondigingen in een product roadmap op een rij zette.

Uit de roadmap blijkt dat Apple tijdens WWDC 2014 alleen een nieuwe, goedkopere iMac zal introduceren. Vanaf het derde kwartaal wordt het echter een feest van nieuwe producten. Kuo voorspelt onder andere dat de iWatch in twee uitvoeringen zal komen. We zien ook een nieuwe 12-inch MacBook staan. Mogelijk is dit de langverwachte Retina MacBook Air.

iWatch in twee smaakjes: Volgens Kuo komt de iWatch in het derde kwartaal van 2014. Apple zou zowel een ‘normale’ als een ‘modieuze’ versie van de smartwatch uit willen brengen. De duurste versie zal volgens de analist meer dan 1000 dollar kosten en vooral als mode-object in de markt gezet worden. Het zou gaan om een versie met een 1,3-inch en een versie met een 1,5-inch scherm dat afgewerkt is met een laagje saffier.

12-inch Retina MacBook Air: Er gaan al langer geruchten over een nieuwe MacBook Air met Retina-scherm. De analist voorspelt dat er in het laatste deel van het jaar een nieuwe MacBook-lineup met onder andere een dunne 12-inch MacBook aankomt. Deze zal geen mechanische koeling meer hebben en kan daardoor nog dunner dan de huidige Air zijn.

iPhone 6 in twee formaten: Bij de iPhone wordt het pas echt spannend. Kuo stelt dat de nieuwe iPhone een compleet nieuw ontwerp krijgt en in twee formaten uitkomt: 4,7 en 5,5-inch met een resolutie van 1334×750 (326ppi) en 1920 x 1080 (401 ppi). Alleen de 5,5-inch iPhone zal volgens Kuo een saffieren scherm krijgen. Ondanks dat de iPhones een groter scherm krijgen, zal een deel van de vergroting gerealiseerd worden door de bezel kleiner te maken.

– iPad met Touch ID: Kuo verwacht dat de iPad Air en iPad mini ook de beschikking over Touch ID vingerafdrukherkenning krijgen. Verder stelt de analist dat Touch ID vingerafdrukherkenning zijn weg naar de iPad zal vinden en de camera naar 8 megapixel geüpgraded wordt.

Apple TV: In lijn met de geruchten verwacht Kuo een upgrade van de Apple TV. Het zal geen toestel met scherm worden, maar een nieuwe settopbox met Apps en bewegingsdetectie die Kinect-achtig zal werken.

Ming Chi Kuo heeft in het verleden bewezen redelijk betrouwbare bronnen te hebben. Hij was vorig jaar de eerste analist die accuraat over Touch ID rapporteerde. Veel van zijn voorspellingen zijn in lijn met eerdere geruchten over nieuwe Apple-producten.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Ik verwacht echt geen iwatch van 1000 euro, de meeste mensen zijn niet berreid om 1000 euro neer te leggen voor een apple smartwatch/band

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik verwacht dat Apple binnenkort een aantal high-end design plus technisch perfect werkende hardwareuitbreidingen in combinatie met userfriendly applicaties gaat uitbrengen…maar ja: dat roep ik elke maand, en ik krijg steeds gelijk.

 • Profielfoto
  Mona

  @Abelvoyen, het zou echter marketingtechnisch niet eens zo’n verkeerde zet zijn. Denk maar aan de eerste iPods en iPhones.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Macbook air nog dunner? Wat ik nu zie is een air die wigvormig loopt en daardoor net genoeg ruimte heeft om een usb poort kwijt te kunnen + thunderbolt zit ook al redelijk aan de randjes. Als ze het aluminium nog dunner maken op die randen,dan ben ik bang dat dat de bouwkwaliteit gaat beïnvloeden…

 • Profielfoto
  Macnido

  Het is nog nooit gebeurd dat er in de eerste helft van het jaar geen “keynote” is.
  Zie deze lijst.
  Is Apple niet op tijd geweest om een product af te krijgen en zijn ze daar nog hard mee bezig of is er gewoon niets nieuws. Voor de aandeelhouders is het dan maar beter om niets te doen. Apple breekt dit jaar met een lange traditie, ik hoop met een goede rede.

 • Profielfoto
  charlottelego

  Hopelijk gaat het steeds dunner maken van de macbook, niet ten kosten van de bouwkwaliteit.

 • Profielfoto
  kikilech

  @Abelvoyen, het zou mij niet verbazen als ze een partnership aangaan met een (of meerdere) luxury brand(s) waarbij casing en straps van die dure merken zijn en het ‘uurwerk’ van Apple. In dat geval koop je een basis iWatch van Apple of je krijgt een luxe versie van IWC, Bvlgari enz. voor een premium prijs. Klinkt mij zo gek nog niet. Is een heel ander partnetship dan de mislukte Motorola Rokr iTunes phone gezien de statuur van de merken. Nu zou het de utlimate tech company zijn die samenwerkt met de ultimate luxury brand. Casing van liquid metal en co-branding zoals Apple al met RED doet of recentlijker Jony Ive voor Leica.

 • Profielfoto
  Twitfix

  @macnido vorig jaar was er ook geen voor wwdc

 • Profielfoto
  Macnido

  @macnido vorig jaar was er ook geen voor wwdc

  Je hebt gelijk. Heb er liever wel een ergens in het begin van het jaar. Thanx for the heads up.

 • Profielfoto
  Zakske

  het zou mij niet verbazen als ze een partnership aangaan met een (of meerdere) luxury brand(s) waarbij casing en straps van die dure merken zijn en het ‘uurwerk’ van Apple. In dat geval koop je een basis iWatch van Apple of je krijgt een luxe versie van IWC, Bvlgari enz. voor een premium prijs. Klinkt mij zo gek nog niet.

  Er is op deze aarde geen enkel luxe horlogemerk te vinden dat zo dom is om ooit een dergelijke deal met Apple te sluiten. Bij dure horloge’s gaat het in de eerste plaats om het uurwerk, no way dat ze hun bestaansrecht willen verliezen door te kiezen voor goedkope Chinese troep van Apple.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Als ze het aluminium nog dunner maken op die randen,dan ben ik bang dat dat de bouwkwaliteit gaat beïnvloeden…

  En zoiets accepteert Tim denk je?:roll:

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik vind het raar dat ze één product, in twee maten op twee verschillende data uitbrengen. En dan heb ik het uiteraard over de nieuwe iPhone. Ik denk niet dat dat reëel is.

 • Profielfoto
  Outragemac

  Geen speculaties van Ming Chi Kuo over een nieuwe Mac Mini, of zou de “low cost” iMac hierop duiden?

 • Profielfoto
  steveb

  ik zie de mac mini sneller upgraden dan de imac
  hij lijkt ook ouder in specificaties

  dit zijn mijn wensen

  processor upgrade
  snellere fusion drive (uit imac)
  of betaalbare flash opslag

  maar vooral thunderbolt 1 wordt thunderbolt 2
  wifi n wordt ac (als laatste mac met deze upgrade)
  hdmi wordt 2.0
  bleutooth 4

  vorm blijft
  hij wordt 20% dunner omdat de ventilator breder wordt en in de voet komt net als bij de mac pro
  => stiller en zuiniger

  maar kijgt hij een 4k scherm?