Laden in de open lucht met Street Charge

Door: Raymon Mens - 9 reacties

In Amsterdam is vandaag de eerste outdoor laadpaal voor smartphones en tablets onthuld. De ‘Street Charge’ staat op het Museumplein en werkt geheel op zonne-energie. Het gebruik van de Street Charge is voor iedereen kosteloos.

De hoofdstad van Nederland heeft hiermee de primeur. Volgens Dutch Solar Group, het bedrijf achter de laadpalen, zullen andere Nederlandse steden snel volgen. Er kunnen maximaal drie apparaten tegelijk aan de laadpaal geladen worden. Overdag wordt zonne-energie gebruikt, nachtelijke laadsessies zijn ook mogelijk door de ingebouwde accu.

De Street Charge op het Amsterdamse Museumplein.
De Street Charge op het Amsterdamse Museumplein.

Er kunnen zes telefoons tegelijk geladen worden, momenteel zijn er alleen Micro USB-kabeltjes aanwezig. Bezitters van een iPhone of iPad dienen een eigen kabel in een van de USB-aansluitingen van de laadpaal te pluggen. Het totale laadvermogen van de paal is maximaal 45 watt, wat neerkomt op 7,5 watt per apparaat. Dit is genoeg voor zowel een iPhone als iPad.

Er lijkt een toenemende behoefte aan laadpunten voor mobiele apparaten, zo startte de NS vorig jaar met een proef op station Rotterdam Centraal. Recent werd er een motie van Groen Links aangenomen die moet zorgen voor meer laadpunten op NS-stations. Een laadpaal in de Nederlandse open lucht was er tot vandaag nog niet.

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Лукас

  Vroeger hadden ze deze palen ook maar dan met ingebouwde telefoon, helemaal handig!

 • Profielfoto
  tomc

  Dan moet je daar even een uurtje aan zo’n paal staan want 5 minuten opladen maakt het verschil toch niet. of wel?

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Tjonge, je zou maar onbereikbaar zijn totdat je weer thuis bent. Dat kan natuurlijk niet…

 • Profielfoto
  MEEUW

  wouw, dan kost de paal zelf 1500 euro, aanleggen 600 euro, beton erin gieten en aansluiting 500 euro. En dan kunnen er 3 apparaten opgeladen worden.

  Nu val al bijna geen gesprek meer te voeren omdat iedereen op zijn mobiel kijkt.
  En nu ook niet meer bereikbaar omdat ze druk hun mobiel aan het opladen zijn.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Bij een bezoek aan het Rijksmuseum en de rondleiding via de app voor de iPhone raakte mijn iPhone accu leeg. Zo handig is het wel maar hoe lang duurt dat laden buiten?

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Gewoon even je device instellen op vliegtuigmodus en aan de lader hangen, dan gaat het tig keer zo snel. Hoe lang het laden duurt ligt natuurlijk helemaal aan het de hoeveel “sap” die er nog in je apparaat zit.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Complete waanzin dit soort palen. Gaan geen blijvertje worden.
  Ook ideaal voor zakkenrollers. Je legt een oud mobieltje neer en laat ongemerkt die mooie 5S van een japanse toerist in je broekzak glijden.

 • Profielfoto
  bechris60

  Is wel handig als je ff iemand moet bellen dan kan je gewoon even je Iphone in het stopcontact stoppen bellen en weer verdergaan!!!!

 • Profielfoto
  madcat

  Het NS idee is veel beter, met slot erop zodat je even wat kon gaan eten en na een half uur hem weer kan ophalen.

  Deze palen zijn vrij waardeloos, je moet er bij gaan staan en maar wachten totdat het van een procentje is opgeladen.
  Ook wel logische dat het enkel micro usb is, blijkbaar gaan de android telefoons niet een dag mee…