Apple: Consumenten willen grotere iPhone

35 reacties

Van een ingebouwd weerstation tot saffieren scherm, de geruchten over de iPhone 6 zijn erg uiteenlopend. Waar alle bronnen het echter over eens zijn, is dat de volgende iPhone een groter scherm zal hebben. De schattingen variëren van 4,5 tot 5,5-inch.

Uit een intern document dat via techsite Re/code boven water kwam, blijkt dat Apple de noodzaak van een grotere iPhone ziet. Consumenten willen iets dat Apple niet heeft, een goedkope telefoon met groter scherm. Zo stelt de iPhone-maker in de vertrouwelijke documenten die de planning voor 2014 omschrijven en een kritische marktanalyse bevatten.

De smartphone-markt groeit hard, maar de meeste groei komt uit het segment waar Apple niet actief in is. In het segment waar Apple wel actief is, 4-inch telefoons met een premium prijs, groeit de vraag bovendien niet. Hoewel de slides geen conclusie bevatten en ook adviserend kunnen zijn, wordt duidelijk dat een grotere en mogelijk goedkopere iPhone in de pijplijn zit.

iphone-4-5-inch-displays
Consumenten willen iets dat Apple niet heeft…

Naast de consument, wordt er in de interne documenten ook gekeken naar de markt in zijn geheel. Apple concludeert dat telecomproviders liever iets anders dan iPhones verkopen. De marges op andere toestellen zouden hoger zijn en iPhone-verkoop is aan strenge voorwaarden verbonden. Ook de concurrentie zit niet stil en geeft waanzinnig veel geld uit aan marketing, een overduidelijke verwijzing naar Samsung.

why-bigger-iphones
Niet alleen consumenten, maar ook telecomaanbieders en concurrenten werden in kaart gebracht.

De slides laten zien dat Apple realistisch naar de markt kijkt en aanpassingen aan zijn overwegend premium smartphone lineup overweegt. Wat volgens Steve Jobs het ideale formaat scherm is doet er anno 2014 niet meer toe. Maak alvast maar plaats in je broekzak, het is duidelijk dat die grotere iPhone dit jaar komt.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Goedkope telefoon inderdaad, ik ga geen 800 euro neerleggen voor een simlock vrij telefoon of 20 euro per maand betalen als ik niet veel bel. En ik denk dat er meer zijn zoals ik. Groter scherm… Dan is de vraag of het nog maar lekker in je hand en in de broekzak ligt, hoop niet dat ze die kant op gaan…

 • Profielfoto
  Afroman

  Goed nieuws. Misschien wordt de iPhone 6 zelfs betaalbaar. Hoef ik niet meer voor de 5S te gaan.

 • Profielfoto
  sciletto

  De prijs vind ik geen probleem en de grootte van het toestel ook niet. Ik hoop serieus niet dat er een grotere komt want persoonlijk zit ik daar niet op te wachten.

  Een iPhone is nou eenmaal van kostbaar materiaal gemaakt. Ook moet de marge groot zijn want Apple heeft simpelweg heel veel kosten. Kijk voor de grap gewoon eens naar de cijfers van 2013.

 • Profielfoto
  roger767

  mijn duurste telefoon is mijn 2e handse iphone 4 (16gb), heb er 275 euro voor betaald 2 jaar terug.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Groter? Kleiner? Ieder zijn mening natuurlijk. Vind het Apple standpunt juist zo goed dat je een telefoon met 1 hand moet kunnen bedienen. Zoals de telefoon nu is vind ik persoonlijk perfect. Als ik groter wil pak ik mijn iPad of Macbook. Het is en blijft een telefoon. die ik makkelijk wil meenemen of wil opbergen in mijn broekzak. Denk dat de verschuiving naar groter vanzelf weer een verschuiving naar kleiner gaat worden. Mis het gemak van mijn ‘oude’ Nokia wel eens.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Eindelijk eindelijk eindelijk een groter scherm. En het werd tijd. Ik zou niet willen dat Apple, BlackBerry achterna gaat. En voor de mensen die niet van een grootscherm houden. Er zal heus wel een 4,5″ in de markt blijven. De iPhone is hard op weg weer een niche te worden als ze bij 4,5″ blijven. En dat willen wij Apple liefhebbers denk ik ook niet.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Ze zullen wel moeten, anders zullen ze echt ten ondergaan wat telefoons betreft.
  Is het niet nu, dan wel volgend jaar, maar gebeuren gaat het.

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Een iPhone waarbij het scherm tot aan de rand loopt maar waarbij de telefoon wel hetzelfde formaat behoudt zou perfect zijn. Of dit technisch haalbaar is is natuurlijk de vraag..

  In tegenstelling tot de menigte die direct weer als een stel schapen overtuigd is van grotere toestellen, geloof ik er wel in dat apple eigenzinnig genoeg blijft om voet bij stuk te houden met het huidige formaat van de iPhone.

 • Profielfoto
  ro_me

  Een iPhone waarbij het scherm tot aan de rand loopt maar waarbij de telefoon wel hetzelfde formaat behoudt zou perfect zijn. Of dit technisch haalbaar is is natuurlijk de vraag..

  In tegenstelling tot de menigte die direct weer als een stel schapen overtuigd is van grotere toestellen, geloof ik er wel in dat apple eigenzinnig genoeg blijft om voet bij stuk te houden met het huidige formaat van de iPhone.

  Juist! Voor Apple geen grote plastic telefoons! Plastic….bah! Apple zal nooit met zoiets komen. Ipad mini…neeeh. Dat zou Jobs nooit hebben gewild!………..Of toch wel?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Persoonlijk houd ik wel van een klein schermpje. Lekker makkelijk voor onderweg. Voor een groter scherm richt ik me wel tot de iPad.
  Phablet = Neen.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Apple kijkt niet naar die paar nee knikkers, maar na de miljoenen ja knikkers:grin:

 • Profielfoto
  Rickje

  Opsodemieteren, ik wil geen grotere telefoon.

 • Profielfoto
  Rickje

  Eindelijk eindelijk eindelijk een groter scherm. En het werd tijd. Ik zou niet willen dat Apple, BlackBerry achterna gaat. En voor de mensen die niet van een grootscherm houden. Er zal heus wel een 4,5″ in de markt blijven. De iPhone is hard op weg weer een niche te worden als ze bij 4,5″ blijven. En dat willen wij Apple liefhebbers denk ik ook niet.

  Je praat poep, iPhone 4 is 3.5 inch en iPhone 5 is 4 inch.

 • Profielfoto
  Soulsalekta

  Zeker niets aan mij gevraagd?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Achterbakse kwieten ginder in Cupertino. Toen ze achterbleven met hun 4″ iPhone zeiden ze dat niemand zat te wachten op de concurrentie met hun grotere schermen. Welke reden gaan ze nu gebruiken om hun grotere schermen toch te introduceren?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Een wat groter scherm mag voor mij wel, al vind ik dat die telefoons van Samsung echt wel té groot zijn. Volgens mij is 4″ gewoon net iets te klein, maar veel groter moet het ook niet worden. Ik vrees echter dat ze het design ook op de schop gaan gooien en dat her een minder “premium”-design wordt. Als ik zo de gelekte foto’s bekijk, dan vind ik het ontwerp met dat plastic en die gekromde randjes maar niks.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Er zal altijd wel ook nog een 4inch modelletje blijven bestaan; ze zijn schatplichtig aan Jobs zijn tunnelvisie. Helaas uitgegroeid tot een blinde vlek op de marketingafdeling, daar zijn ze nu dan eindelijk achtergekomen. Wanneer er straks een grote iPhone komt, dan verkoopt die als een tierelier, ongeacht de prijs.

 • Profielfoto
  jtbdst

  Sinds wanneer laat Apple zich vertellen wat ze moeten doen? Apple wist altijd wat de consument nodig had… Maar als je wilt voldoen aan de eis vd klant is het einde zoek.

 • Profielfoto
  Maikelw

  NEE ik wil ab-so-luut géén grotere iPhone. Ik heb deze telefoon juist gekozen vanwege het goede formaat. Een goter scherm oké, maar een groter geheel in mijn hand… nee bedankt.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik wil een accu die 3 dagen mee gaat.

  Scherm mag iets groter, maar is geen must.

  Apple begrijpt donders goed hoe ze zo veel mogelijk kunnen verdienen aan hun klanten en die doen stapje voor stapje , eerst de iphone 6 en 5 maanden later de iphone6 maxi

 • Profielfoto
  madcat

  De eerste tekenen dat de pipeline van apple op aan het raken is:(

  ik verwacht dat ze dezelfde richting op gaan als met de macbooks en dat er meerdere formaten op de markt komen.
  Een 4″ scherm een 4.5″ en eventueel een 5″ scherm.
  Als de bezel hetzelfde is zou ik alsnog voor de 4″ gaan omdat ik zelf dit formaat het fijnst vind en waarschijnlijk ook de goedkoopste.

  Qua form factor is de huidige iPhone 5.4″ groot, dus er zou prima een 5″ scherm in kunnen, echter moeten ze dan wel wat verzinnen voor de homeknop en speakers. Maar dat zou voor apple toch niet zo’n probleem moeten zijn.
  Als ze op die manier een groter scherm kunnen realiseren zou dat geweldig zijn, maar geen micro iPad die je met 2 handen vast moet houden en in een man purse moet stoppen

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Kan iemand mij vertellen waarom er interne documenten over marktonderzoek nodig zijn in een rechtzaak tegen Samsung?
  Dus: of dit is in scène gezet en gewoon dikke onzin.
  Of Apple gaat een grotere iPhone maken omdat een belachelijke trend (voortgekomen uit de manier waarop Android OS’en omgaan met resoluties waardoor grotere telefoons een noodzaak waren) hen ertoe dwingt. In dat laatste geval hou ik mijn hart vast voor de toekomst van de iPhone.
  Hopelijk maken ze een grote en een kleine. Want ik moet echt geen 5,5″ hebben.

 • Profielfoto
  seek

  ’s Wel grappig dat mobiles eerst kleiner werden. En nu moeten ze weer groter.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Wie weet nog de tijd dat het stoer was om met een zo klein mogelijke telefoon rond te lopen? Koelkasten noemden we die toch?

  Inmiddels is groot weer een statussymbool! En meer dan dat zijn die telefoons ook niet;)!

 • Profielfoto
  seek

  – Een iPhone 3/4/5 scherm is exact 5cm breed.
  – Een 4.7″ scherm is 21% groter.
  – Een 4.7″ iPhone 6 scherm wordt dan 6.05cm breed.
  – iPhone 4/5s/5c breedtes zijn ongeveer 5.9cm, oftewel er is een rand van 4.5mm.

  Dus, als Apple er in zou slagen om de rand te verkleinen tot pakweg 1mm, dan zou een 4.7″ iPhone 6 6.25cm breed worden. Dat is maar een luttele 3.5mm.

  iPhone hoogte wordt zelfs veel minder door scherm bepaald.

  Ergo, ik zie Apple wel een iPhone maken die bijna dezelfde grootte heeft, met een schitterend rand-tot-rand scherm.

 • Profielfoto
  Macman

  Ik hoop echt dat Apple de leider blijft, met nieuwe, spannende items, daar ligt zijn kracht, niet in het volgen van de markt en het na-apen en imiteren van anderen zoals Samsung. Een grotere telefoon is niet iets nieuws. Dan hadden we nu grotere paarden gehad inplaats van auto’s aangezien mensen pas weten wat goed voor ze is als ze het te zien krijgen.

  Grotere telefoons, het begin van een heilloos einde. Haal gedreven types zoals Scott Forestall weer terug.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Mensen die een grote iPhone willen hebben, die hebben iets te compenseren…:razz:

 • Profielfoto
  essiw

  @Maverick, er zit wel een logica in. Vroeger was het enige nut bellen en smsen. Daarbij wil je het zo klein mogelijk. Nu zit er een touchscreen op en is het voordelig om een groot scherm te hebben voor spelletjes, lezen van emails en webpagina’s. Alhoewel ik daar liever een iPad voor gebruik… laat voor mij de telefoon maar klein.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Goedkoop is duurkoop. Ben bang dat een goedkopere telefoon ten koste gaat van de degelijkheid. Zie de iPhone 5c die er voor mij als een goedkoop plastic ding uit ziet en ik voor mijn verdriet nog niet wil. Ietsje groter zou voor mij part wel mogen en qua prijs dus net zoals nu of ietsje duurder omdat hij dan toch ietsje groter is.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Wat is er gebeurt met de iPhone Nano? Ik zou graag een kleinere telefoon willen. Zo’n samsung surfplank wil ik echt niet.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ietsje groter zou voor mij part wel mogen en qua prijs dus net zoals nu of ietsje duurder omdat hij dan toch ietsje groter is.

  Nog duurder? De iPhone 5S bevat voor $191 aan onderdelen en kost ongeveer $8 om te assembleren. We praten dus over een telefoon die Apple inkoopt voor $199 & jij wilt nog meer gaan betalen als Apple hem wat groter maakt?:roll:

 • Profielfoto
  iberno

  Tekst in slides te klein om te lezen in OMT app kan het niet aanklikbaar en vegrootbaar worden?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ok, ik vraag het nog een keer:

  Kan iemand mij vertellen waarom er interne documenten over marktonderzoek nodig zijn in een rechtzaak over patenten tegen Samsung?

 • Profielfoto
  sciletto

  Ok, ik vraag het nog een keer:

  Kan iemand mij vertellen waarom er interne documenten over marktonderzoek nodig zijn in een rechtzaak over patenten tegen Samsung?

  Om de patenten te versterken. Hoe eerder jij de markt in de gaten heb, hoe beter een jury overtuigd is:)

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Sinds wanneer houdt Apple rekening met klanten? … of was dat alleen in Steves tijdperk?