‘Apple gaat Shazam inbouwen in iOS 8’

11 reacties

Siri, what’s that song called? Nu nog niet mogelijk, maar volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou Apple in iOS 8 een nieuwe feature die ‘Song ID’ heet introduceren. De iPhone-maker wil samenwerken met muziekherkenner Shazam.

Volgens twee bronnen van het persbureau wil Apple de muziekherkenningsdienst volledig in iOS integreren, op dezelfde manier als waarop Facebook en Twitter momenteel geïntegreerd zijn. Het herkennen van muziek wordt daarmee mogelijk zonder dat een losse app nodig is. Niet onwaarschijnlijk is dat de functionaliteit ook in iTunes opgenomen zal worden, op deze manier kan herkende muziek meteen aangeschaft worden.

Muziek is een belangrijk onderdeel van het DNA van Apple, de iPod stond als voorganger van de iPhone en iPad lang op eenzame hoogte. Volgens eerdere geruchten maakt Apple zich zorgen om de toenemende populariteit van diensten als Spotify en Deezer. In plaats van muziek in de iTunes Store te kopen, streamen consumenten voor een vast bedrag per maand muziek.

Het bedrijf uit Cupertino is naar verluidt bezig iTunes opnieuw op de kaart te zetten. Met onder andere HD-audio, iTunes Radio, meerdere edities van het iTunes Festival en nu mogelijk herkenning van muziek moet het kopen van nummers weer aantrekkelijk gemaakt worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Goed nieuws… de inhaalslag is eindelijk begonnen.
  Cortana en Google now hebben deze feature al:D

 • Profielfoto
  LighScan

  Ik vroeg me al ernstig af waarom Apple een soortgelijke actie nog niet ondernomen had, gezien het wel heel erg logisch is dat ze dit doen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  ‘Apple gaat Shazam inbouwen in iOS 8′

  maar volgens bronnen van persbureau Bloomberg zou Apple in iOS 8 een nieuwe

  feiten en geruchten worden door elkaar gehaald… Jammer…

 • Profielfoto
  TKroon

  @MEEUW welke is een feit dan? De titel staat duidelijk tussen aanhalingstekens, als quote/gerucht.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Een Shazam-achtige functie was een van de beste eigenschappen van Windows Foon 8, dus ik ben blij dat het nu naar iOS komt. De andere functie die ik graag zou zien overkomen is het uitstekende voorspellende toetsenbord.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  En waarom zou Shazam daar aan meewerken? Dan moeten ze Shazam eerst kopen, anders verdienen ze helemaal niets meer aan Apple gebruikers… want hij is ingebouwd:o

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Daar waar ik muziek hoor die ik wil Shazammen verstaat Siri me niet. Daarbuiten om eigenlijk ook niet.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Dan liever Soundhound…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Gewoon de combo SoundHound/GraceNote (TrackID)/Shazam… Da’s het beste van het beste, lijkt mij… Bovendien zit GraceNote al in iTunes, dus dan hoeft er geen code opengesloopt te worden…

 • Profielfoto
  Ludov

  Inderdaad soundhound

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed idee om die functie in te bouwen. Van Shazam heb ik de laatste update nog steeds niet gedaan, omdat beschreven werd dat de app op de achtergrond áltijd aan blijft staan en continue probeert álle geluiden te herkennen. Hoewel ik Shazam een erg leuke app vind, vind ik het erg ongewenst als hij inderdaad continue blijft zoeken en zo batterij blijft gebruiken wanneer ik dat helemaal niet wil!