Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 april 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple gaat duidelijkere feedback op kaartproblemen in Maps geven

Bij een kaartendienst kan het altijd voorkomen dat een kaart niet klopt. Onduidelijke bedrijfsdata of veranderingen aan wegen zijn enkele oorzaken. Apple heeft in Apple Maps een systeem ingebouwd waarmee gebruikers dit soort problemen kunnen melden.

Momenteel is het na het melden van een probleem maar gissen of en wanneer het opgelost is. Apple wil hier verandering in brengen en test een systeem waarbij een pushnotificatie verzonden wordt als een gemeld probleem met Maps opgelost is. Een bezoeker van MacRumours merkte de nieuwe functionaliteit op en stuurde screenshots. 

“Het door u gemelde probleem is opgelost”

Het lijkt erop dat Apple de functionaliteit gefaseerd aan het uitrollen is, wij konden de aanwezigheid nog niet verifiëren. Het is ook mogelijk dat de feedback op gemelde problemen eerst in de VS wordt geactiveerd. Het melden van een probleem in Apple Maps is al sinds de eerste versie van Apple’s kaartendienst mogelijk. Naast feedback van gebruikers wordt er ook gewerkt met lokale ‘Ground Truth Local Experts’ die voornamelijk in grote steden de accuraatheid van de kaarten controleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gaat duidelijkere feedback op kaartproblemen in Maps geven
Sluiten