Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2014

Apple wil Siri verbeteren door overname spraakherkenningsbedrijf

Apple’s persoonlijke assistent Siri gaat een steeds grotere rol binnen het Apple-ecosysteem spelen. Het recente gelanceerde CarPlay dat iOS naar het dashboard brengt, leunt zwaar op spraakbesturing en commando’s die door Siri uitgevoerd worden.

Het is niet vreemd dat Apple constant bezig is Siri te verbeteren. Vandaag werd bekend dat de iPhone-maker spraakherkenningsbedrijf Novauris heeft gekocht. Dit Britse bedrijf is onder andere grondlegger van de populaire dictatiesoftware Dragon NaturallySpeaking.

De overname vond al in het najaar van 2013 plaats, maar er werd niet eerder naar buiten gebracht. Inmiddels heeft Apple de overname tegenover TechCrunch bevestigd. Hoeveel er betaald is voor het spraakherkenningsbedrijf wilde Apple niet zeggen, de woordvoerder hield het bij het gebruikelijke praatje dat Apple soms kleine bedrijven overneemt en daar verder geen inhoudelijke mededelingen over doet.

Het team van Novauris werkt nu aan het verbeteren van Siri. Op de inmiddels verouderde site van Novauris is te lezen dat het bedrijf ook oplossingen had voor spraakherkenning in de auto. In 2012 werkte Novauris samen met Panasonic aan spraakbesturing voor Smart TV’s. Raakvlakken genoeg met Apple dat Siri mogelijk ook gaat integeren in de volgende Apple TV.

Siri is sinds oktober 2011 aanwezig op iedere iPhone 4s en nieuwere toestellen. De persoonlijke assistent zag het levenslicht in iOS 5 en heeft inmiddels concurrentie van Google Now gekregen. Ook Microsoft heeft inmiddels een persoonlijke assistent, deze week werd bekend dat Siri-variant Cortana aan Window Phone 8.1 toegevoegd zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil Siri verbeteren door overname spraakherkenningsbedrijf
Sluiten