Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2014

Rackmount Mac Pro is ware nachtmerrie voor Jonathan Ive

Apple’s sterontwerper Jonathan Ive heeft bij het ontwerp van de Mac Pro zijn uiterste best gedaan om vorm en techniek te combineren. Het resultaat is een krachtige computer die cilindrisch en klein is. Sonnet heeft zijn uiterste best gedaan om dit compleet teniet te doen.

De fabrikant die eerder een rackmount-oplossing voor de Mac Mini maakte, heeft vandaag een rackmount voor de Mac Pro aangekondigd. Kleiner en mooier wordt het er niet op, de behuizing neemt vier units in beslag. In ruil voor die ruimte biedt de xMac Pro Server wel uitbreidingsmogelijkheden die standaard niet op Apple’s krachtpatser zitten.

De behuizing is standaard voorzien van drie PCI Express sloten voor insteekkaarten, ook ruimte voor 5,25-inch optische drives of extra harde schijven ontbreekt niet. Aan de achterkant worden de poorten die normaal op de Mac Pro zitten doorgevoerd. We vinden er drie keer USB 3.0, dual ethernet, twee keer thunderbolt 2 en een HDMI-uitgang.

Achterkant van de xMac Pro Server.

De oplossing van Sonnet ziet er praktisch uit, maar laat niets van het design van de Mac Pro heel. In een rack is dat laatste gelukkig niet zichtbaar. De fabrikant verwacht de rackmount voor de Mac Pro in juni van dit jaar te kunnen leveren, over een prijs is nog niets bekend. Wat Jonathan Ive er van zou denken? .

Reageer op artikel:
Rackmount Mac Pro is ware nachtmerrie voor Jonathan Ive
Sluiten