Pebble verkoopt 400.000 smartwatches

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Pebble begon in 2012 als project op Kickstarter. Er werd tien miljoen dollar opgehaald, een recordbedrag. Inmiddels is Pebble, opgericht door een oud-student van de TU Delft, uitgegroeid tot een serieuze speler in de jonge smartwatch-markt.

In januari van 2013 kwam het slimme horloge van Pebble op de markt. Het eerste jaar heeft de startup geen windeieren gelegd. Er werden 400.000 smartwatches verkocht en het bedrijf draaide ongeveer 60 miljoen dollar omzet. Er werken nu 70 mensen de smartwatch-maker.

De cijfers zijn afkomstig van Pebble CEO Eric Migicovsky die een interview met Fortune had. Ook One More Thing sprak enige tijd geleden met de oprichter en CEO van Pebble over het slimme horloge dat in Delft is bedacht.

Ook dit jaar verwacht Pebble flink te groeien. Het bedrijf wil zijn omzet verdubbelen en is al sinds het begin winstgevend. Eerder dit jaar lanceerde Pebble een eigen App Store en kwam een stalen versie van de smartwatch uit. In tegenstelling tot smartwatches van bijvoorbeeld Motorola of Samsung, heeft de Pebble-smartwatch een monochroom e-ink scherm. Hierdoor gaat het slimme horloge bijna een week mee op accu.

 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  flitzpol

  Ik twijfel twijfel twijfel! Wie haalt mij over?

 • Profielfoto
  MacRay

  Het is leuke 1dags vlieg.

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Ben nogsteeds super blij met m’n pebble!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik wacht nog even op de iWacht…

 • Profielfoto
  maxtje

  Goed voor hun ! Een soort succes verhaal kan je het noemen, maar toch niet echt iets voor mij want ik vind het niet echt mooi, om eerlijk te zijn vind ik het zelf lelijk.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Ik beschik al 6 maanden over een Pebble (eerste versie) en ik ben er nog zeer te vreden over!
  @flitzpol als je een goede horloge wil voor ‘niet veel’ geld, zou ik zeggen DOEN!

 • Profielfoto
  Jonkie

  Ze hebben veel en ook grote stappen gemaakt. Ik ben ook blij met mijn Pebble:)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik heb m’n Pebble kickstarter edition al ruim een jaar om mijn pols. Heel tevreden met de Pebble. Blijf ‘m zeker gebruiken nadat ik mijn iWatch heb!

 • Profielfoto
  flitzpol

  @bvdabjorn: thanks! Ik ga er over nadenken:-)

 • Profielfoto
  smalle50

  Heb de Pebble Steel nu een dikke maand en ben er erg tevreden van. Ben wel erg benieuwd wat Apple er van gaat maken!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  In tegenstelling tot smartwatches van bijvoorbeeld Motorola of Samsung, heeft de Pebble-smartwatch een monochroom e-ink scherm. Hierdoor gaat het slimme horloge bijna een week mee op accu.

  Het lijkt een detail, maar de Pebble heeft geen e-ink-scherm maar een e-paper-scherm. E-ink heeft een lage refreshrate waardoor de Pebble met zo’n scherm geen secondenwijzer zou kunnen tonen bijvoorbeeld. E-paper kan dat wel maar verbruikt daarentegen wél energie bij een statisch beeld, zij het minimaal.

 • Profielfoto
  RubenvE

  @Frank Klopt, maar niet helemaal. eInk is een bedrijf dat ePaper schermen verkoopt met een lage refresh rate. Er zijn tientallen andere bedrijven die ook ePaper displays verkopen, sommige met een lage, andere met een relatief hoge (in het geval van Pebble, Sharp) refresh rate. eInk geeft dus niet het soort scherm weer, maar is gewoon een bedrijf.