Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2014

12 miljoen downloads voor Office voor iPad

Inmiddels is het een goede week geleden dat Microsoft Office voor iPad uitkwam. Er werd sinds 2011 uitgekeken naar een versie van de populaire kantoorsoftware voor de iPad. Microsoft meldt nu dat Office voor iPad meer dan 12 miljoen keer gedownload is.

Microsoft Word, Powerpoint en Excel bevinden zich al een week lang in de toplijst van gratis iPad-apps. Office voor iPad is een gratis download, maar kan dan alleen gebruikt worden om documenten in te zien. Om te kunnen bewerken is een Office 365-abonnement nodig dat 99 euro per jaar kost.

Als naar de iTunes-toplijsten gekeken wordt, zien we dat Microsoft Word het populairst onder iPad-gebruikers is. Excel komt op een tweede plaats en Powerpoint is hekkensluiter. Ook het Office 365-abonnement wordt het vaakst vanuit de Word-app gekocht, zo blijkt uit de ‘Top Opgebracht’ lijst in iTunes.

Microsoft Word is de populairste Office-app op de iPad.

Een Office 365-abonnement is niet alleen bruikbaar met Office voor iPad. Microsoft’s kantoorsoftware kan met zo’n abonnement op vijf verschillende apparaten geïnstalleerd worden. Office voor iPad is een directe concurrent voor Apple’s eigen productiviteitsapps Pages, Numbers en Keynote die deze week nog van een flinke update voorzien werden. Deze apps zijn, in tegenstelling tot Office, gratis bij aanschaf van een nieuw Apple-apparaat.

Reageer op artikel:
12 miljoen downloads voor Office voor iPad
Sluiten