iPad 4 weer te koop, vervangt iPad 2

Door: Maarten - 12 reacties

Gelijktijdig met de introductie van de iPhone 5C met 8GB opslag heeft Apple de Nederlandse online Apple Store aangepast. Bij het kopen van een iPad kan er gekozen worden voor een iPad 4, de iPad 2 is hiermee uit de store verdwenen.

De iPad met Retina-display kan aangeschaft worden in het zwart en in het wit met 16GB opslag. De iPad draagt een prijskaartje van € 379,- voor het WiFi-model en € 499,- voor het WiFi model met een Cellular module. Dit zijn dezelfde prijzen waarvoor de iPad 2 over de toonbank ging, er hoeft dus niets extra betaald te worden. Op het moment van schrijven zijn alle modellen van de iPad met Retina-display binnen 24 uur te leveren. 

De iPad met Retina-display is weer te bestellen.
De iPad met Retina-display is weer te bestellen.

De introductie van de iPad met Retina-display en het verdwijnen van de iPad 2 betekent dat er geen iPads meer verkrijgbaar zijn met een 30-pins aansluiting. De iPad van de vierde generatie werd in oktober 2012 gelanceerd. Uit de modelnummers van de nu te bestellen iPads met Retina-display blijkt dat het exact dezelfde modellen zijn als tijdens de release in 2012.

MacTrackeriPad4
De modelnummers komen overeen met de nummers ten tijde van de eerste release. Bron: MacTracker

Wat er gaat gebeuren met de iPad 2 is niet bekend gemaakt. Een mogelijkheid is dat Apple de verkoop van de iPad 2 in het oosten van de wereld gaat voortzetten en stimuleren. Afgelopen week werd bekend dat het bedrijf uit Cupertino in India speciale winkels wil openen voor de instapmodellen van de iPad en iPhone.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Floris

  Jammer, nu blijkt mijn iPad niet veel meer waard te zijn…

 • Profielfoto
  TKroon

  Dat werd ook tijd. Dit hadden ze direct met de introductie van de iPad Air moeten doen. De iPad 2 gaf voor €379 niet het high-end gevoel wat je van Apple verwacht. Wel qua behuizing, niet qua hardware. De iPad 4 is nu goed geprijsd en voor zo’n €100 meer heb je een iPad Air met iets betere hardware.

  Wel lullig voor de mensen die weinig kennis hebben en recent een iPad 2 hebben gekocht.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Toch maar goed dat ik pas mn ipad 2 (16gb wifi) heb verkocht voor 200 euro

 • Profielfoto
  Tobias H.

  18 maart 2014 => R.I.P 30-pins kabel.

 • Profielfoto
  Tobias H.

  Nouja, alleen de 4s nog dan..

 • Profielfoto
  digilb

  En de iPod Classic heeft ook nog de 30-pins kabel
  http://store.apple.com/us/buy-ipod/ipod-classic

 • Profielfoto
  desafiadore

  Mmm… maar snel mijn iPad mini (1) verkopen. Die heeft net als de iPad 2, 512mb intern ram geheugen. De nieuwere iPad’s en iPhone’s hebben 1gb ram. Ik denk dat Apple daar n.l. een beetje naartoe wil.

  Ik merk dat de ipad mini (meeste hardware gelijk aan ipad 2) soms wel wat traag aanvoelt, google earth crasht nog wel eens en safari wil wel eens blijven hangen voor ong. 15 seconden op een wit scherm, alvorens ‘door te laden’.
  Waarschijnlijk door de 512mb ram, mijn iPhone 5 werkt n.l. wel vlot. (een stuk vlotter zelfs)

  De app’s en IOS zal steeds meer van de hardware vragen, mini in de verkoop en dan wellicht wat later de mini 2 aanschaffen….

 • Profielfoto
  Soulshaker

  18 maart 2014 => R.I.P 30-pins kabel.

  De ipod classic en iphone 4s worden nog steeds verkocht.
  Dus geen RIP;)

 • Profielfoto
  Xcode

  Bij introductie had dit al het instapmodel moeten zijn. De prijs-prestatie balans is nu weer in evenwicht. Prima.

 • Profielfoto
  Cardigan

  Wel bijzonder dat de MediaMarkt de ipad 2 dit weekend in de ‘aanbieding’ heeft gedaan. Blijkbaar hebben zij meer inzicht wanneer producten uit de handel gaan…

 • Profielfoto
  MacWally

  Waarom alleen maar 16 Gb? Zou toch minimaal 32 moeten kunnen zijn? Ik red het niet met 16:-(

 • Profielfoto
  jkuifje

  Volgens Apple heet dit innovatie. My ass!