Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 27 maart 2014

Saffieren scherm iPhone 6 stapje dichterbij

Er is nog weinig bekend over de iPhone 6. Het meest concrete gerucht is dat het scherm van de volgende iPhone groter is en van saffier gemaakt zal worden. Dat Apple iets van plan is met saffier blijkt ook uit de recente investeringen in een saffierfabriek in Arizona.

Vandaag is opnieuw een aanwijzing opgedoken die doet vermoeden dat Apple in een vergevorderd stadium is met de productie van saffieren schermen. AppleInsider ontdekte dat de iPhone-maker vlak na de release van de iPhone 5c en iPhone 5s patent heeft aangevraagd op een speciale coating voor saffier. Deze zorgt voor minder vlekken en minder vingerafdrukken op het scherm van een iPhone.

Het gaat om zogenaamde oleofobe coating. Deze wordt al sinds de iPhone 3GS gebruikt, maar laat zich lastig aanbrengen op saffier. De iPhone-maker lost dit op door het scherm eerst voor te behandelen en de coating in twee lagen aan te brengen.

Schematische weergave van de gepatenteerde methode.

Hoewel het vooralsnog niet zeker is dat de iPhone 6 een saffieren scherm zal hebben, wijst dit patent erop dat Apple grootste hordes wel genomen heeft. De iPhone-maker heeft nu de beschikking over een eigen saffier-fabriek en een methode om de schermen te coaten. Er lijkt weinig meer in de weg te staan van een iPhone 6 met scherm van saffier.

Reageer op artikel:
Saffieren scherm iPhone 6 stapje dichterbij
Sluiten