Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2014

Pebble verkoopt 400.000 smartwatches

Pebble begon in 2012 als project op Kickstarter. Er werd tien miljoen dollar opgehaald, een recordbedrag. Inmiddels is Pebble, opgericht door een oud-student van de TU Delft, uitgegroeid tot een serieuze speler in de jonge smartwatch-markt.

In januari van 2013 kwam het slimme horloge van Pebble op de markt. Het eerste jaar heeft de startup geen windeieren gelegd. Er werden 400.000 smartwatches verkocht en het bedrijf draaide ongeveer 60 miljoen dollar omzet. Er werken nu 70 mensen de smartwatch-maker.

De cijfers zijn afkomstig van Pebble CEO Eric Migicovsky die een interview met Fortune had. Ook One More Thing sprak enige tijd geleden met de oprichter en CEO van Pebble over het slimme horloge dat in Delft is bedacht.

Ook dit jaar verwacht Pebble flink te groeien. Het bedrijf wil zijn omzet verdubbelen en is al sinds het begin winstgevend. Eerder dit jaar lanceerde Pebble een eigen App Store en kwam een stalen versie van de smartwatch uit. In tegenstelling tot smartwatches van bijvoorbeeld Motorola of Samsung, heeft de Pebble-smartwatch een monochroom e-ink scherm. Hierdoor gaat het slimme horloge bijna een week mee op accu.

 

Reageer op artikel:
Pebble verkoopt 400.000 smartwatches
Sluiten