Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2014

OS X 10.9.3 brengt verbeterde 4K-ondersteuning

Ongeveer een week geleden werd OS X 10.9.2 uitgebracht. Inmiddels is Apple bezig met de volgende update. In de eerste beta van OS X 10.9.3 die vannacht werd uitgebracht, blijkt Apple de 4K-ondersteuning een flinke boost te hebben gegeven.

De ondersteuning voor 4k is in de huidige versie van OS X nog wat gebrekkig. Zo kan de laatste generatie MacBook Pro onder Windows 8.1 een 4k-scherm op 60 Hz aansturen, onder OS X blijft dit echter beperkt tot 30Hz. In de eerste beta van OS X 10.9.3 is het echter wel mogelijk om 60 Hz beelden weg te sturen. Ook is er een optie voor 4K Retina aanwezig.

Optie voor 4K Retina in OS X 10.9.3 beta 1.

De optie voor 4K Retina is een interessante vooruitgang. Hierbij worden elementen even groot weergegeven als op een Full HD monitor, maar zijn ze uit twee keer zoveel pixels opgebouwd en dus twee keer zo scherp. Deze techniek wordt ook toegepast bij Retina MacBooks en iDevices. Een bijkomend voordeel is dat OS X leesbaarder wordt op een 4K-scherm.

Het is nog niet bekend wanneer OS X 10.9.3 uitkomt, er volgen hoogstwaarschijnlijk nog een vijftal bètaversies die alleen bedoeld zijn als testversie voor ontwikkelaars. Wij houden je uiteraard op de hoogte van interessante veranderingen in volgende beta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.9.3 brengt verbeterde 4K-ondersteuning
Sluiten