Maarten
Maarten Nieuws 28 maart 2014

Zomertijd bug in agenda OS X

Het is weer bijna zomertijd! In de nacht van zaterdag 29 maart 2014 op zondag 30 maart 2014 gaat de klok een uur vooruit. Al jaren zijn er problemen met de zomer- en wintertijd in de iOS, nu lijkt echter de agenda in OS X moeite te hebben met een uurtje minder.

Op het moment dat de gebruiker een afspraak creëert op een willekeurige datum en vervolgens deze datum verandert naar 30 maart zal de begin- en eindtijd van de afspraak twee uur later worden. De bug in de agenda app werd opgemerkt door verschillende OMT’ers en gedeeld op ons forum. In het topic komt naar voren dat zowel gebruikers van OS X 10.9.2 als de beta 10.9.3 last hebben van de bug. 

De bug in de agenda van OS X.

Wees dus extra waakzaam met de afspraken op zondag en controleer nog even goed je agenda. Mocht de bug nog niet helemaal duidelijk zijn dan hebben wij deze hier uitgelegd aan de hand van een voorbeeld:

  1. De gebruiker creëert een afspraak op 28 maart 2014, van 12:00 tot 13:00 uur in de agenda app van OS X.
  2. De gebruiker bewerkt de afspraak en verandert de datum in 30 maart 2014
  3. De afspraak zal automatisch verspringen, maar zal verschuiven naar twee uur later.
  4. De afspraak staat nu in de agenda van de gebruiker op 30 maart 2014  van 14:00 tot 15:00 uur.

Het probleem lijkt zich niet voor te doen in de agenda van iOS. Let wel op dat als je agenda’s synchroniseert met je Mac mogelijke fouten door de bug natuurlijk wel in de agenda van je iPhone kunnen staan. Heb jij ook, of juist geen last van deze bug? Wij lezen graag je reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Zomertijd bug in agenda OS X
Sluiten