WhatsApp verbetert privacy-instellingen

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Na de overname door Facebook gaven veel WhatsApp-gebruikers aan zich zorgen te maken om hun privacy. De chatdienst heeft zich deze kritiek duidelijk aangetrokken. Vandaag verscheen niet alleen een blogpost waarin de CEO van WhatsApp ingaat op de zorgen om privacy, er is ook een update voor iPhone-gebruikers waarin de privacy-instellingen verbeterd zijn.

Naast het blokkeren van contacten en het verbergen de tijd waarop de gebruiker het laatst online was, kan nu ook de status en profielfoto verborgen worden. Per instelling kan gekozen worden of deze voor niemand, iedereen of alleen contacten zichtbaar is. De nieuwe privacy-opties zijn te vinden in het menu Instellingen > Account > Privacy.

Uitbreiding van de privacy-instellingen in WhatsApp.
Uitbreiding van de privacy-instellingen in WhatsApp.

De verbeterde privacy-instellingen zijn onderdeel van een update voor WhatsApp op iOS die maandagavond beschikbaar kwam. De update met versienummer 2.11.8 is te vinden in de App Store en wordt indien automatische updates aan staan op iOS 7 automatisch geïnstalleerd.

Naast de verbeterde privacy-instellingen brengt de update ook nieuwe wallpapers en is het icoon van de app iets minder fel groen. Apple vlakte in iOS 7.1 de kleuren van de Telefoon-, Berichten- en FaceTime-app iets af. Ook WhatsApp is hiermee nu in lijn.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  GastonM

  @redactie,

  Op iOS 7 wordt de update automatisch geïnstalleerd

  Dat is niet zonder meer waar, gezien deze optie in iOS 7 standaard uitstaat.

  Overigens is nu ook het icoon ge├╝pdatet naar iOS 7.1-standaarden, het is dus iets donkerder geworden net als de Telefoon-, Berichten- en FaceTime-app in iOS 7.1.

  EDIT: het is al veranderd.

 • Profielfoto
  nicj56

  Tevens is het icoon ook iets veranderd zodat het meer bij iOS 7 past.

 • Profielfoto
  AmirIHz

  Correctie: de nieuwe privacy-opties zijn te vinden in het menu Instellingen > Account > Privacy.

  Ook nieuw is volgens mij de wallpaper-preview met de optie om perspectiefeffect aan of uit te zetten. Bij de standaard meegeleverde achtergronden kun je door te vegen snel verschillende achtergronden uitproberen. Afbeeldingen uit de eigen fotobibliotheek kun je nu naar wens positioneren.

 • Profielfoto
  AmirIHz

  Ik zie dat het al is aangepast. Ik was voorbarig;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel bijgewerkt n.a.v. opmerkingen hierboven. Dank voor het melden:)

 • Profielfoto
  Rickje

  Dit ook nog even nalezen:

  Naast het blokkeren van contacten en het verbergen de tijd waarop de gebruiker het laatst online was