Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 maart 2014

Nederlanders nemen steeds goedkopere abonnementen

Heb jij een abonnement van 60 euro per maand of meer, of zit er een sim-only van een tientje per maand in je iPhone? Een steeds groter deel van de Nederlanders lijkt voor de laatste optie te gaan. We geven steeds minder uit aan mobiele abonnementen.

Uit recente kwartaalcijfers van T-Mobile blijkt dat de gemiddelde abonnee momenteel 32 euro per maand betaalt. Een jaar geleden was dat nog 35 euro. Tweakers becijferde dat bij KPN en Vodafone een soortgelijke daling te zien is. Bij de laatstgenoemde provider gaf de gemiddelde abonnee twee jaar geleden 40 euro per maand uit, inmiddels nog maar 34,80 euro.

Abonnees maken per maand steeds minder over naar hun provider.

Een mogelijke verklaring voor de daling is de verschuiving naar data-gebaseerde diensten als FaceTime Audio, WhatsApp en FaceBook Messenger. Op steeds meer plaatsen is Wi-Fi beschikbaar en kunnen smartphone-gebruikers toe met minder MB. De introductie van 4G en alles-in-1 abonnementen als Vodafone RED zorgden er niet voor dat consumenten meer aan hun telco betalen.

Gemiddeld betalen abonnees van Vodafone het meest: 33,70 euro. T-Mobile volgt op de voet met gemiddeld 32 euro. Klanten van KPN betalen het minst aan de provider: 28 euro per maand.

Reageer op artikel:
Nederlanders nemen steeds goedkopere abonnementen
Sluiten