Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 april 2014

Apple kleurt groen tijdens Earth Day

Sinds Tim Cook aan het roer van Apple staat, profileert de iPhone-maker zich graag als ‘groen’ bedrijf. Zo groen dat milieuorganisatie Greenpeace Apple eerder deze maand erkende als een van de meest meest groene techbedrijven ter wereld.

Volgens 9to5Mac zal Apple dit jaar voor het eerst aanhaken bij Earth Day dat jaarlijks op 22 april plaatsvindt. De Apple-logo’s op de voorgevels van Apple Stores zullen groen kleuren en in sommige winkels zullen medewerkers een speciaal Earth Day shirt dragen. Ook op het hoofdkantoor in Cupertino zal op 22 april een groot intern evenement plaatsvinden.

Earth Day vindt sinds 1970 ieder jaar plaats op 22 april. Het evenement heeft als doel mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar staan ‘Green Cities‘ centraal.

Het thema heeft flinke raakvlakken met het nieuwe hoofdkantoor dat Apple aan het bouwen is. Op de Apple Campus 2 is veel aandacht voor de natuur en milieuvriendelijk werken. Zo verplaatsen medewerkers zich bij voorkeur per fiets en krijgt groenvoorziening veel aandacht. De enorme nieuwe Apple Campus 2 zou een Green City op zichzelf kunnen zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kleurt groen tijdens Earth Day
Sluiten