Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 maart 2014

Robotisering bij maken van iPhone-accu’s

Wat als er geen duizend Chinezen, maar robots in een fabriek iPhones maken? Robots staken niet, hoeven geen loon en zijn nooit te jong om te werken. De natte droom van iedere electronica-fabrikant. Apple werkt eraan om deze droom werkelijkheid te maken.

Vandaag meldt Digitimes dat Apple voor de productie van accu’s voor de iPhone 6 gebruik wil maken van robots. Momenteel worden iPhone-accu’s nog door door fabrieksmedewerkers vervaardigd. De robots zouden als eerst ingezet worden in de Taiwanese fabriek van Pegatron, een belangrijke fabrikant van iPhones. Apple is voorloper op het gebied van het robotiseren van productieprocessen, een aantal Apple-producten worden al grotendeels door robots gemaakt. 

De Mac Pro wordt voor het grootste deel door robots geproduceerd.

Bij de productie van de Mac Pro en iMac hoeven medewerkers alleen nog maar de materialen klaar te zetten en de eindassemblage van de apparaten te verzorgen. De rest van de productie wordt geheel door robots gedaan. Waarschijnlijk is de fabricage van accu’s de volgende stap in de robotisering van het productieproces. De stap van mensen naar robots zou niet alleen innovatief, maar ook nodig zijn. De minimumlonen stijgen in China snel en steeds meer jonge arbeiders willen niet meer aan de lopende band werken.

Robotisering biedt nog een ander voordeel: Apple kan overal ter wereld een fabriek met robots neerzetten, de beschikbaarheid van arbeiders speelt hierdoor een minder grote rol. Dit kan in de toekomst betekenen dat meer producten Made in the USA worden.

Reageer op artikel:
Robotisering bij maken van iPhone-accu’s
Sluiten