Maarten
Maarten Nieuws 27 april 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: Duet Game

Een ruime maand geleden lanceerde Apple een nieuwe uitgelichte categorie in de iOS App Store: Indiegame uitgelicht. Indiegames zijn ontwikkeld door teams van onafhankelijke creatievelingen en vaak prachtige spellen. Duet Game is zo’n spel en is hierom uitgelicht.

Waar Monument Valley uitblinkt in ontwerp is bij Duet Game de gameplay een topervaring. Het concept van het spel is simpel maar origineel en doeltreffend. De muziek, de besturing en de reactiesnelheid zijn tot in detail uitgewerkt. De sfeer die neergezet wordt heeft bijna een hypnotiserende werking. In de trailer na de break is hier iets van te proeven.

Duet Game vereist een andere manier van denken door het voortbewegen in cirkels. Er wordt veel gevraagd van het inzicht en de behendigheid van de speler. De levels zijn zeker niet makkelijk maar opgeven tijdens het spelen is geen optie. Doordat je steeds meer gaat begrijpen van de ‘dans’ die je uit moet voeren om de levels door te komen, blijf het spel je triggeren het nog één keer te proberen.

De besturing is heel simpel. Houd je je linkerduim op het scherm dan draaien de twee balletjes linksom, houd je je rechterduim op het scherm dan draaien deze rechtsom. Het afwisselen van de draairichtingen is wat het spel ingewikkeld, maar ook uniek maakt. Daarbij zit er een ietwat mysterieus verhaal verweven door het spel wat meer vraagtekens oproept dan duidelijkheid geeft maar geheel aansluit bij de sfeer van het spel.

Duet Game kost € 2,69 waarvoor je negen hoofdstukken met meer dan 50 levels krijgt. Dit staat garant voor uren speelplezier en een bijzondere spelbeleving. Ideaal voor in de auto op weg naar vakantie, in de bus richting het werk of voor een luie zondag. 

Downloaden en spelen

Duet Game is te downloaden vanuit de App Store voor de iPhone, iPod en iPad. Het spel vereist minimaal iOS 4.3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gameweekend: Duet Game
Sluiten