Saffieren scherm iPhone 6 stapje dichterbij

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Er is nog weinig bekend over de iPhone 6. Het meest concrete gerucht is dat het scherm van de volgende iPhone groter is en van saffier gemaakt zal worden. Dat Apple iets van plan is met saffier blijkt ook uit de recente investeringen in eenĀ saffierfabriek in Arizona.

Vandaag is opnieuw een aanwijzing opgedoken die doet vermoeden dat Apple in een vergevorderd stadium is met de productie van saffieren schermen. AppleInsider ontdekte dat de iPhone-maker vlak na deĀ release van de iPhone 5c en iPhone 5s patent heeft aangevraagd op een speciale coating voor saffier. DezeĀ zorgt voorĀ minder vlekken en minder vingerafdrukken op het scherm van een iPhone.

Het gaat om zogenaamdeĀ oleofobe coating. Deze wordt al sinds de iPhone 3GS gebruikt, maar laat zich lastig aanbrengen op saffier. De iPhone-maker lost dit op door het scherm eerst voor te behandelen en de coating in twee lagen aan te brengen.

Schematische weergave van de gepatenteerde methode.
Schematische weergave van de gepatenteerde methode.

Hoewel het vooralsnog niet zeker is dat de iPhone 6 een saffieren scherm zal hebben, wijst dit patent erop dat Apple grootste hordes wel genomen heeft. De iPhone-maker heeft nu de beschikking over een eigen saffier-fabriekĀ en een methode om de schermen te coaten. Er lijkt weinig meer in de weg te staan van een iPhone 6 met scherm van saffier.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Baltimor

  Er is toch niets dat er op wijst dat het hier over iPhone-schermen gaat?
  Het kan toch evengoed zijn dat het glas van de iWatch in saffier zal zijn en dat de coating waarvoor dit patent gaat op dit horlogeglas aangebracht wordt?
  Soit, we zullen wel zien wat het wordtā€¦:)

 • Profielfoto
  Baltimor

  waarvoor=waarover:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er lijken mij voldoende aanwijzingen dat ook het scherm van nieuwe iPhones en misschien daarna zelfs wel van iPads en MacBooks met saffier worden uitgevoerd. Apple blijft altijd streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit.