Nu ook 8GB iPhone 5c (maar niet in NL)

23 reacties

Terwijl de iPhone 5s als warme broodjes over de toonbank gaat, blijft de iPhone 5c een beetje achter. Apple onderneemt nu een nieuwe poging om de budget-iPhone waar stiekem weinig ‘budget’ aan is prijstechnisch aantrekkelijker te maken.

Vandaag is een 8 GB-versie van de iPhone 5c uitgekomen, voor een prijs die 50 euro lager ligt dan de bestaande 16 GB-variant. In de Duitse Online Apple Store is het model nu verkrijgbaar voor € 549,- De iPhone 4S blijft ook met 8 GB opslag te koop voor € 399,- De 8 GB-versie van de gekleurde iPhone zal slechts in een select aantal landen beschikbaar zijn, Nederland hoort daar niet bij.

Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en China behoren tot het selecte groepje landen waarin Apple de gekleurde iPhone met verlaagde opslagcapaciteit gaat verkopen. Ook Nederlandse telecomproviders krijgen geen beschikking over de goedkopere iPhone 5c.

Naast de 8GB iPhone 5c heeft ook de iPad 4 zijn herintreden gedaan in de Apple Store, deze vervangt de iPad 2. De iPad-lineup is nu volledig van een Ligtning-connector voorzien. Alleen de iPhone 4S en iPod classic zijn nog voorzien van de oude 30-pins connector.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Op zich een slimme actie natuurlijk, voor € 100,- minder.

 • Profielfoto
  LdeV

  Vervangen ze dan de 8GB iPhone 4S?

 • Profielfoto
  3dGuy

  8GB is toch eigenlijk heel weinig voor een iPhone! En dat ze voor die opslag capaciteiten voor ieder stapje €/$100 rekenen kan ik al jaren niet goed volgen!

 • Profielfoto
  Wijtze

  Zo te zien is de iPad 4 ook terug in de winkel! Voor €379,-

  Bron

 • Profielfoto
  ozzie X

  8gb? Huh we leven in 2014. Dat geheugen kost Apple geen drol. De 16gb versie moet 100 euro goedkoper worden, dan gaat er misschien een balletje rollen. Zelfs in China schijnt de 5c nauwelijks aan te slaan. Can you say fail….

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Slimme actie, voor “low-end” gebruikers die hem voor niet veel meer dan bellen en social media gebruiken is 8 gb nog steeds voldoende. En de prijs komt zo meer in de buurt van een budget telefoon

 • Profielfoto
  ozzie X

  “Meer in de buurt van een budgettelefoon?” Nee, je blijft in de buurt van het topsegment, maar betaalt bijna de volle mep voor maar 8gb.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Wat een gemekker. Dat ”budget” hebben we helemaal eigenhandig erbij verzonnen, dat heeft Apple nooit zelf gezegd.

  Als je het ding niet wilt, koop het dan niet, maar loop er dan ook bovenal niet zo over te zeiken.

 • Profielfoto
  wouwout

  http://store.apple.com/de/buy-iphone/iphone5c/8gb-gr%C3%BCn-entsperrt (Duitse store)
  550 euro voor de 8GB versie van de 5C, wat grappig. Alle 5C’s moeten 100 a 150 euro goedkoper worden, Apple leeft tegenwoordig in een parallel universum.

 • Profielfoto
  Buzz

  We willen allemaal wel een iPhone voor niks, maar het blijkt nu eenmaal dat die dingen een paar honderd Euro kosten om te maken, en dat ze er een behoorlijke marge bovenop kunnen vragen (zeker voor de modellen met meer opslag), en dat het nog steeds prima verkoopt. Er is dus geen enkele reden voor Apple om het goedkoper te maken. Ze zijn er helemaal niet in geïnteresseerd om te concurreren met budget telefoons.

 • Profielfoto
  Zakske

  En dat ze voor die opslag capaciteiten voor ieder stapje €/$100 rekenen kan ik al jaren niet goed volgen!

  Dat is simpelweg een eenvoudige manier om geld te verdienen. Bij de concurrentie vragen ze meestal $50 extra voor de 32GB-versie, en bij Apple het dubbele. That’s life!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Waar het om gaat: je koopt voor 50 euro meer een 16gb. Als je toch zoveel uitgeeft ben je gek als je dat niet doet. En voor nog een kleine meerprijs heb je de 5s. Het is gewoon prijstechnisch een hele vreemde constructie van Apple. Verkoopaantallen kennen we niet, maar uit alles wat wel naar buiten komt (ook van Apple zelf) blijkt dat ding niet echt hard te gaan. Cook zei zelf dat het niet is geworden wat ze ervan verwachtten. Met deze kleine prijsdaling ten koste van het geheugen zie ik daar geen verandering in komen. Je kunt dat zeiken of zeuren noemen, ik koop toch de 5s) mij maakt het niet uit maar je mag het wel vreemd vinden en aan Apple twijfelen. Of mag dat ook niet meer?

 • Profielfoto
  Buzz

  Wat is daar nou gek aan? Het is toch juist slim? Jij hebt het gevoel dat je voor twee keer een kleine meerprijs een veel betere telefoon koopt, en Apple vangt de extra winst. Zo werkt het in de handel.

 • Profielfoto
  sunapple

  Voor 50 euro verschil is het niet de moeite om een telefoon te nemen die gewoon echt te weinig opslag heeft voor je gemiddelde muziek, foto en app bibliotheek.

  Het zou echter kunnen dat hij tweedehands veel minder waard wordt dan de 16GB modellen en dan zou ik het misschien wel overwegen. Muziek naar de iPod, foto’s heb ik niet echt en ik gebruik misschien 10-20 van de 100 apps die ik nu op mijn 32GB telefoon heb staan.. Afwachten wat de prijs gaat doen dus.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Men had beter de 16GB 5C aan de prijs van de 4S verkocht (400 eur)

 • Profielfoto
  Xcode

  @Soulshaker
  Yep, €549,- is gewoonweg veel te veel geld voor een instapmodel met techniek van vorig jaar en dan ook nog eens een zeer beperkte opslagruimte. Nu kan @Buzz_D wel claimen dat het honderden euro’s kost om het toestel te maken, maar mocht dat het geval zijn dan heeft Apple een fout gemaakt tijdens het ontwerpen. Ik waardeer het erg dat Apple geen concessies wilt doen, maar in dit geval vragen ze teveel geld voor een plastic toestel met oude techniek en beperkte opslagruimte.

  @sunapple stipt naar mijn idee een nog groter probleem aan: waarschijnlijk wordt de 8GB 5C tweedehands significant minder waard dan de 16GB versie. Dat kan ik me heel erg goed voorstellen, want 16GB is tegenwoordig echt het minimum voor iemand die de 5C dagelijks gebruikt. In dat geval ben je dus uiteindelijk financieel gezien slechter uit als je iets minder geld spendeert.

 • Profielfoto
  Buzz

  Xcode: Prima dat jij persoonlijk het niet interessant vindt natuurlijk. Ik zelf zou een telefoon met maar 8GB opslag ook nooit kopen. Maar bij Apple werken mensen die wat verder om zich heen kijken, zich beter informeren, en wat meer tijd hebben besteed aan de marktanalyse dan jij en ik. Blijkbaar kwam daar uit dat ze hier nog wat extra’s mee kunnen verdienen, en ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Ik denk aan de generatie van mijn ouders, die wel graag het gebruiksgemak van de iPhone verkiezen boven een goedkopere Android telefoon, maar niet veel opslag voor foto’s of muziek nodig hebben. Zij zullen deze telefoon waarschijnlijk langer dan 1 of 2 jaar gebruiken, dus aan waarde op de tweedehands markt hebben ze geen boodschap. En dat het model geen 64-bit CPU en vingerafdruksensor heeft maakt ze ook weinig uit. Dit model hoeft ook helemaal niet de concurrentie met de andere iPhones en Android telefoons aan te gaan, zoals sommigen hier schijnen te suggereren. Als Apple dat zou willen, dan hadden ze er wel een heel evenement omheen gemaakt, en het in meer landen uitgebracht. Het is gewoon een extra model voor een beperkte doelgroep.

 • Profielfoto
  sunapple

  waarschijnlijk wordt de 8GB 5C tweedehands significant minder waard dan de 16GB versie

  Dat is dus juist positief want je kan nu ook al iPhone 5C modellen voor weinig krijgen tweedehands die vaak zelfs nog nieuw in doos zijn. De 8GB versie wordt nog goedkoper en dat is wat mij betreft een koopje. Denk aan prijzen van rond de 300-350 euro voor een (in mijn optiek) geweldig toestel. Nieuw kopen zou ik vooral niet in ieder geval..;!

 • Profielfoto
  _ceee_

  De iphone 5C is echt een flop €600 voor een plastieken smartphone met hardware uit de 5 is veel te duur, het moest minstens 100 euro goedkoper geweest zijn ofwel moest de 5C identiek qua hardware geweest zijn met de 5S buiten de vingerafdruksensor dan. de 8gb variant gaat volgens mij nog meer floppen, voor een smartphone in 2014 is 8gb gewoon veel te weinig, zeker omdat er al geen uitbreidingsmogelijkheden zijn en ios steeds meer opslagruimte inneemt.

  Apple is het laatste jaar slecht bezig, neem nu alle macbook air’s en retina macbooks die in de 13 inch instapper standaard worden geleverd met 4gb geheugen. waarom niet 8gb, is veel toekomstgerichter en kost apple bijna niets.

 • Profielfoto
  Ce

  De discussie kan eigenlijk wel gestaakt worden. Hier in NL blijven we gewoon de hoofdprijs betalen:

  “Distribution of the new lower-capacity model is, however, rather limited, with Apple confirming to Fortune’s Philip Elmer-DeWitt that the 8 GB model will only be available in the UK, France, Germany, Australia, and China”

 • Profielfoto
  sunapple

  @_ceee_, Ik denk dat als de iPhone 6 straks uitkomt en de 5C de plaats van de 4S inneemt dat hij ineens een stuk aantrekkelijker wordt vanwege de prijs. Daarnaast zijn de kleuren ook een unicum waarvoor mensen soms vallen. Dat hij vandaag de dag onhandig geprijsd is ben ik met je eens en dat lijkt Apple zich ook wel te beseffen.

  @Ce, Toch valt er prima te discussiëren over Apple producten die nog niet in Nederland zijn. Daarbij denk ik dat hij met de lancering van de volgende generatie iPhone wel hierheen komt als vervanger van de 4S.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Kleuren een unicum ? Als je de Lumia’s van Nokia bekijkt , heb je ook die mooie kleurtjes.

  Die 5C is gewoonweg te duur , alleen snapt Apple niet dat ook iPhones kunnen floppen.

 • Profielfoto
  Buzz

  In de VS zag ik anders behoorlijk veel 5C’s. In Nederland zie je ze zelden. Ik vind ze wel erg mooi, en wie ze afdoet alsof het goedkoop plastic is heeft ze volgens mij nog nooit goed in het echt bekeken.