Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 26 maart 2014

‘Retina MacBook Air komt dit jaar’

Ieder jaar vernieuwt Apple zijn MacBooks. 2012 was het jaar van de Retina MacBook Pro, in 2013 kwamen MacBooks met een zuinige Haswell-processor uit. Volgens het matig betrouwbare Digitimes staat 2014 in teken van de Retina MacBook Air.

Digitimes baseert zich op informatie uit Apple’s productieketen. Enkele Taiwanese leveranciers van schermen voor Apple-apparaten zouden gezegd hebben dat Apple in het tweede deel van dit jaar een Retina MacBook Air zal uitbrengen. Inmiddels heeft Apple praktisch alle MacBooks voorzien van een een Retina-scherm, alleen de MacBook Air heeft nog een relatief lage resolutie van 1366×768 (11-inch) of 1440×900 (13-inch) pixels.

Technisch gezien is een Retina MacBook Air al enige tijd mogelijk. De grafische chip die de moderne Intel-processor aan boord heeft is krachtig genoeg om het scherm met de vele pixels aan te sturen. Ook schermen die de Retina-resolutie kunnen weergeven zijn inmiddels ruim beschikbaar.

Het enige kritieke punt bij een Retina MacBook Air is de accuduur. Het kost niet alleen meer processorkracht om het hoge aantal pixels te renderen, ook moet de backlight van het scherm harder branden om door de kleinere pixels te komen. Componenten als processoren en grafische chips worden echter steeds zuiniger, het zou zomaar kunnen dat Apple alles bij elkaar heeft om dit jaar een Retina MacBook Air met twaalf uur accuduur uit te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Retina MacBook Air komt dit jaar’
Sluiten