Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 april 2014

Iedereen kan nu OS X beta’s testen

Voordat een nieuwe versie van OS X en iOS uitkomt, stelt Apple aan geregistreerde ontwikkelaars testversies beschikbaar. Sinds vandaag is het testen van deze bètaversies van OS X niet meer voorbehouden aan ontwikkelaars alleen.

Apple heeft het beta-programma voor OS X opengesteld, iedereen met een Mac kan zich nu aanmelden om de laatste OS X beta’s te testen. Door bètaversies te proberen, kunnen consumenten kennis maken met nieuwe features die in de volgende versie van OS X geïmplementeerd worden en bugs doorgeven.

Ondanks dat OS X beta’s doorgaans vrij stabiel zijn, raden wij het installeren van bètaversies op apparaten voor dagelijks gebruik af. Testversies kunnen vaker crashen, apps stoppen met werken en het systeem kan onberekenbaar gedrag vertonen. De garantie op apparaten vervalt niet door het installeren van een bètaversie van OS X.

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden voor het betaprogramma kan bij via de OS X Beta Seed op de Apple-website. Na het aanmelden wordt een speciale tool geïnstalleerd die ervoor zorgt dat bètaversies van OS X via de updates-sectie van de Mac App Store geïnstalleerd kunnen worden.

De betaversies komen als reguliere updates via de Mac App Store binnen.
Reageer op artikel:
Iedereen kan nu OS X beta’s testen
Sluiten