Problemen Persoonlijke Hotspot iOS 7.1

Door: Raymon Mens - 6 reacties

iOS 7.1 is een grote vooruitgang tegenover iOS 7.0. De iPhone 4 is er aanzienlijk sneller door geworden en spontaan herstartende iPhones behoren tot het verleden. Toch gaan er ook zaken nog niet helemaal goed. Persoonlijke Hotspot lijkt problemen te geven.

Er zijn inmiddels diverse klachten in de Apple Support Communites te lezen. Hoewel het lijkt alsof het probleem in iOS 7.1 zit, blijken provider die hun aanbiederinstellingen niet bijgewerkt hebben het probleem. In Nederland zou het vooral voorkomen bij virtuele providers als Tele 2 en Rabo Mobiel.

In de aanbiederinstellingen staan de specificaties van het netwerk van de provider. De iPhone heeft deze nodig om te communiceren en te bepalen of persoonlijke hotspot gebruikt mag worden. Er zijn twee theorieën over de oorzaak van de problemen. De eerste is dat iOS 7.1 strenger naar de providerinstellingen kijkt. Als er niet expliciet gedefinieerd is dat persoonlijke hotspot gebruikt mag worden, werkt deze niet.

Persoonlijke Hotspot werkt soms niet in iOS 7.1

De tweede oorzaak zou zijn dat bepaalde providers niet door Apple gecertificeerd zijn als authorised carrier. Personal Hotspot zou in dat geval sinds iOS 7.1 niet meer werken. De eerste verklaring lijkt ons echter logischer dan de tweede. Waarschijnlijk zal het probleem zichzelf oplossen als ook virtuele providers hun aanbiederinstellingen bijwerken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  martijnvandijk

  het personal hotspot probleem bij mijn virtuele operator doet zich alleen voor in het buitenland, in NL werkt het gewoon naar behoren

 • Profielfoto
  Buzz

  Bij mij was na de upgrade naar 7.1 het Personal Hotspot item tijdelijk uit het hoofdmenu van de Settings verdwenen, maar via het “Cellular” submenu kon ik het gewoon aanzetten en gebruiken (via Telfort), en kwam het ook weer in het hoofdmenu van Settings terug. Geen probleem dus.

 • Profielfoto
  GeertGB

  “tegenover”. Beter is: “ten opzichte van”. Maar goed.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Spontaan herstartende iPhones behoren tot het verleden. ” moet minstens zijn :

  ” Spontaan herstartende iPads behoren nog niet tot het verleden. “

 • Profielfoto
  essiw

  ^Ik heb geen enkele herstart gehad op mijn iPad Air na upgraden naar 7.1

 • Profielfoto
  Di May

  @ essiw : Misschien is het apparaatversie-afhankelijk.
  Belangrijkste voor jou is in ieder geval dat je er niet meer mee geconfronteerd wordt.