Nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Sinds augustus 2013 zijn zeven scholen in Nederland zogenaamde Steve Jobs-scholen. In dit nieuwe onderwijsconcept staat het individuele talent en de ontwikkeling van het kind centraal, de iPad is een belangrijk hulpmiddel.

De Steve Jobs-scholen zijn een initiatief van O4NT, een organisatie waar onder andere Maurice de Hond nauw betrokken bij is. Met ingang van het komende schooljaar zal ons land meer dan twintig Steve Jobs-basisscholen kennen. Na de zomervakantie openen twee volledig nieuwe Steve Jobs-Scholen in Amsterdam, een in Zuidoost en een in Nieuw-West.

Bij Steve Jobs-scholen wordt alles in het werk gesteld om de talenten van individuele leerlingen zoveel mogelijk tot ontwikkeling te laten komen. De bedenkers willen onderwijs aanbieden dat beter aansluit op het leven in de 21e eeuw. Schoolgebouwen zijn elke dag van vroeg tot laat open en het lesprogramma wordt volledig met de iPad gegeven. Onderwijs voor een Nieuwe Tijd noemen ze het, of O4NT. Het concept van Steve Jobs-school verspreidt zich momenteel als een olievlek over Nederland.

De gebouwen van de nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam.
De gebouwen van de nieuwe Steve Jobs-scholen in Amsterdam.

Amsterdamse ouders die overwegen hun kroost naar een Steve Jobs-school te sturen, kunnen de twee nieuwe scholen op 4 april (Nieuw-West) en 9 april (Zuidoost) bezichtigen tijdens open dagen. Er zijn zowel enthousiaste ervaringen als kritische tegengeluiden over de iPad-only scholen te horen. In een uitzending van De Wereld Draait Door werd deze weekaandacht besteed aan het nieuwe onderwijsconcept. Initiatiefnemer Maurice de Hond kwam samen met een aantal leerlingen en een leerkracht in de uitzending aan het woord.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Schoolgebouwen zijn van vroeg tot laat open…???
  Wat wil dat zeggen, basisschool heeft een rooster wat wekelijks hetzelfde is, die kinderen gaan echt niet langer naar school dan ze moeten hoor

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @aukem Het idee van deze scholen is juist dat leerlingen hun eigen uren kunnen indelen. Of ze dus van 07:00 tot 14:00 of van 12:00 tot 19:00 aanwezig zijn maakt niet uit, op hun iPad hebben ze gewoon een dagtaken lijstje dat af moet.

  Uitgezonderd zijn klassikale lessen natuurlijk.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  50 weken per jaar, 12 uur per dag open: dat vraagt om een dubbele personele bezetting. Zal een prijzig schooltje worden. Voor de beter gesitueerden, zeg maar.

 • Profielfoto
  bjel

  Sinds augustus 2013 zijn zeven scholen in Nederland zogenaamde Steve Jobs-scholen gestart. In dit nieuwe onderwijsconcept staat het individuele talent en de ontwikkeling van het kind centraal, de iPad een belangrijk hulpmiddel.

  Natuurlijk is er ook veel aandacht voor taalonderwijs…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Uiteindelijk hoefde ik gelukkig maar twee woordjes aan te passen om de zin weer lopend te maken;! Dank voor je oplettendheid bjel.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  De iPad hoort niet thuis op een school.
  Een Windows 8 tablet met Windows 8.1 (geen RT!!!) is veel productiever.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Een ipad hoort niet op school nee, een pc ook niet… tenminste, zo denken ze er in Silicon Valley over, daar sturen it-kopstukken hun kids naar Waldorfscholen.

  Maar over het idee dat kinderen hun uren indelen, dat gebeurd niet, ouders delen de uren in. Lekker makkelijk: pa en moe werken van 9 tot 5 en de kids zitten dan lekker op school.

 • Profielfoto
  sonthuy

  ánh sáng thông minh cang da mat ko phau thuat hơn hoặc sưởi ấm là tất cả tốt và tốt khi nó hoạt động nhưng, như công nghệ nhất, nó không phải là luôn luôn phù hợp với mục cang da mat bang phau thuat đích.
  Doug King, một thành viên của Hoàng gia Học viện Kỹ thuật và chuyên gia về các tòa nhà thông minh, nói với BBC: “Có rất nhiều câu chuyện ngụy về hệ thống chiếu sáng được cang da mat v line trên một thanh cuộn tẩy rửa những người không muốn để làm sạch trong bóng tối hoặc những câu chuyện đó , nếu một người đang làm việc muộn, đèn vẫn còn trên trong phần lớn các tòa nhà.
  công nghệ Sinister?
  “Mọi người sẽ làm cang da vung mat những gì họ phải làm gì để có được công việc của họ được thực hiện ở mức độ cang da mat nam gioi tiện nghi mà họ cần và có thể có nghĩa là hack tòa nhà. Họ có thể tắt hệ thống bằng cách gắn bó Sellotape qua các cảm biến hoặc các nhân viên bảo trì tòa nhà có thể thiết lập lại các điều khiển bởi vì họ chỉ đơn giản trở nên chán với tất cả các khiếu nại “.
  Một trường hợp, có lẽ, các tòa nhà thông minh cang da mat 3d so với con người thông minh.