Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 april 2014
Leestijd: 1 minuut

Belgische iPhone-gebruikers krijgen eindelijk toegang tot 4G

Hoewel diverse Belgische providers al een 4G netwerk in de lucht hebben, konden iPhone-gebruikers in het land daar geen gebruik van maken. Apple hield 4G op de iPhone in België grotendeels tegen omdat het een exclusieve overeenkomst had met Mobistar.

Aanvankelijk zouden ook iPhone-gebruikers met een abonnement bij BASE vanaf 2 mei toegang krijgen tot 4G. De activatie lijkt echter sneller te zijn gegaan dan verwacht, Apple Nieuws Vlaanderen meldt dat bij zowel BASE als Proximus 4G voor iPhone sinds dit weekend actief is. De drie grote telecomaanbieders van België ondersteunen nu 4G op de iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s.

Om 4G in te schakelen dient een zogenaamde carrier update uitgevoerd te worden. Dit kan door op de iPhone naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan en vervolgens even te wachten. Als het goed is krijgen klanten van BASE en Proximus een update voor de aanbiederinstellingen voorgeschoteld. Deze installeren is genoeg om 4G te activeren.

Na het updaten van de aanbiederinstellingen is 4G beschikbaar voor Belgische iPhone-gebruikers.

Er heerste in Vlaanderen lange tijd onvrede over het niet werken van 4G op de iPhone. Providers hadden al een 4G-netwerk in de lucht, maar providers hadden geen overeenkomst met Apple waardoor de iPhone-maker 4G op de netwerken van BASE en Proximus blokkeerde. De Belgische overheid was bezig met plannen om telefoonmakers te verplichten toegang tot het 4G-netwerk toe te staan als dit technisch mogelijk is. Zo ver is het niet gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische iPhone-gebruikers krijgen eindelijk toegang tot 4G
Sluiten