Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 maart 2014

Laden in de open lucht met Street Charge

In Amsterdam is vandaag de eerste outdoor laadpaal voor smartphones en tablets onthuld. De ‘Street Charge’ staat op het Museumplein en werkt geheel op zonne-energie. Het gebruik van de Street Charge is voor iedereen kosteloos.

De hoofdstad van Nederland heeft hiermee de primeur. Volgens Dutch Solar Group, het bedrijf achter de laadpalen, zullen andere Nederlandse steden snel volgen. Er kunnen maximaal drie apparaten tegelijk aan de laadpaal geladen worden. Overdag wordt zonne-energie gebruikt, nachtelijke laadsessies zijn ook mogelijk door de ingebouwde accu.

De Street Charge op het Amsterdamse Museumplein.

Er kunnen zes telefoons tegelijk geladen worden, momenteel zijn er alleen Micro USB-kabeltjes aanwezig. Bezitters van een iPhone of iPad dienen een eigen kabel in een van de USB-aansluitingen van de laadpaal te pluggen. Het totale laadvermogen van de paal is maximaal 45 watt, wat neerkomt op 7,5 watt per apparaat. Dit is genoeg voor zowel een iPhone als iPad.

Er lijkt een toenemende behoefte aan laadpunten voor mobiele apparaten, zo startte de NS vorig jaar met een proef op station Rotterdam Centraal. Recent werd er een motie van Groen Links aangenomen die moet zorgen voor meer laadpunten op NS-stations. Een laadpaal in de Nederlandse open lucht was er tot vandaag nog niet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laden in de open lucht met Street Charge
Sluiten