Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 april 2014
Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan nu iAds publiceren

Wie in het bezit van een Apple ID is, kan vanaf nu iAds publiceren. Voorheen konden alleen officieel bij Apple geregistreerde developers dit. Apple heeft deze restrictie zonder enige mededeling opgeheven. Via iAds kunnen in-app advertenties ingekocht worden.

Apple volgt hiermee het voorbeeld van Google en Facebook, daar kan ook praktisch iedereen advertenties inkopen en publiceren. Het publiceren gaat via iAd workbench, waar sinds vandaag iedereen me een Apple ID kan inloggen. Er kunnen zowel traditionele in-app banners als video-advertenties gepubliceerd worden.

Naast het openstellen van de iAd workbench, zijn er ook een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Voorheen was het alleen mogelijk reclame voor een app te tonen, er kan nu echter ook gekozen worden om de banners naar een website of andere pagina te laten linken. Ook kan nu gekozen worden om te betalen per klik of per duizend impressies.

Creëren van een campagne via de iAd workbench.

iAds werden in 2010 door Apple gepresenteerd, maar zijn nooit zo populair geworden als bijvoorbeeld Google Ads. Volgens adverteerders bieden de iAds teveel privacy voor consumenten. Door het verder openstellen van iAds kan de populariteit van Apple’s in-app advertenties verder toenemen. Wat zou jij door middel van iAds willen promoten?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Iedereen kan nu iAds publiceren
Sluiten