Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2014

iOS 7-adoptie stijgt naar 85 procent

Ongeveer een half jaar na de release van iOS 7 is de overgrote meerderheid van de iOS-apparaten geüpdatet. Volgens cijfers van Apple draait momenteel 85 procent van de iOS-apparaten iOS 7. In december van vorig jaar was dit nog 74 procent.

De cijfers werden door Apple bekend gemaakt op de supportpagina voor ontwikkelaars. De groei lijkt vooral te komen van iOS 6-gebruikers die hun apparaat geüpdatet hebben. Het marktaandeel van iOS 6 daalde van 22 procent in december van 2013 naar 12 procent bij de laatste meting.

Een kleine groep apparaten draait nog iOS 5 of eerder. Waarschijnlijk is het overgrote deel van deze apparaten een oude iPod Touch of iPad 1.

Het gebruik van iOS 7 laat een sterke groei zien.

Inmiddels heeft iOS 7 een eerste grote update gehad, iOS 7.1 werd ongeveer drie weken geleden uitgebracht. iOS 7.1 bracht niet alleen opvallende visuele wijzigingen, de iPhone 4 werkt na een update naar iOS 7.1 ook aanzienlijk sneller. Het is aannemelijk dat vooral iPhone 4-bezitters hebben gewacht met updaten naar iOS 7, maar door de positieve berichten over 7.1 de overstap inmiddels hebben gemaakt.

Reageer op artikel:
iOS 7-adoptie stijgt naar 85 procent
Sluiten