Philips breidt ‘hue’ familie uit met nieuwe lampen en meer

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Philips bracht eind 2012 Hue uit, slimme lampen die draadloos te bedienen zijn vanaf een smartphone. Sindsdien brengt de Nederlandse fabrikant regelmatig nieuwe Hue-producten uit. Inmiddels zijn er lichtstrips, inbouwspots en bloom-lampen.

Vandaag kondigde Philips aan drie nieuwe producten aan het Hue-ecosysteem toe te voegen. De Hue Lux, een goedkope lamp die wit licht in verschillende tinten kan weergeven. Ook de Hue Tap is nieuw, dit is een fysieke schakelaar voor hue-lampen. Als laatste zijn er 3D-geprinte armaturen en kappen die geïnspireerd zijn op de natuur aangekondigd.

Hue Lux: Gewoon wit is soms genoeg
Hue-lampen zijn in staat een bijna eindeloze hoeveelheid kleuren weer te gegeven, maar soms is alleen wit licht genoeg. De hue Lux is een lamp die precies dat doet, wit licht geven. De wittint en de intensiteit zijn aan te passen via de app. De Lux-lamp gaat naar verwachting 39 euro kosten. Voor een ‘normale’ hue-lamp moet 59 euro betaald worden.

De hue Lux kan wit licht in verschillende tinten weergeven.
De hue Lux kan wit licht in verschillende tinten weergeven.

Hue Tap: Fysieke bediening van hue-presets
Het hue-ecosysteem is gemakt om te bedienen via een app op iPhone of iPad. Mocht een fysieke knop toch wenselijk zijn, dan is er de hue Tap. Een schakelaar waaraan drie hue-presets gekoppeld kunnen worden. Het bijzondere aan de Tap is dat deze werkt zonder stroom of batterijen. De schakelaar werkt op de bewegingsenergie die vrijkomt bij het aanraken van de knoppen. De Tap is later dit jaar verkrijgbaar voor ongeveer 60 euro.

De hue tap is draad- en stroomloos.
De hue Tap is draad- en stroomloos.

3D-geprinte armaturen en kappen
Het meest in het oog springend zijn de nieuwe armaturen en kappen voor Hue-lampen. Deze zijn geheel 3D-geprint en ontworpen in samenwerking met┬ádesign studio’s WertelOberfell en Strand+Hvass. De ontwerpen zijn ge├»nspireerd op de natuur, zo is er een model dat ge├»nspireerd is op de ogen van insecten. Er zijn zowel staande als hangende versies.

Designer lampen in de hue-familie.
Designer lampen in de hue-familie.

Goedkoop is design niet, er moet 2500 tot 2999 euro betaald worden voor de 3D-geprinte lampen. De verkrijgbaarheid hiervan is nog onbekend.

(Via: AppleInsider)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  grappig dat eerste, maar wie betaald er in hemelsnaam zoveel geld voor een (naar mijn mening) niet mooi design… je kan 5 ipads kopen van dat geld

 • Profielfoto
  Orson

  Ik gebruik de Hue lampen in mijn huis en het is echt prachtig gemaakt.
  En de app is de eenvoud zelve. Zeker een aanrader! Heel mooie aanvulling trouwens:smile:

 • Profielfoto
  aukem

  wel prijzige aanvulling voor in je huis…

 • Profielfoto
  Lucazz

  Eerst een klein fortuin uitgeven om die lampen met je iphone te kunnen bedienen en vervolgens nog bijkomend in je buidel tasten voor een schakelaar…. Dan ben je trug bij af maar een pak armer!

 • Profielfoto
  sonic1984

  Wil wel een paar van die schakelaars – lijkt me ideaal!

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Het was voor mij de rede om ze niet te kopen, nu begin ik te twijfelen met die taps zeker ook omdat ze geen batterijen verbruiken.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Nu nog een update van de app om defecte en vervangen lampen te kunnen verwijderen zonder de hele installatie opnieuw te moeten doen.:roll:

 • Profielfoto
  Bako70

  Het wachten is op een HUE lamp met kleinere fitting

 • Profielfoto
  defores

  “Goedkoop is design niet, er moet 2500 tot 2999 euro betaald worden voor de 3D-geprinte lampen.”

  Hoezo oplichterij:idea: 3d printers kosten al geen 1000 euro meer, 3D applicatie heb je al voor minder dan 100 Euro (zelfs al in de AppStore). En het design lijkt nergens op.

  Zo heb ik vaker wel meubilaire zaken gezien waarvan inkoop prijs 8 a 30 euro bij de groothandel was en verkoop prijs vari├źrend van 400 tot 800 euro. Trap er maar niet in mensen.

  Overigens de led lights van Philips vind ik wel heel tof(y)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik heb de Hue lampen eens uitgeprobeerd, maar ik had vrijwel al mijn bestaande armaturen en muurdimmers moeten vervangen om het goed werkend te krijgen. De lampen zijn door de extra elektronica gewoonweg te groot voor veel armaturen (vooral die voor spots), ook die van Philips zelf. Als je met meer mensen in een huis woont is het ook echt niet praktisch om de verlichting alleen van een iPhone of iPad te kunnen bedienen. Ik heb de bestelling dus maar weer teruggestuurd.

  Ik kan me voorstellen dat Hue leuk is als je op jezelf woont, en je hebt nog niet heel veel in bestaande verlichting geïnvesteerd.

 • Profielfoto
  Blue Dragon

  Goedkopere oplossing voor een fysieke schakelaar is de aanschaf van een Bloom met afstandsbediening. Deze kun je koppelen aan de Hue-bridge en heeft 2 preset-knoppen.

  Helaas kun je met de remote niet de lampen individueel bedienen. Mar het is wel heel makkelijk om ’s avonds alle lampen uit te doen met 1 druk op de knop, ipv eerst de App op te moeten starten.