Belgische iPhone-gebruikers krijgen eindelijk toegang tot 4G

9 reacties

Hoewel diverse Belgische providers al een 4G netwerk in de lucht hebben, konden iPhone-gebruikers in het land daar geen gebruik van maken. Apple hield 4G op de iPhone in België grotendeels tegen omdat het een exclusieve overeenkomst had met Mobistar.

Aanvankelijk zouden ook iPhone-gebruikers met een abonnement bij BASE vanaf 2 mei toegang krijgen tot 4G. De activatie lijkt echter sneller te zijn gegaan dan verwacht, Apple Nieuws Vlaanderen meldt dat bij zowel BASE als Proximus 4G voor iPhone sinds dit weekend actief is. De drie grote telecomaanbieders van België ondersteunen nu 4G op de iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s.

Om 4G in te schakelen dient een zogenaamde carrier update uitgevoerd te worden. Dit kan door op de iPhone naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan en vervolgens even te wachten. Als het goed is krijgen klanten van BASE en Proximus een update voor de aanbiederinstellingen voorgeschoteld. Deze installeren is genoeg om 4G te activeren.

update-4g-belgie
Na het updaten van de aanbiederinstellingen is 4G beschikbaar voor Belgische iPhone-gebruikers.

Er heerste in Vlaanderen lange tijd onvrede over het niet werken van 4G op de iPhone. Providers hadden al een 4G-netwerk in de lucht, maar providers hadden geen overeenkomst met Apple waardoor de iPhone-maker 4G op de netwerken van BASE en Proximus blokkeerde. De Belgische overheid was bezig met plannen om telefoonmakers te verplichten toegang tot het 4G-netwerk toe te staan als dit technisch mogelijk is. Zo ver is het niet gekomen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Leuk, zo een monopolie positie als Mobistar. Er word in de media gezegd dat Apple het blokkeerde maar er kan beter gezegd worden dat Mobistar Apple gedwongen heeft. Bedrijven zoals Mobistar hebben veel voor het zeggen en als Apple zijnde moet je denk ik wel de beste keuze maken.

 • Profielfoto
  storbuzs

  And it’s Good:D

 • Profielfoto
  gsmaster

  72Mbps down
  32Mbps up hier met proximus…

  Eindelijk zeg!

 • Profielfoto
  gsmaster

  Ik denk trouwens niet dat ze bij apple bang zijn van een kleine speler als mobistar…
  Wat kan hen mobistar schelen?

 • Profielfoto
  Lucazz

  En ondertussen is er ook aangekondigd dat de iPhone vanaf de zomer door Proximus verkocht zal worden in België. Mobistar bijt dus twee keer in het zand…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Eindelijk. Ik heb een hele tijd een jailbreak op mijn iPhone 5 gebruikt om gebruik te kunnen maken van 4G bij Proximus. Sinds vrijdag kan ik naar hartenlust surfen op 4G.

 • Profielfoto
  dushi

  En iPhone 4S, werkt dat ?

 • Profielfoto
  Dieter_31

  Ik moet zeggen Dat 4G netwerk daar ben ik al in bezit van denk vanaf 8 april.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  En iPhone 4S, werkt dat ?

  Neen, die heeft geen 4G antenne.