Apple kleurt groen tijdens Earth Day

2 reacties

Sinds Tim Cook aan het roer van Apple staat, profileert de iPhone-maker zich graag als ‘groen’ bedrijf. Zo groen dat milieuorganisatie Greenpeace Apple eerder deze maand erkende als een van de meest meest groene techbedrijven ter wereld.

Volgens 9to5Mac zal Apple dit jaar voor het eerst aanhaken bij Earth Day dat jaarlijks op 22 april plaatsvindt. De Apple-logo’s op de voorgevels van Apple Stores zullen groen kleuren en in sommige winkels zullen medewerkers een speciaal Earth Day shirt dragen. Ook op het hoofdkantoor in Cupertino zal op 22 april een groot intern evenement plaatsvinden.

Earth Day vindt sinds 1970 ieder jaar plaats op 22 april. Het evenement heeft als doel mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar staan ‘Green Cities‘ centraal.

Het thema heeft flinke raakvlakken met het nieuwe hoofdkantoor dat Apple aan het bouwen is. Op de Apple Campus 2 is veel aandacht voor de natuur en milieuvriendelijk werken. Zo verplaatsen medewerkers zich bij voorkeur per fiets en krijgt groenvoorziening veel aandacht. De enorme nieuwe Apple Campus 2 zou een Green City op zichzelf kunnen zijn.

 

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ben benieuwd of we iets meer gaan merken van de inhoudelijke kant van de boodschap van Apple. Dus niet alleen een groen logo, maar ook promotie van de milieu vriendelijke keuzes die de consument kan doen in de Apple winkel. Of iets anders.
  Wel leuk dat Apple hier iets mee doet! OMT, wat doen jullie zelf aan Earth day?
  Bij mij is het iedere dag Earth day. In bezit van twee zonnecollectoren, investeer in First Solar (zonne energie maker), investeer in Tesla motors (maker van volledig elektrische auto’s).

 • Profielfoto
  Haike

  Maar ondertussen lijmt apple wel al zijn computers in elkaar inplaats van te schroeven.. Of is dat milieuvriendelijke lijm?