Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 april 2014

‘4,7-inch iPhone 6 komt dit najaar, 5,5-inch model in 2015’

De geruchten over de iPhone 6 beginnen langzaam maar zeker op te laaien. Kwamen gisteren nog foto’s uit China overwaaien, vandaag meldt het doorgaans betrouwbare Reuters dat Apple voor dit jaar een iPhone 6 met een 4,7-inch scherm zal uitbrengen.

De Amerikaanse nieuwsdienst baseert zich op bronnen uit de Aziatische productieketen van Apple. Medewerkers van Japan Display, Sharp en LG Display zouden gezegd hebben in mei te beginnen met de productie van 4,7-inch schermen voor Apple’s nieuwe iPhone. Er zouden ook plannen zijn om een 5,5-inch variant uit te brengen, maar deze zou om technische redenen vertraagd zijn.

De bronnen melden Reuters dat er gebruik gemaakt zal worden van in-cell touchtechnologie. Hierbij zitten de aanraakgevoelige elementen in het scherm verwerkt in plaats van in een losse laag bovenop het scherm. Apple gebruikt deze technologie sinds de iPhone 5, maar het zou de productie van grotere schermen bemoeilijken.

v.l.n.r.: iPhone 5, Galaxy S III, iPhone 6 mockup, Galaxy Note II. [Credit: Marco Arment]
Terwijl fabrikanten als Samsung en LG al langer telefoons met een groter scherm maken, houdt Apple het bij het 4-inch formaat dat in 2012 bij de lancering van de iPhone 5 geïntroduceerd werd. Recent zei de CEO van Vodafone nog dat Apple’s volgende telefoon beslist een groter scherm moet hebben, klanten zouden anders overstappen naar een ander merk. De meningen over het ideale schermformaat lopen uiteen.

Reageer op artikel:
‘4,7-inch iPhone 6 komt dit najaar, 5,5-inch model in 2015’
Sluiten