Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2014

Apple breidt recyclingservice wereldwijd uit

Het is vandaag Earth Day en Apple doet volop mee in het groener maken van de wereld. De logo’s in Apple Stores zijn inmiddels van een groen accent voorzien en medewerkers hebben een groen shirt aan. Het blijft echter niet bij symbolische uitingen.

Vandaag heeft Apple bekend gemaakt zijn recyclingservice uit te breiden. Alle Apple-producten worden nu gratis voor recycling in Apple Retail Stores geaccepteerd. Voorheen werden alleen recente modellen van Apple-producten geaccepteerd voor hergebruik.

De recyclingservice houdt in dat Apple het oude product inneemt en als het nog restwaarde heeft hier een tegoedbon voor geeft. Het product wordt dan op een verantwoorde manier afgevoerd en er wordt zoveel mogelijk van hergebruikt. Apple claimt er doorgaans in te slagen om 90% van het gewicht van het oorspronkelijke product te recyclen.

Het is niet duidelijk of er specifieke voorwaarden aan de recyclingservice zijn verbonden. De Nederlandse Apple-website lijkt nog niet geüpdatet en Apple was niet bereikbaar voor toelichting op het nieuwe initiatief.

Harddisks uit bijvoorbeeld iMacs worden afgevoerd.

Sinds Tim Cook aan het roer van Apple staat, profileert het bedrijf zich graag als groene onderneming. Zo werd recent een waterkrachtcentrale overgenomen om een nieuw iCloud-datacenter van stroom te voorzien. Al deze inspanningen blijven niet onopgemerkt, milieuorganisatie Greenpeace erkende Apple eerder deze maand als een van de meest meest groene techbedrijven ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple breidt recyclingservice wereldwijd uit
Sluiten