Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 14 maart 2014

Steeds meer details over iOS 8 bekend

De geruchtenmachine lijkt op stoom, er lekken steeds meer details over iOS 8 uit. Zagen we gisteren nog screenshots die naar verluidt een vroege versie van iOS 8 laten zien, vandaag meldt 9to5mac dat een aantal apps op de schop gaan in de volgende iOS-versie.

Apple zou het notificatiescherm willen versimpelen, Game Center compleet schrappen en een API introduceren die het mogelijk maakt om data tussen apps uit te wisselen. Ook zouden er functies toegevoegd worden die er voor zorgen dat oude data niet onnodig ruimte in beslag blijft nemen. 

Notificatiescherm
Het notification center werd in iOS 5 geïntroduceerd en kreeg in iOS 7 een grote makeover. Volgens 9to5mac overweegt Apple om het tabblad ‘Gemist’ te verwijderen. Het tabblad ‘Alles’ zou om het scherm te versimpelen hernoemd worden naar ‘Notificaties’.

Alleen de tabbladen ‘Vandaag’ en ‘Alles’ zouden overblijven in iOS 8. ‘Gemist’ verdwijnt.

Game Center
In iOS 7 werd Game Center ontdaan van alle groene vilt en kreeg het een speels nieuw uiterlijk. Dit alles kan de prullenbak in, er zal volgens de laatste geruchten geen plaats meer zijn voor Game Center als aparte app in iOS 8. De functionaliteit zal wel blijven bestaan, maar voortaan rechtstreeks geïntegreerd moeten worden in games op iOS en OS X.

Data tussen apps
Om veiligheidsredenen draaien apps in iOS in een geïsoleerde omgeving. Vanuit het oogpunt van beveiliging is dat wenselijk, maar toch zou het soms handig zijn als apps data konden uitwisselen. Apple zou al een tijdje werken aan een functie die het mogelijk maakt om apps onderling data uit te laten wisselen. Eigenlijk zou deze functie die bestaat uit een API al in iOS 7 geïntroduceerd worden, maar werd om onduidelijk redenen teruggetrokken.

CarPlay over Wi-Fi
Het recent geïntroduceerde CarPlay heeft een connectie met de auto nodig, deze verloopt nu via een kabel tussen de iPhone en de auto. Carplay zou echter ook over Wi-Fi kunnen werken. Apple zou bezig zijn dit te testen met iOS 8. CarPlay over Wi-Fi zou het makkelijker maken om het systeem ook in bestaande auto’s te integreren.

Automatisch opschonen van oude berichten
Wie veel gebruik maakt van iMessage en vaak foto’s of video’s ontvangt, heeft al snel honderden megabytes aan oude berichten op zijn telefoon staan. Om ruimte te besparen krijgt de berichten-app in iOS 8 de mogelijkheid om oude berichten automatisch te verwijderen. Een soortgelijke functie is al langer aanwezig in bijvoorbeeld de Mail-app.

Oude data in apps neemt al snel honderden megabytes in beslag.

Deze en nog meer details geven aan dat iOS 8 duidelijk een verdere verfijning van iOS 7 zal zijn. Er worden handige functies toegevoegd en overbodige apps geschrapt. Wat zou jij graag in de volgende versie van iOS zien?

Reageer op artikel:
Steeds meer details over iOS 8 bekend
Sluiten