Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 maart 2014

WhatsApp verbetert privacy-instellingen

Na de overname door Facebook gaven veel WhatsApp-gebruikers aan zich zorgen te maken om hun privacy. De chatdienst heeft zich deze kritiek duidelijk aangetrokken. Vandaag verscheen niet alleen een blogpost waarin de CEO van WhatsApp ingaat op de zorgen om privacy, er is ook een update voor iPhone-gebruikers waarin de privacy-instellingen verbeterd zijn.

Naast het blokkeren van contacten en het verbergen de tijd waarop de gebruiker het laatst online was, kan nu ook de status en profielfoto verborgen worden. Per instelling kan gekozen worden of deze voor niemand, iedereen of alleen contacten zichtbaar is. De nieuwe privacy-opties zijn te vinden in het menu Instellingen > Account > Privacy.

Uitbreiding van de privacy-instellingen in WhatsApp.

De verbeterde privacy-instellingen zijn onderdeel van een update voor WhatsApp op iOS die maandagavond beschikbaar kwam. De update met versienummer 2.11.8 is te vinden in de App Store en wordt indien automatische updates aan staan op iOS 7 automatisch geïnstalleerd.

Naast de verbeterde privacy-instellingen brengt de update ook nieuwe wallpapers en is het icoon van de app iets minder fel groen. Apple vlakte in iOS 7.1 de kleuren van de Telefoon-, Berichten- en FaceTime-app iets af. Ook WhatsApp is hiermee nu in lijn.

Reageer op artikel:
WhatsApp verbetert privacy-instellingen
Sluiten