Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 april 2014

Apple: Consumenten willen grotere iPhone

Van een ingebouwd weerstation tot saffieren scherm, de geruchten over de iPhone 6 zijn erg uiteenlopend. Waar alle bronnen het echter over eens zijn, is dat de volgende iPhone een groter scherm zal hebben. De schattingen variëren van 4,5 tot 5,5-inch.

Uit een intern document dat via techsite Re/code boven water kwam, blijkt dat Apple de noodzaak van een grotere iPhone ziet. Consumenten willen iets dat Apple niet heeft, een goedkope telefoon met groter scherm. Zo stelt de iPhone-maker in de vertrouwelijke documenten die de planning voor 2014 omschrijven en een kritische marktanalyse bevatten.

De smartphone-markt groeit hard, maar de meeste groei komt uit het segment waar Apple niet actief in is. In het segment waar Apple wel actief is, 4-inch telefoons met een premium prijs, groeit de vraag bovendien niet. Hoewel de slides geen conclusie bevatten en ook adviserend kunnen zijn, wordt duidelijk dat een grotere en mogelijk goedkopere iPhone in de pijplijn zit.

Consumenten willen iets dat Apple niet heeft…

Naast de consument, wordt er in de interne documenten ook gekeken naar de markt in zijn geheel. Apple concludeert dat telecomproviders liever iets anders dan iPhones verkopen. De marges op andere toestellen zouden hoger zijn en iPhone-verkoop is aan strenge voorwaarden verbonden. Ook de concurrentie zit niet stil en geeft waanzinnig veel geld uit aan marketing, een overduidelijke verwijzing naar Samsung.

Niet alleen consumenten, maar ook telecomaanbieders en concurrenten werden in kaart gebracht.

De slides laten zien dat Apple realistisch naar de markt kijkt en aanpassingen aan zijn overwegend premium smartphone lineup overweegt. Wat volgens Steve Jobs het ideale formaat scherm is doet er anno 2014 niet meer toe. Maak alvast maar plaats in je broekzak, het is duidelijk dat die grotere iPhone dit jaar komt.

Reageer op artikel:
Apple: Consumenten willen grotere iPhone
Sluiten