Werken voor Apple? Verhuis naar Azië!

Door: Jan David Hanrath - 7 reacties

Bij Apple vindt het bedenken en ontwerpen van producten plaats in Cupertino en het produceren ervan plaats bij gecontracteerde bedrijven in China en Taiwan (en Austin, Texas). Althans zo eenvoudig was het tot nu toe.

The Wall Street Journal heeft te horen gekregen dat Apple via Linked In aan het werven is geslagen in Taiwan. Er wordt bij concurrenten als HTC en Inventec gezocht naar ingenieurs en bij andere lokale bedrijven naar productieketen-managers. De eerste groep moet in Taiwan en China gaan werken aan componenten voor toekomstige iPhones en iPads. De tweede groep moet ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden bij toeleveranciers voldoen aan de eisen van Apple.

De extra aandacht voor arbeidsomstandigheden is uiteraard om slechte pr in de toekomst te voorkomen. De ingenieurs in Azië moeten de ontwikkelcapaciteit van Apple gaan vergroten. Als reden voor dit laatste wordt aangegeven dat Apple marktaandeel laat liggen omdat ze tot nu toe slechts één keer per jaar met een product-update uitkomen, terwijl concurrenten veel vaker per jaar nieuwe apparaten lanceren.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  in de titel zou ik er bij zetten “en verdien 10x minder dan je nu verdient”;)

 • Profielfoto
  HappyUser

  “en verdien 10x minder dan je nu verdient”

  Zolang er genoeg verkocht en verdient wordt is dat niet nodig.
  Dat heet Marktwerking.

  Je kunt altijd nog de alsmaar zwaar afgeprijsde Samsung producten kopen.

 • Profielfoto
  alexjeee

  Dat 1 keer per haar iets nieuws was nu juist de kracht van Apple…

 • Profielfoto
  AT024

  .. ja en koop alles 15 x goedkoper. Ik was zelf ook daar

 • Profielfoto
  essiw

  @HappyUser, als je die mensen daar het salaris geeft dat wij krijgen, geef je ze in vergelijking met de rest van de banen veel te veel, dat is omdat de economie daar anders is (het geld is dus minder waard dan hier). Ik bedoelde dus niet te zeggen dat Apple hun uitbuit, maar dat het voor een buitenlander die uit een westers land komt nadelig is om daar te gaan werken.

 • Profielfoto
  klonic

  Via Linkedin zijn ze overal aan het zoeken, niet alleen in Azie, ik kreeg een paar maanden geleden een mail van Apple (via linkedin) om voor hun in Cupertino aan de slag te gaan als akoestisch ingenieur. Helaas is dat uiteindelijk op niets uitgelopen omdat ik niet snel genoeg beschikbaar was.

 • Profielfoto
  AT024

  @alexjeee
  het is niet waar wat je zegt. Leven daar is stuk goedkoper dan hier. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. In sommige gevallen word je zelfs beter op!