Een miljard iTunes-accounts en de toekomst van Apple’s betaaldienst

8 reacties

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers over het tweede financiële kwartaal van 2014 maakte Apple bekend dat er 800 miljoen iTunes-accounts zijn. Als de groei zo doorgaat, wordt volgend jaar de mijlpaal van een miljard iTunes accounts bereikt. 

Met al deze accounts, vaak voorzien van correcte persoonsgegevens en een bankrekening of creditcard, heeft Apple een stevige basis om een mobiele betaaldienst te beginnen. Met deze dienst zou Apple meteen een van de grootste spelers in de markt zijn. Ter vergelijking: PayPal heeft slechts 143 miljoen geregistreerde accounts.

Er zijn genoeg aanwijzingen dat Apple bezig is met de voorbereidingen van een betaaldienst. Eerder dit jaar liet Tim Cook zich nog ontvallen dat mobiel betalen één van de belangrijkste redenen was om met vingerafdrukscanner Touch ID te beginnen. Ook heeft de iPhone-maker verschillende patenten die een grote rol kunnen spelen bij het lanceren van een veilige on- en offline betaaldienst.

Drie belangrijke elementen voor een mobiele betaaldienst zijn aanwezig: De massa zit in de iTunes-accounts, Touch ID zorgt voor veiligheid en door middel van iBeacons hebben ook retailers met een fysieke winkel al snel een compleet pakket om clicks and bricks aan elkaar te koppelen.

Touch ID kan als authenticatie dienen voor een betaalsysteem van Apple.
Touch ID kan als authenticatie dienen voor een betaalsysteem van Apple.

Natuurlijk zou Apple ook samen kunnen werken met PayPal, zoals Samsung bijvoorbeeld doet. Maar waarom samenwerken met een relatief kleine partij als Apple zelf de beschikking heeft over alle elementen om een betaaldienst tot een succes te maken. Nadat met iOS 8 en de iWatch health en fitness uitgewerkt is, zou Apple’s volgende initiatief zomaar de mobiele betaalmarkt veroveren kunnen zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Wat is de kans dat Apple bv. Paypal overneemt?

 • Profielfoto
  gielk

  Wat een onzin titel ! ?

  er 800 miljoen iTunes-accounts zijn

  niks van 1 miljard ?

 • Profielfoto
  Melle

  aandeel premarkt +7% en bij deze is het definitieve herstel aangekondigd.

  Ook meer stock buy back + nieuwe stock spit komen eraan.

  En dan nog de nieuwe iWatch… en dan kan de klim naar de 1000 dollar finaal beginnen,
  (google had die race gewonnen)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Wat een onzin titel ! ?

  er 800 miljoen iTunes-accounts zijn

  niks van 1 miljard ?

  Het artikel kijk voornamelijk vooruit. De verklaring voor de kop is te vinden in de eerste alinea, en wel in de zin: Als de groei zo doorgaat, wordt volgend jaar de mijlpaal van een miljard iTunes accounts bereikt.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik denk eigenlijk dat Apple net niet groot genoeg is om een breedgedragen betalingssysteem te introduceren. Daar zal je toch echt voor samen moeten werken en dat is niet Apple zijn sterkste kan. Maar wie weet!

 • Profielfoto
  TBITW

  Wat is de kans dat Apple bv. Paypal overneemt?

  Erg klein lijkt mij. Apple neemt niet vaak zulke bekende bedrijven over. Het zou dan ook vrij duur worden om paypal over te nemen

 • Profielfoto
  geanonimiseerd.account

  Ha Ha tuurlijk en de winkels in nederland die gewend zijn aan lage pin (debitcard) transactietarieven gaan braaf 2-5 % voor een creditcard transactie betalen? Even los daarvan, Apple wordt dan betaaldienstverlener, met de solvabiliteit zit het wel goed maar het is toch wat anders dan tech reus zijn. Ik geloof er geen bal van

 • Profielfoto
  farl4web

  Vandaar dat ze ook geen Bitcoin wallets enzo toestaan. Concurrentie voor hun eigen betaaldienst.