Maarten
Maarten Nieuws 27 maart 2014

Nu beschikbaar: Microsoft Office voor iPad

Satya Nadella, de nieuwe CEO van Microsoft, heeft vanavond zijn debuut gemaakt met een langverwachte aankondiging. Tijdens een door Microsoft georganiseerde persconferentie heeft Nadella de iPad-versie van Microsofts beroemde Office suite gelanceerd.

De Office suite voor de iPad bestaat uit Word, Excel en Powerpoint. De apps zijn gratis te gebruiken als je alleen documenten wilt inzien, Powerpoints wilt presenteren of spreadsheets wilt bekijken. Voor het bewerken van documenten is echter een Office 365 abonnement vereist. Office voor iPad is vanaf nu als drie verschillende apps te downloaden via de App Store.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”2670953″]

De apps hebben een een strak iOS 7 uiterlijk met de bekende kleuren van de Office programma’s. De knoppen voor bewerkingen in foto’s, tekst of opmaak zijn vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor touch-bediening. Voor Excel heeft Microsoft een speciaal toetsenbord ontworpen waarmee veelgebruikte tekens en functies snel gevonden kunnen worden.

Een speciaal toetsenbord in Excel voor de iPad.

Voor het kunnen aanmaken en bewerken van documenten is een Office 365 account verplicht. Office 365 is een af te sluiten abonnement voor de office-diensten van Microsoft. Office 365 kost 99 euro per jaar voor thuisgebruik en studenten. Voor kleine, zakelijke gebruikers en het MKB kost het pakket 152 euro per jaar. Je krijgt voor dat bedrag licenties om de software op vijf verschillende apparaten te gebruiken.

De Office 365 abonnementen zijn vanuit de apps aan te schaffen en kun je betalen via je Apple ID. Heb je één van de volgende Office 365 abonnementen dan kun je je account gebruiken voor de Microsoft Office apps op de iPad:

  • Office 365 voor Thuisgebruik
  • Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven Premium
  • Office 365 voor Middelgrote en Grote Ondernemingen
  • Office 365 Enterprise E3 en E4 (voor ondernemingen en de overheid)
  • Office 365 Education A3 en A4
  • Office 365 ProPlus
  • Office 365 voor Hoger Onderwijs
  • Proefabonnementen op Office 365

Bron: App Store

Downloaden
Microsoft Office voor iPad is gratis te downloaden via de App Store en vereist minimaal iOS 7.0 .

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu beschikbaar: Microsoft Office voor iPad
Sluiten