12 miljoen downloads voor Office voor iPad

15 reacties

Inmiddels is het een goede week geleden dat Microsoft Office voor iPad uitkwam. Er werd sinds 2011 uitgekeken naar een versie van de populaire kantoorsoftware voor de iPad. Microsoft meldt nu dat Office voor iPad meer dan 12 miljoen keer gedownload is.

Microsoft Word, Powerpoint en Excel bevinden zich al een week lang in de toplijst van gratis iPad-apps. Office voor iPad is een gratis download, maar kan dan alleen gebruikt worden om documenten in te zien. Om te kunnen bewerken is een Office 365-abonnement nodig dat 99 euro per jaar kost.

Als naar de iTunes-toplijsten gekeken wordt, zien we dat Microsoft Word het populairst onder iPad-gebruikers is. Excel komt op een tweede plaats en Powerpoint is hekkensluiter. Ook het Office 365-abonnement wordt het vaakst vanuit de Word-app gekocht, zo blijkt uit de ‘Top Opgebracht’ lijst in iTunes.

Office voor iPad staat nog steeds hoog in de iTunes-toplijst.
Microsoft Word is de populairste Office-app op de iPad.

Een Office 365-abonnement is niet alleen bruikbaar met Office voor iPad. Microsoft’s kantoorsoftware kan met zo’n abonnement op vijf verschillende apparaten geïnstalleerd worden. Office voor iPad is een directe concurrent voor Apple’s eigen productiviteitsapps Pages, Numbers en Keynote die deze week nog van een flinke update voorzien werden. Deze apps zijn, in tegenstelling tot Office, gratis bij aanschaf van een nieuw Apple-apparaat.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  Heb het gedownload en direct weer verwijderd. Maak toch liever gebruik van het gratis iWork van Apple.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik vind het echt verschrikkelijk…
  100 euro betalen voor microsoft? Nee

 • Profielfoto
  Imade

  Ik maak ook via OS X liever gebruik van Keynote, maar als tekstverwerker is Word 2011 for mac toch een topper.

 • Profielfoto
  essiw

  Dat gratis geeft ze wel veel publiciteit want ik denk dat het merendeel het meteen weer heeft verwijderd… Zoals te zien in de recensies.

 • Profielfoto
  Saabs

  Raymon, misschien even deze zin aanvullen/aanpassen.:)

  Om te kunnen is een Office 365-abonnement nodig dat 99 euro per jaar kost.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd naar het percentage actieve gebruikers.

  De download cijfers zijn indrukwekkend maar als er meer mensen zijn zoals jojo890 dan heeft dat niet veel effect natuurlijk.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Saabs: Dankje, het woordje ‘bewerken’ miste daar.

 • Profielfoto
  sciletto

  Office voor iPad heb ik gedownload maar ook gelijk weer verwijderd. Je voelt je een klein beetje in de zeik genomen doordat je het gratis kan downloaden maar vervolgens 99 euro moet betalen om het te kunnen gebruiken.

  De meerwaarde voor office zie ik totaal niet. Met Pages en Keynote kan ik zo goed uit de voeten dat Office overbodig is geworden. Vanaf dag 1 was iMovie al 100x zo geavanceerder als moviemaker:P

  Microsoft heeft als bedrijf een hele hoop kansen laten schieten, levens kansen die 1 keer gebeuren. Er zijn zoveel mensen die Windows zien als basis voor computergebruik, mede doordat het standaard geïnstalleerd is op elke aangeschafte computer, en dan gaan ze Windows 8 lanceren. Dit zorgt voor veel overstap naar Apple (in mijn omgeving dan) Ze komen na 5 jaar pas met een degelijke mobiele OS, het office pakket wat vanaf de release van de iPad had moeten gebeuren, X-Box One wat zo laat gereleased wordt, Skype en Facebook die ineens MSN vervangen. Microsoft heeft gewoon een soepzooitje gemaakt van posities die ze hadden. Het enige waar ze nog een goede voorsprong mee hebben is ”Azure” en Windows en Office wat in het bedrijfsleven gebruikt wordt.

  Hoeveel Windows Stores heb je wereldwijd?

 • Profielfoto
  essiw

  ^Toch misleiden ze je niet, er staat duidelijk bovenaan in de beschrijving dat je een abo nodig hebt.

 • Profielfoto
  Ree

  hmmmm 100 euro per jaar voor microsoft of éénmalig 24 euro voor apple…. (of zelfs gratis bij nieuwe iphone of ipad…)

  makkelijke keuze.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Nu gratis….. Nieuwste BMW maar je mag er alleen naar kijken:angel:

 • Profielfoto
  hkees

  De gratis versie van Office is enkel geschikt om documenten in te zien? Nutteloos, want nu kun je een Word of Excel doc ook al openen en inzien on Pages resp Numbers.

 • Profielfoto
  tq255

  Echt wat een negativiteit hier.:roll:
  Ik ben blij dat Microsoft dit eindelijk ook voor de ipad/iphone beschikbaar heeft gemaakt. Hoe je het wend of keert, microsoft office is de golden standaard. Ik heb zelf juist pages er direct weer afgegooid, wat heb ik aan een teksteditor waarmee ik alleen documenten voor mezelf kan maken en eerst moet exporteren naar een word document als een Windows collega het wil bekijken en bewerken.

  Je hebt ook andere viewers voor ios om word documenten of excel documenten te bekijken maar altijd mist er wel iets van de opmaak. De ene keer is de uitlijning verkeerd, dan ontbreken er weer kleuren.

  Dan maar geen editing functionaliteit, het viewen vind ik veel belangrijker. Het maken van documenten doe je toch op een gewone computer, of is hier serieus iemand die een bijvoorbeeld sollicitatiebrief op de iphone schrijft.:angel:

 • Profielfoto
  wgoettsch

  Als je veel met Word werkt, vooral in ingewikkelder documenten met tabellen, figuren, track changes, comments dan is dit toch een uitkomst op een iPad. Ik vind Pages een prima pakket, vooral als je van scratch begint, maar werkt onvoldoende met ingewikkelde Word documenten. De prijs is inderdaad aanzienlijk maar zakelijk goed te verantwoorden.

 • Profielfoto
  luc306

  wat heb ik aan een teksteditor waarmee ik alleen documenten voor mezelf kan maken en eerst moet exporteren naar een word document als een Windows collega het wil bekijken en bewerken.

  waarom moet ik mij aanpassen aan die windows collega? Laat hem ook lekker een Mac kopen.