Office voor iPhone voortaan gratis

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Naast de aankondiging van Office voor iPad heeft Microsoft ook een update uitgebracht voor het bestaande Office Mobile voor iPhone. Voorheen was een Office 365-abonnement verplicht om de app te kunnen gebruiken, deze verplichting is nu geschrapt.

Het enige dat nog nodig is om Office Mobile op de iPhone te gebruiken is een Microsoft-account. Na het opstarten van de app kan ingelogd worden met zo’n account. Er wordt niet langer om een Office 365-abonnement gevraagd. Office Mobile was al gratis voor Windows Phone, deze lijn is nu doorgetrokken naar Android en iOS.

Office voor iPhone is voortaan gratis.
Office voor iPhone is voortaan gratis.

Office Mobile biedt ondersteuning voor Word-, Excel- en PowerPoint-documenten die opgeslagen zijn in OneDrive, Sharepoint en in e-mail. De mogelijkheden voor het bewerken van documenten zijn beperkt, de iOS-app is vooral handig om kleine aanpassingen in documenten te doen of eenvoudige documenten te maken.

Office Mobile voor iPhone is alleen gratis voor thuisgebruik, zakelijke gebruikers dienen nog steeds een Office 365-abonnement te hebben.

Downloaden
Microsoft Office Mobile voor iPhone is gratis te downloaden via de App Store en vereist minimaal iOS 7.0.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Dom dat ze hetzelfde niet voor de iPad versie doen. Zou -met een reeelere betaalde prijsstructuur- zeker werken.

 • Profielfoto
  knekkie

  Office is geloof ik hun core business.

  Ze verkopen geen hardware in apple hoeveelheden waardoor ze hun software gratis weg kunnen geven.

  Dus ja niet gek dat het geld kost op platformen waar je daadwerkelijk productief op kan zijn.

  Op een telefoon blijft het gepriegel.

 • Profielfoto
  iTim

  Beetje jammer dat er geen DropBox of ander Cloud services aan gekoppeld kunnen worden, alleen de eigen Microsoft Cloud diensten….jammer….anders best te doen om tussentijds even zaken te bekijken, aanpassen en doornemen. Inderdaad klein op het scherm van een iPhone maar in Excel, Word of Powerpoint werken is een iPhone ook niet voor bedoeld.

 • Profielfoto
  essiw

  @knekkie, dat is waar, maar je kan niet zo productief zijn op een ipad als op een computer. Logischer zou zijn als ze je de optie aanbieden om of via een abbo te werken of een in app purchase voor de volledige versie voor 10-20 euro. zo kunnen mensen die al een abbo hebben gratis doorwerken en mensen die geen abbo willen ook werken en verdienen ze er toch aan.

 • Profielfoto
  imar

  Volgens mij zijn de iPad-bezitters niet het primaire doel om geld mee te verdienen voor Microsoft. Het lijkt me veel waarschijnlijker dat MS door het nu mogelijk te maken Office documenten te bekijken (en bewerken) bedrijven met veel iPads overtuigt om bij Office te blijven (in plaats van bijv. over te stappen op iCloud of Google Docs).

  Tegelijkertijd koppelt MS klanten (opnieuw) aan zich via de Microsoft Account. Eigenlijk best slim van ze…

 • Profielfoto
  seek

  @essiw Moet “abbo” niet “abo” zijn?;-)

 • Profielfoto
  essiw

  @seek, dan zou je het verkeerd uitspreken;) het is beide fout, maar ik was te lui:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Imar: je kon al lang Word documenten bekijken met zowel iPad als iPhone, daar heb je MS Office niet voor nodig. Op zich prima dat Office voor iPhone nu gratis is, alleen weet ik helemaal niet of ik een Microsoft account heb. Ik had hiervoor een slim op internet gevonden exemplaar van Office en sinds vorig jaar een nieuwe, via het bedrijf waar ik werkte. Maar hoe kom ik er achter of ik een account heb?
  En zo niet: waar kan je dan zo’n account maken. Daar kom ik in de app niet achter.

  De prijs van MS Office voor iPad vind ik echt absurd. Wie gaat 99 euro betalen voor een abonnement op Office voor zijn iPad. Natuurlijk kan je het ook op andere devices gebruiken, maar dan nog vind ik het geld uit de zak klopperij. Ik begrijp best dat Microsoft geld wil verdienen, maar dit lijkt me alleen iets voor bedrijven. Voor zo’n prijs blijf ik op mijn iPad Mini wel lekker Pages gebruiken. Kost maar een fractie van dat bedrag – eenmalig – en je kunt er jaren mee vooruit. En een document eventjes in Word opslaan en je hebt het zelfde. Minder mogelijkheden, maar voor de iPad mooi genoeg!

 • Profielfoto
  essiw

  ^Sterker nog, je kunt er voor altijd mee vooruit (met iWork’s), aangezien ze het nu gratis hebben gemaakt neem ik aan dat zelfs de betalende gebruikers gratis kunnen upgraden;)

 • Profielfoto
  RobertBV

  De iPhone versie op de iPad installeren lukt helaas niet hier…

 • Profielfoto
  Spinprecesser

  Mij is het wel gelukt om de iPhone versie op mijn iPad te installeren. Erg handig als je niet voor een Office 365 abonnement wilt betalen maar toch onderweg af en toe onderweg een document wilt bewerken, vooral als je een bluetooth keyboard hebt. Apple Pages is heel goed met het importeren en exporteren van .docx bestanden, maar soms wil je absolute zekerheid dat de oorspronkelijke formatting van de desktop MS Office behouden blijft, en dan ben je misschien beter af met een MS app.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Heerlijk! Ik heb via mijn Windows 8 licentie ook een skydrive gekregen. Hoewel ik Dropbox gebruik, komt Skydrive nu zeker van pas voor documenten. Toppie!

  Dat ze het niet voor iPad doen is normaal. Een iPad gelijkt meer op een PC dan een mobiele telefoon. Je krijgt meer functies enzovoort. Het enige wat ik me afvraag is of je met je bestaande 365 licentie ook recht heb op de mobiele versie voor iPad. Ik kan via school namelijk een licentie krijgen van 74 euro voor 4 jaar 365. Als ik in de toekomst kijk voor een iPad heb ik meteen de Office suite op Mac, PC én iPad.

 • Profielfoto
  recoiller

  Hadden ze het voor de iPad ook gratis gemaakt dan was het een motief geweest om een Microsoft account aan te maken.

  Nu is dat niet de moeite waard..
  Zoals de nieuwe directeur in zijn persconferentie een aantal keer herhaalde:
  “We want everybody to use Office 365”

  Bijzonder om te zien dat ze daar nog altijd zichzelf centraal stellen en niet hun klant.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Targaryen voor zover ik weet heb je met een Office 365-abonnement wel degelijk recht op gebruik van de office suite op Mac, PC én Tablet (iPad of anders). M’n buurman is Windows 8-gebruiker en heeft ook een legale versie van Office 365 die middels een abonnement bekostigd is. In zijn portaal werd ook benoemd dat er recht bestond om Office 365-installaties te draaien op mobiele apparaten.

  Ik heb trouwens al een ‘Microsoft account’ sinds 1997 of iets dergelijks, toen Hotmail werd overgenomen door Microsoft. Sindsdien is élk hotmail-adres automatisch een Microsoft-account. Als je er geen hebt en je hebt er geen behoefte aan, dan kun je een account maken door welk ander adres dan ook ervoor te gebruiken.