5,5-inch iPhone mogelijk vertraagd tot 2015

7 reacties

De volgende iPhone zal volgens steeds meer geruchten met twee schermformaten uitgebracht worden. Naast een model met 4,7-inch scherm, wordt er ook een grotere versie van 5,5-inch verwacht welke in het vierde kwartaal van 2014 gepresenteerd zal worden.

Volgens de Taiwanese krant The Commercial Times kampt Apple echter met productieproblemen bij de iPhone van phablet-formaat. De productie van een extreem dunne maar toch krachtige accu voor in de 5,5-inch iPhone zou voor problemen zorgen. Hierdoor zou de grote iPhone, die intern bekend staat als iPhone Air, mogelijk pas in 2015 op de markt komen.

Het maken van een bijzonder dunne, maar grote iPhone blijkt nog niet zo makkelijk. Het bericht van vandaag is in lijn met eerdere berichtgeving van Reuters. De nieuwsdienst meldde eerdere deze maand dat de 5,5-inch iPhone een aanzienlijk dunner scherm zal hebben waarbij de aanraakgevoellige laag in de pixels van het scherm verwerkt zal zitten. Ook dit zou productietechnisch een uitdaging zijn geweest.

iphone6-macfan-001
Concepttekening met daarop een 4,7 en 5,5-inch iPhone 6.

Doorgaan zijn accu’s voor smartphones 3 millimeter dik. De accu die Apple in de 5,5-inch iPhone zou willen integreren is volgens de Aziatische krant maar 2 millimeter dik. Leveranciers zouden grote moeite hebben met het produceren van deze dunne accu. Hoewel naar de grote iPhone verwezen wordt als iPhone Air, is het nog niet zeker dat deze ook zo zal heten. De komst van de phablet-iPhone is volgens de krant zeker.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Nou ze doen maar. Zo lang ze ook maar een kleine versie maken.

 • Profielfoto
  Marnix_

  Nou inderdaad Mondo, zit helemaal niet op een grotere iPhone te wachten!

 • Profielfoto
  queenfan

  Vind het altijd vreemd iets wat nog niet is geïntroduceerd en aangekondigd is vertraagt.

  Geruchten geruchten geruchten, wil wel een euro voor ieder gerucht.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ben benieuwd welk argument Apple gaat gebruiken om goed te praten waarom ze alsnog met een grote telefoon komen en dan ook nog waarom nu ‘pas’. Maar ik vind het alleen maar goed, waar een markt is, mag Apple zich begeven, meer marktaandeel is alleen maar goed.

 • Profielfoto
  SvS

  Accu, dikte maakt niet meer uit, als de duur maar langer wordt! = duurzamer he Apple!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Meer marktaandeel is alleen maar goed.

  Goede producten is alleen maar goed, dat daar veel marktaandeel uit voort komt, prima, maar kan me eigenlijk aan m’n reet roesten. Met een tiende van het huidige marktaandeel kunnen ze nog steeds de huidige ontwikkelingen billijken, kijk maar naar de Macs of het marktaandeel van vroeger (2G).

  OT, bij een keuze tussen 4,7 en 5,5 inch wordt het nog lastig, hopelijk stoppen ze niet alle verouderde hardware in de 4,7 inch en de cadeautjes in de 5,5 inch versie, zoals nu de 5C zich verhoudt tot de 5S, anders duwen ze me naar de 5,5 inch versie (en daarmee wat aanpassingen aan m’n broekzakken)..

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Tjonge jonge… technieuws is tegenwoordig nog rampzaliger dan de gemiddelde Privé of Story.
  Non-nieuws, totaal niet bevestigd en door iedereen maar in het zogenaamde nieuws te slingeren.
  Altijd maar weer zaken die dan wel of niet waar zijn.

  Figuurlijk zakt mijn broek af van dit soort bagger-nieuws.