Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 april 2014

Een miljard iTunes-accounts en de toekomst van Apple’s betaaldienst

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers over het tweede financiële kwartaal van 2014 maakte Apple bekend dat er 800 miljoen iTunes-accounts zijn. Als de groei zo doorgaat, wordt volgend jaar de mijlpaal van een miljard iTunes accounts bereikt. 

Met al deze accounts, vaak voorzien van correcte persoonsgegevens en een bankrekening of creditcard, heeft Apple een stevige basis om een mobiele betaaldienst te beginnen. Met deze dienst zou Apple meteen een van de grootste spelers in de markt zijn. Ter vergelijking: PayPal heeft slechts 143 miljoen geregistreerde accounts.

Er zijn genoeg aanwijzingen dat Apple bezig is met de voorbereidingen van een betaaldienst. Eerder dit jaar liet Tim Cook zich nog ontvallen dat mobiel betalen één van de belangrijkste redenen was om met vingerafdrukscanner Touch ID te beginnen. Ook heeft de iPhone-maker verschillende patenten die een grote rol kunnen spelen bij het lanceren van een veilige on- en offline betaaldienst.

Drie belangrijke elementen voor een mobiele betaaldienst zijn aanwezig: De massa zit in de iTunes-accounts, Touch ID zorgt voor veiligheid en door middel van iBeacons hebben ook retailers met een fysieke winkel al snel een compleet pakket om clicks and bricks aan elkaar te koppelen.

Touch ID kan als authenticatie dienen voor een betaalsysteem van Apple.

Natuurlijk zou Apple ook samen kunnen werken met PayPal, zoals Samsung bijvoorbeeld doet. Maar waarom samenwerken met een relatief kleine partij als Apple zelf de beschikking heeft over alle elementen om een betaaldienst tot een succes te maken. Nadat met iOS 8 en de iWatch health en fitness uitgewerkt is, zou Apple’s volgende initiatief zomaar de mobiele betaalmarkt veroveren kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Een miljard iTunes-accounts en de toekomst van Apple’s betaaldienst
Sluiten