Maarten
Maarten Geruchten 17 maart 2014

‘iPhone 6 krijgt intern weerstation’

De geruchten rondom de nieuwste iPhone wakkeren aan. Vandaag heeft Sun Chang Xu, analist bij een vakblad voor Chinese electronica-makers, via microblogging-dienst Weibo een opmerkelijk gerucht de wereld in geholpen.

De geruchten met betrekking tot de iWatch en iOS 8 spraken al over sensoren om ons lichamelijk welbevinden te peilen. Xu spreekt echter over druksensoren, een thermometer en een luchtvochtigheidsmeter voor de omgeving van de gebruiker. Deze sensoren zullen volgens de analist worden geïmplementeerd in de iPhone 6. Ze baseert haar uitspraken op bronnen in de productieketen.

Is de weer-app in iOS 7 nog maar een klein voorproefje? 

Mocht de volgende iPhone een intern weerstation krijgen, betekend dit een waardevolle toevoeging voor bijvoorbeeld sporters. Ook de geïnteresseerden in meteorologie kunnen zich met de iPhone 6 een ritje naar De Bilt besparen. De vraag blijft echter of het voor het grote publiek een interessante feature is. Het succes zal mede afhankelijk zijn van de implementatie in iOS 8, wat zich waarschijnlijk zal focussen op het gebruik van sensoren. Dit maakt het gerucht een logisch geheel.

Een mogelijk nadeel van deze potentiële feature is dat voor sensoren van deze orde een stukje accu opgeofferd moet worden. Zie jij graag een mini-weerstation in je nieuwe iPhone? Wij lezen graag je reactie onder dit artikel.

 

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 krijgt intern weerstation’
Sluiten