Apple maakt kwartaalcijfers op 23 april bekend

3 reacties

Nadat Apple in het eerste kwartaal van 2014 het beste financiële kwartaal ooit beleefde, zijn de verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2014 hoog. Het is het kwartaal waarin piek die veroorzaakt wordt door nieuwe iPhone-modellen weer wat ingezakt zal zijn.

Hoe Apple als bedrijf ervoor staat, wordt op 23 april bekendgemaakt tijdens de inmiddels bekende conference call over de kwartaalcijfers. Tim Cook en Peter Oppenheimer zullen het woord voeren en achteraf vragen van analisten beantwoorden. One More Thing houdt je op 23 april vanaf 21:00 middels een liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uit de kwartaalcijfers uit het eerste kwartaal van dit jaar werd duidelijk dat China een steeds belangrijker wordende markt voor Apple is. Vorig kwartaal was het Aziatische land goed voor een omzet van 8,8 miljard dollar, mogelijk streeft China hiermee in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar Europa (goed voor 13 miljard) voorbij.

Uiteraard gaan analisten in de conference call weer uitgebreid vragen naar de plannen voor nieuwe productcategorieën en zal Tim Cook deze behendig ontwijken. Mochten er toch interessante nieuwtjes uit de conference call komen, dan lees je ze hier op 23 april.

 

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja het is natuurlijk fantastische als je als apple fan ziet dat apple meer en meer winst maakt :).
  Boekhoud technische record op record.
  YEAH!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Beste kwartaal ooit?
  Is het niet het beste kwartaal tot nu toe?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Eerste kwartaal van 2014 het beste kwartaal ooit voor Apple? En nu in april al de resultaten van het tweede kwartaal bekend maken? Daaruit blijkt dat dit artikel een beetje onzorgvuldig is geschreven. Dat “eerste kwartaal van 2014” dat zo goed verlopen is, was in werkelijkheid het laatste kwartaal van 2013 – en natuurlijk zo goed verlopen omdat er een reeks van nieuwe producten op de markt was gebracht én natuurlijk alle feestdagen in dat kwartaal vielen. Dan kan het niet mis gaan.
  Apple heeft een gebroken boekjaar dat niet loopt van januari tot en met december, maar volgens mij van september tot september (als ik het me goed herinner). Als je schrijft over dit soort zaken, moet je dat er voor een goed begrip wél even bijzetten!
  Voor de rest moeten we het maar even afwachten hoe het in het eerste kwartaal van 2014 (tweede kwartaal van Apples boekjaar) is gelopen. Daar kunnen we nog niet veel van zeggen. Ik voel aan mijn grote teen dat de concurrentie internationaal wel behoorlijk opspeelt.