Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2014

Nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam

Sinds augustus 2013 zijn zeven scholen in Nederland zogenaamde Steve Jobs-scholen. In dit nieuwe onderwijsconcept staat het individuele talent en de ontwikkeling van het kind centraal, de iPad is een belangrijk hulpmiddel.

De Steve Jobs-scholen zijn een initiatief van O4NT, een organisatie waar onder andere Maurice de Hond nauw betrokken bij is. Met ingang van het komende schooljaar zal ons land meer dan twintig Steve Jobs-basisscholen kennen. Na de zomervakantie openen twee volledig nieuwe Steve Jobs-Scholen in Amsterdam, een in Zuidoost en een in Nieuw-West.

Bij Steve Jobs-scholen wordt alles in het werk gesteld om de talenten van individuele leerlingen zoveel mogelijk tot ontwikkeling te laten komen. De bedenkers willen onderwijs aanbieden dat beter aansluit op het leven in de 21e eeuw. Schoolgebouwen zijn elke dag van vroeg tot laat open en het lesprogramma wordt volledig met de iPad gegeven. Onderwijs voor een Nieuwe Tijd noemen ze het, of O4NT. Het concept van Steve Jobs-school verspreidt zich momenteel als een olievlek over Nederland.

De gebouwen van de nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam.

Amsterdamse ouders die overwegen hun kroost naar een Steve Jobs-school te sturen, kunnen de twee nieuwe scholen op 4 april (Nieuw-West) en 9 april (Zuidoost) bezichtigen tijdens open dagen. Er zijn zowel enthousiaste ervaringen als kritische tegengeluiden over de iPad-only scholen te horen. In een uitzending van De Wereld Draait Door werd deze weekaandacht besteed aan het nieuwe onderwijsconcept. Initiatiefnemer Maurice de Hond kwam samen met een aantal leerlingen en een leerkracht in de uitzending aan het woord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam
Sluiten