Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

Opslagruimte van MacBook simpel uitbreiden met de MiniDrive

Sinds de overstap naar SSD-opslag is de standaard beschikbare opslagruimte in MacBooks krap bemeten. Het instapmodel heeft 128 GB opslag, voor verdubbeling moet behoorlijk in de buidel getast worden en de opslag is achteraf niet te upgraden.

Wie toch meer opslag nodig heeft of het budgettair verantwoord wil aanpakken, kan slim gebruik maken het SD kaart slot in zijn MacBook. Een 64 GB SD-kaartje kost een paar tientjes, maar echt mooi is zo’n uitstekende SD-kaart natuurlijk niet. Wie het elegant en budgettair verantwoord wil aanpakken, kan gebruik maken van de Nifty MiniDrive.

De MiniDrive is ooit begonnen als Kickstarter-project en inmiddels ook in de Online Apple Store verkrijgbaar. Het is een adapter voor Micro SD-kaartjes die perfect in een MacBook past. Op deze manier kan relatief goedkoop en zo goed als onzichtbaar opslag toegevoegd worden aan bijvoorbeeld MacBooks die niet te upgraden zijn.

In de Mini Drive past een Micro SD-kaartje.

Een 64 GB micro SD kaartje kost ongeveer 40 euro bij bijvoorbeeld Dixons, een MiniDrive is voor € 35 te bestellen bij Apple. Voor totaal 80 euro past die grote iPhoto-bibliotheek of map met downloads ineens wel altijd op je MacBook. Recent geïntroduceerde Micro SD-kaartjes van 128 GB zijn momenteel verkrijgbaar voor € 120, verwacht wordt dat de prijs hiervan snel zal zakken.

Eenmaal geplaatst valt de Mini Drive amper op.

Op gebied van snelheid kan SD-opslag niet tippen aan de ingebouwde SSD van een MacBook, maar het is ruim voldoende voor de opslag van foto’s, downloads of geluidseffecten van bijvoorbeeld muziekproducers.

^ Met dank aan Mona voor de tip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opslagruimte van MacBook simpel uitbreiden met de MiniDrive
Sluiten