Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2014

Philips breidt ‘hue’ familie uit met nieuwe lampen en meer

Philips bracht eind 2012 Hue uit, slimme lampen die draadloos te bedienen zijn vanaf een smartphone. Sindsdien brengt de Nederlandse fabrikant regelmatig nieuwe Hue-producten uit. Inmiddels zijn er lichtstrips, inbouwspots en bloom-lampen.

Vandaag kondigde Philips aan drie nieuwe producten aan het Hue-ecosysteem toe te voegen. De Hue Lux, een goedkope lamp die wit licht in verschillende tinten kan weergeven. Ook de Hue Tap is nieuw, dit is een fysieke schakelaar voor hue-lampen. Als laatste zijn er 3D-geprinte armaturen en kappen die geïnspireerd zijn op de natuur aangekondigd.
https://www.youtube.com/watch?v=2BUPO_3ycks

Hue Lux: Gewoon wit is soms genoeg
Hue-lampen zijn in staat een bijna eindeloze hoeveelheid kleuren weer te gegeven, maar soms is alleen wit licht genoeg. De hue Lux is een lamp die precies dat doet, wit licht geven. De wittint en de intensiteit zijn aan te passen via de app. De Lux-lamp gaat naar verwachting 39 euro kosten. Voor een ‘normale’ hue-lamp moet 59 euro betaald worden.

De hue Lux kan wit licht in verschillende tinten weergeven.

Hue Tap: Fysieke bediening van hue-presets
Het hue-ecosysteem is gemakt om te bedienen via een app op iPhone of iPad. Mocht een fysieke knop toch wenselijk zijn, dan is er de hue Tap. Een schakelaar waaraan drie hue-presets gekoppeld kunnen worden. Het bijzondere aan de Tap is dat deze werkt zonder stroom of batterijen. De schakelaar werkt op de bewegingsenergie die vrijkomt bij het aanraken van de knoppen. De Tap is later dit jaar verkrijgbaar voor ongeveer 60 euro.

De hue Tap is draad- en stroomloos.

3D-geprinte armaturen en kappen
Het meest in het oog springend zijn de nieuwe armaturen en kappen voor Hue-lampen. Deze zijn geheel 3D-geprint en ontworpen in samenwerking met design studio’s WertelOberfell en Strand+Hvass. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur, zo is er een model dat geïnspireerd is op de ogen van insecten. Er zijn zowel staande als hangende versies.

Designer lampen in de hue-familie.

Goedkoop is design niet, er moet 2500 tot 2999 euro betaald worden voor de 3D-geprinte lampen. De verkrijgbaarheid hiervan is nog onbekend.

(Via: AppleInsider)

Reageer op artikel:
Philips breidt ‘hue’ familie uit met nieuwe lampen en meer
Sluiten