Iedereen kan nu OS X beta’s testen

16 reacties

Voordat een nieuwe versie van OS X en iOS uitkomt, stelt Apple aan geregistreerde ontwikkelaars testversies beschikbaar. Sinds vandaag is het testen van deze bètaversies van OS X niet meer voorbehouden aan ontwikkelaars alleen.

Apple heeft het beta-programma voor OS X opengesteld, iedereen met een Mac kan zich nu aanmelden om de laatste OS X beta’s te testen. Door bètaversies te proberen, kunnen consumenten kennis maken met nieuwe features die in de volgende versie van OS X geïmplementeerd worden en bugs doorgeven.

Ondanks dat OS X beta’s doorgaans vrij stabiel zijn, raden wij het installeren van bètaversies op apparaten voor dagelijks gebruik af. Testversies kunnen vaker crashen, apps stoppen met werken en het systeem kan onberekenbaar gedrag vertonen. De garantie op apparaten vervalt niet door het installeren van een bètaversie van OS X.

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden voor het betaprogramma kan bij via de OS X Beta Seed op de Apple-website. Na het aanmelden wordt een speciale tool geïnstalleerd die ervoor zorgt dat bètaversies van OS X via de updates-sectie van de Mac App Store geïnstalleerd kunnen worden.

De betaversies komen als reguliere updates via de Mac App Store binnen.
De betaversies komen als reguliere updates via de Mac App Store binnen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  sanderrr

  Weet iemand ook hoe je je weer kan afmelden?

 • Profielfoto
  madcat

  Weet iemand ook hoe je je weer kan afmelden?

  het staat in de FAQ:
  https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram/unenroll

  Zelf gebruik ik twee accounts, een developer account en een normaal account.

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Als je systeem helemaal de soep in draait, is er een simpele manier om snel terug te gaan de laatste officiele versie van OS X? Door middel van een time machine back up?

 • Profielfoto
  Steve-vp

  Ik heb vroeger Mavericks ‘illegaal’ getest via parallels of vmware, zou dat nu ook niet mogelijk zijn op deze officiële manier ofzo dan? (hm)

 • Profielfoto
  roger767

  ik kijk wel op youtube wat voor nieuws eraan komt in de nieuwe versies. Geen behoefte om er zelf mee te spelen:P

 • Profielfoto
  Buzz

  Op dit moment gaat het alleen nog maar om de volgende punt-releases, dus 10.9.3, 10.9.4, etc. De veranderingen daarin zijn meestal niet erg interessant. Het risico op onstabiel gedrag van het OS is ook laag. Ik ben vooral benieuwd of de testversies van de opvolger van Mavericks ook op deze manier beschikbaar komt. Dat zullen veel gebruikers veel interessanter vinden, om uit te proberen, maar het risico dat er nog iets mis gaat is dan natuurlijk ook groter.

 • Profielfoto
  Imade

  Heb Mavericks ook in zijn Beta tijd gebruikt en had niet veel problemen ermee:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed idee van Apple om het uitproberen van beta versies open te stellen voor iedereen. Via allerlei sluipwegen gebeurde het toch al steeds vaker en nu zijn we ook in één klap verlost van al die badinerende opmerkingen van die zelf-benoemde ontwikkelaars, die niet konden hebben dat ‘gewone’ geïnteresseerde Apple gebruikers ook de versa konden testen.

  Met veel plezier heb ik vorig jaar allerlei bèta’s van iOS 7 getest. Leuk om er zo snel bij te kunnen zijn. Ik zal het niet zo snel weer doen, want door de vele errors en bugs in de bèta’s geeft het ook wel weer veel problemen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ben ook eens benieuwd of die bèta-testers allemaal feedback naar Apple gaan sturen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Dat hoeft toch niet? Alle crashes en dergelijke worden automatisch doorgestuurd naar Apple. Alleen mensen met wensen zullen wel feedback moeten geven.

 • Profielfoto
  mighty servant

  @Afroman: er wordt niets automatisch doorgestuurd …als tester krijg je een utility waarmee je bug kunt rapporteren en wijzigingen voor kunt stellen.

 • Profielfoto
  jochjan3

  Waar kan je je aanmelden voor iOS 8 bèta’s?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Niet. Het is voorlopig alleen voor OS X 10.9.3 en .4. Lezen.

 • Profielfoto
  koen

  Leuk, al twee vragen hebben zonder eerst de documentatie te lezen. Dat belooft wat.

 • Profielfoto
  iPet

  Ik heb hem geïnstalleerd. Ik zie en merk geen verschil met de oude versie. Misschien enkel onderhuids aangepakt of kleine dingen die je één, twee, drie niet ziet?

 • Profielfoto
  MauritsBD

  Beta’s testen doe ik nu al een aantal jaar, en nu kan ik eindelijk een keer de nieuwste versies gebruiken zonder al dat gedoe met reservekopieën en downloads van het internet.