‘iPhone 6 krijgt intern weerstation’

Door: Maarten - 23 reacties

De geruchten rondom de nieuwste iPhone wakkeren aan. Vandaag heeft Sun Chang Xu, analist bij een vakblad voor Chinese electronica-makers, via microblogging-dienst Weibo een opmerkelijk gerucht de wereld in geholpen.

De geruchten met betrekking tot de iWatch en iOS 8 spraken al over sensoren om ons lichamelijk welbevinden te peilen. Xu spreekt echter over druksensoren, een thermometer en een luchtvochtigheidsmeter voor de omgeving van de gebruiker. Deze sensoren zullen volgens de analist worden geïmplementeerd in de iPhone 6. Ze baseert haar uitspraken op bronnen in de productieketen.

weerAppGroot
Is de weer-app in iOS 7 nog maar een klein voorproefje? 

Mocht de volgende iPhone een intern weerstation krijgen, betekend dit een waardevolle toevoeging voor bijvoorbeeld sporters. Ook de geïnteresseerden in meteorologie kunnen zich met de iPhone 6 een ritje naar De Bilt besparen. De vraag blijft echter of het voor het grote publiek een interessante feature is. Het succes zal mede afhankelijk zijn van de implementatie in iOS 8, wat zich waarschijnlijk zal focussen op het gebruik van sensoren. Dit maakt het gerucht een logisch geheel.

Een mogelijk nadeel van deze potentiële feature is dat voor sensoren van deze orde een stukje accu opgeofferd moet worden. Zie jij graag een mini-weerstation in je nieuwe iPhone? Wij lezen graag je reactie onder dit artikel.

 

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Als het gebruikt wordt als een soort botnet voor nauwkeurige weerinformatie lijkt het me heel handig.

 • Profielfoto
  djneo

  Toevallig ziten de zelfde sensoren ook in de S4

 • Profielfoto
  Macman

  Je moet hem wel uit je zak houden wil je een betrouwbare meting kunnen verrichten. Maar ik ben benieuwd hoe ze het zullen implementeren. Laat maar komen!

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Wat is hier precies het nut van tenopzichte van een app die die voor je regelt?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  DAT lijkt me leuk!

 • Profielfoto
  hokkie

  Wat mij betreft bouwen ze dit soort sensoren in een iWatch, die vervolgens communiceert met de iPhone. Ik zie liever 3 uur extra accuduur, dan allemaal sensoren waar 90% de gebruikers niets mee doet.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Laat ik hier nu eens niets van geloven. Sowieso hebben analisten nooit betrouwbare informatie. Die gokken maar wat en hebben een dubbele agenda om koersen en aandeelhouders mee te beïnvloeden.

 • Profielfoto
  Domtoren

  Maar… als ik met vijf graden vorst buiten sta zit de iPhone in het borstzakje van mijn overhemd onder een trui en een dikke jas. Hoe meet je dan temperatuur en luchtvochtigheid? En overigens weet ik dan ook wel dat het koud is zónder dat mijn iPhone me dat vertelt;-)

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Ja, want in mijn broekzak kun je heel accurate metingen uitvoeren.:roll:

 • Profielfoto
  McZibit

  Dringt zich de vraag op hoe accuraat e.e.a. zal zijn!!…

 • Profielfoto
  koen

  Een losse veter is ook handig. Als het nat is dan regent it, als het beweegt dan waait het, en als het warm is dan schijnt de zon:nerd:

 • Profielfoto
  Roko

  Innovatie omdat het kan, of je er wat aan hebt is heel wat anders

 • Profielfoto
  Di May

  Lijkt me pure onzin.

  Zie je Phone al in een thermometerhutje stoppen om accuraat gegevens te capateren ? Bovendien, zoals iemand al opmerkte, wat is de zin ervan als er schitterende en vrij nauwkeurige weerapps bestaan.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ondersteuning hiervoor zit al in Android (http://developer.android.com/guide/topics/sensors/sensors_environment.html). Zullen we dan even beloven dat áls Apple dit in iOS8 introduceert, dat we dan eens niet gaan roepen hoe revolutionair dit is?;-)

 • Profielfoto
  ozzie X

  @Franklinvv Het gaat er niet om of Apple als eerste met iets komt, dat heeft Apple namelijk nog zelden gedaan. Apple is wel meestal de eerste die het meteen goed doet zodat je er ook iets aan hebt.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @Franklinvv Het gaat er niet om of Apple als eerste met iets komt, dat heeft Apple namelijk nog zelden gedaan. Apple is wel meestal de eerste die het meteen goed doet zodat je er ook iets aan hebt.

  Dat is natuurlijk vrij subjectief. Bij Android zijn die API’s gewoon beschikbaar voor alle developers, terwijl Apple zulke juist vaak afschermt in iOS en actief apps weert die er desondanks toch gebruik van maken. ‘Zodat je er ook iets aan hebt’ is dus vrij subjectief.;-) Touch ID is bijvoorbeeld ook leuk en werkt vrij goed, maar het nut ervan zou vele malen groter zijn als andere developers ook toegang zouden krijgen tot Touch ID.

 • Profielfoto
  Xcode

  Een mogelijk nadeel van deze potentiële feature is dat voor sensoren van deze orde een stukje accu opgeofferd moet worden.

  Dre batterijduur van de iPhone 5 is al schandalig slecht. Die van de iPad is juist fenomenaal. Zo’n weer-feature lijkt mij wel wat, maar niet ten koste van de huidige batterijduur… laten ze die eerst maar eens verbeteren!

 • Profielfoto
  alli232343

  Lekker Nederlands aan het begin

 • Profielfoto
  hokkie

  Dat is ook een feature:lol: “user error”

 • Profielfoto
  Jurr

  Ik betwijfel of een paar sensoren in je broekzak het weer kunnen voorspellen. Dit is voor onze weermannen en weervrouwen met geavanceerde apparatuur al bijna niet te doen.

 • Profielfoto
  Jurr

  Mocht de volgende iPhone een intern weerstation krijgen, betekend dit een waardevolle toevoeging voor bijvoorbeeld sporters

  betekent*

 • Profielfoto
  peterjan

  Ach, dit is niets nieuws. In de Samsung Galaxy S4 zit all lang een temperatuur, Relatieve vochtigheid en Luchtdruksensor. Kijk maar bij iemand die Weatherpro op zijn S4 heeft.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Als het pijlen zijn zijn het dan vuurpijlen? U bedoelt waarschijnlijk “peilen”?
  Er is staan echt meerdere spel- en grammaticafouten in dit stuk. Is niet nodig.