Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2014
Leestijd: 1 minuut

Alpine brengt CarPlay naar iedere auto

Apple introduceerde in maart van dit jaar CarPlay, iOS integratie voor auto’s. In eerste instantie alleen verkrijgbaar op een aantal modellen van Mercedes Benz, Volvo en Ferrari. Wie geen nieuwe auto maar wel CarPlay wil, kan binnenkort bij Alpine terecht.

De Japanse fabrikant van autoradio’s wil een CarPlay-console die in iedere auto ingebouwd kan worden op de markt brengen. Volgens Nikkei zal het systeem nog dit jaar in Europa en de VS beschikbaar zijn voor ongeveer 500 tot 700 dollar. Alpine is de eerste fabrikant die een zogenaamde aftermarket-oplossing voor CarPlay aan gaat bieden.

Het gaat om een 7-inch scherm dat het reeds in de auto aanwezig entertainment- of navigatiesysteem kan vervangen. Via een Lightning-kabel wordt verbinding gemaakt met de iPhone. Er zijn nog geen verdere details of foto’s van de aftermarket-oplossing van Alpine.

Apple introduceerde CarPlay samen met Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Ford, en Honda tijdens de Geneva Motor Show 2014. Het systeem toont de belangrijke functies van een iPhone op het ingebouwde beeldscherm van auto’s die het ondersteunen. Er is een speciale interface ontworpen met grotere knoppen en spraakbesturing. CarPlay kan via de knoppen in de auto bediend worden of via een touchscreen, als dat aanwezig is.

Standaard bestaat de functionaliteit van CarPlay uit een aangepaste versie van Apple’s kaarten-app, telefoon, muziek en en een spraakgestuurde versie van iMessage. Het is onbekend of CarPlay volledig opengesteld zal worden voor thirdparty-ontwikkelaars maar Apple heeft al wel ondersteuning aangekondigd voor bepaalde apps, zoals Podcasts, Spotify en iHeartRadio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alpine brengt CarPlay naar iedere auto
Sluiten