Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2014

Problemen Persoonlijke Hotspot iOS 7.1

iOS 7.1 is een grote vooruitgang tegenover iOS 7.0. De iPhone 4 is er aanzienlijk sneller door geworden en spontaan herstartende iPhones behoren tot het verleden. Toch gaan er ook zaken nog niet helemaal goed. Persoonlijke Hotspot lijkt problemen te geven.

Er zijn inmiddels diverse klachten in de Apple Support Communites te lezen. Hoewel het lijkt alsof het probleem in iOS 7.1 zit, blijken provider die hun aanbiederinstellingen niet bijgewerkt hebben het probleem. In Nederland zou het vooral voorkomen bij virtuele providers als Tele 2 en Rabo Mobiel.

In de aanbiederinstellingen staan de specificaties van het netwerk van de provider. De iPhone heeft deze nodig om te communiceren en te bepalen of persoonlijke hotspot gebruikt mag worden. Er zijn twee theorieën over de oorzaak van de problemen. De eerste is dat iOS 7.1 strenger naar de providerinstellingen kijkt. Als er niet expliciet gedefinieerd is dat persoonlijke hotspot gebruikt mag worden, werkt deze niet.

De tweede oorzaak zou zijn dat bepaalde providers niet door Apple gecertificeerd zijn als authorised carrier. Personal Hotspot zou in dat geval sinds iOS 7.1 niet meer werken. De eerste verklaring lijkt ons echter logischer dan de tweede. Waarschijnlijk zal het probleem zichzelf oplossen als ook virtuele providers hun aanbiederinstellingen bijwerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Problemen Persoonlijke Hotspot iOS 7.1
Sluiten