Maarten
Maarten Nieuws 18 maart 2014

iPad 4 weer te koop, vervangt iPad 2

Gelijktijdig met de introductie van de iPhone 5C met 8GB opslag heeft Apple de Nederlandse online Apple Store aangepast. Bij het kopen van een iPad kan er gekozen worden voor een iPad 4, de iPad 2 is hiermee uit de store verdwenen.

De iPad met Retina-display kan aangeschaft worden in het zwart en in het wit met 16GB opslag. De iPad draagt een prijskaartje van € 379,- voor het WiFi-model en € 499,- voor het WiFi model met een Cellular module. Dit zijn dezelfde prijzen waarvoor de iPad 2 over de toonbank ging, er hoeft dus niets extra betaald te worden. Op het moment van schrijven zijn alle modellen van de iPad met Retina-display binnen 24 uur te leveren. 

De iPad met Retina-display is weer te bestellen.

De introductie van de iPad met Retina-display en het verdwijnen van de iPad 2 betekent dat er geen iPads meer verkrijgbaar zijn met een 30-pins aansluiting. De iPad van de vierde generatie werd in oktober 2012 gelanceerd. Uit de modelnummers van de nu te bestellen iPads met Retina-display blijkt dat het exact dezelfde modellen zijn als tijdens de release in 2012.

De modelnummers komen overeen met de nummers ten tijde van de eerste release. Bron: MacTracker

Wat er gaat gebeuren met de iPad 2 is niet bekend gemaakt. Een mogelijkheid is dat Apple de verkoop van de iPad 2 in het oosten van de wereld gaat voortzetten en stimuleren. Afgelopen week werd bekend dat het bedrijf uit Cupertino in India speciale winkels wil openen voor de instapmodellen van de iPad en iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad 4 weer te koop, vervangt iPad 2
Sluiten