Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 april 2014

‘Apple gaat Shazam inbouwen in iOS 8’

Siri, what’s that song called? Nu nog niet mogelijk, maar volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou Apple in iOS 8 een nieuwe feature die ‘Song ID’ heet introduceren. De iPhone-maker wil samenwerken met muziekherkenner Shazam.

Volgens twee bronnen van het persbureau wil Apple de muziekherkenningsdienst volledig in iOS integreren, op dezelfde manier als waarop Facebook en Twitter momenteel geïntegreerd zijn. Het herkennen van muziek wordt daarmee mogelijk zonder dat een losse app nodig is. Niet onwaarschijnlijk is dat de functionaliteit ook in iTunes opgenomen zal worden, op deze manier kan herkende muziek meteen aangeschaft worden.

Muziek is een belangrijk onderdeel van het DNA van Apple, de iPod stond als voorganger van de iPhone en iPad lang op eenzame hoogte. Volgens eerdere geruchten maakt Apple zich zorgen om de toenemende populariteit van diensten als Spotify en Deezer. In plaats van muziek in de iTunes Store te kopen, streamen consumenten voor een vast bedrag per maand muziek.

Het bedrijf uit Cupertino is naar verluidt bezig iTunes opnieuw op de kaart te zetten. Met onder andere HD-audio, iTunes Radio, meerdere edities van het iTunes Festival en nu mogelijk herkenning van muziek moet het kopen van nummers weer aantrekkelijk gemaakt worden.

Reageer op artikel:
‘Apple gaat Shazam inbouwen in iOS 8’
Sluiten