Gebruik iOS 7 op nieuwe recordhoogte

9 reacties

Apple bracht iOS 7 precies 6 maanden en 21 dagen geleden uit. Het was de grooste update voor iOS sinds jaren. Compleet met nieuw uiterlijk dat overigens niet meteen op ieders goedkeuring kon rekenen. Vooral de nieuwe icoontjes kregen vaak kritiek.

Ondanks de kritische geluiden bij de start, groeit iOS 7 nog steeds als kool. Uit de laatste door Apple bekend gemaakte cijfers over het gebruik van verschillende iOS-versies, blijkt dat inmiddels 87% van de iOS-apparaten op iOS 7 draait. Een schril contrast met Android, waar slechts 5,3% van de apparaten over de laatste versie van het OS beschikt.

Het gebruik van iOS 7 door de maanden heen.
Het gebruik van iOS 7 door de maanden heen.

De cijfers werden vandaag door Apple bekend gemaakt op de supportpagina voor ontwikkelaars. Het is de tweede keer in korte tijd dat de cijfers over het gebruik van verschillende iOS-versies worden bijgewerkt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Ik vind het een geweldig OS! Ik was al van plan om de overstap naar de iphone toch maar te wagen vanwege de stabiliteit, maar iOS 7 gaf me nog meer reden. Het ziet er fantastisch uit, werkt geweldig en control center was een ideale stap, dat miste ik nog op ios6 op mn ipod.

 • Profielfoto
  iPredict

  Kan me nog herinneren dat iOS6 tijdens wwdc 2013 waar iOS7 aangekondigd werd zo’n 93% installed base had. 87% blijft indrukwekkend natuurlijk, maar of het de 93% gaat halen tijdens wwdc 2014 is maar de vraag.

 • Profielfoto
  mmmac

  In werkelijkheid ligt het adoptiepercentage lager. Oudere devices zoals bijvoorbeeld de iPad 1 zijn nog veel in omloop alleen daar bezoek je de appstore (daar is onderzoek op gebaseerd) niet zo vaak meer mee merk ik uit eigen ervaring. iPad 1 wordt vooral door mijn kinderen gebruikt voor youtube, tv kijken etc. Desondanks een prima prestatie. Zeker in vergelijking met het gefragmenteerde gebruik van Android versies.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Een schril contrast met Android, waar slechts 5,3% van de apparaten over de laatste versie van het OS beschikt.

  Onzin, de Android gebruikers kunnen er ook niks aan doen dat ze niet kunnen updaten.
  Ze willen wel, maar ze krijgen de mogelijkheid niet.
  Heeft dus alles met de producenten van Android phones en tablets te maken, en niet met Android (Google)

  Of het nu Apple, Windows, of Android is. Van de tien willen er echt wel 9 updaten, het moet alleen nog even kunnen.

 • Profielfoto
  seek

  Da’s mooi, want mijn app die bijna af is doet alleen iOS 7.

 • Profielfoto
  Kobes

  @daalhofmac: sinds wanneer is het percentage onzin als gebruikers wel willen, maar niet kunnen. Is het ook onzin dat er weinig Ferrari’s rondrijden, want de meeste mensen willen er best een?

  @mmmac: ik denk dat je gelijk hebt, maar het belangrijkste is toch echt de App Store bezoeken. Want dit is met name voor developers interessant (zie de reactie van seek). Zij willen de laatste API’s kunnen gebruiken en de enige potentiële klanten, komen toch via de App Store, dus dat is dan een prima bron.

 • Profielfoto
  belfortmac

  @Kobes

  Het percentage op zich is inderdaad geen onzin.
  De vergelijking met Android is dat wel.

 • Profielfoto
  ramrod

  Draai nog op IOS 6 ,dit werkt perfect , zie geen enkele reden om IOS 7 met eventueel een snellere leeg loop van de batterij tot gevolg te installeren .

 • Profielfoto
  SunKeeper

  ^ Niet mee eens.
  Sinds iOS7 gaat mijn iPhone 5 langer mee op een batterijlading. Dit heeft met name te maken met dat je veel meer opties hebt om ongebruikte functies uit te schakelen/te beperken en het OS zelf gaat beter met taken in de sluimerstand om.