iOS 7.1 maakt iPhone 4 aanzienlijk sneller

Door: Raymon Mens - 20 reacties

De iPhone 4 werd in 2010 gelanceerd en heeft voor huidige begrippen een erg trage processor. Het gevolg is dat iOS 7 niet soepel draait op de oude maar nog veelgebruikte iPhone 4. Het gister uitgebrachte iOS 7.1 brengt daar echter verandering in.

Bezitters van een iPhone 4 laten weten dat het toestel na de update naar iOS 7.1 aanzienlijk sneller werkt. Animaties haperen niet of een stuk minder, apps openen sneller en de opstarttijd van het toestel is verbeterd. Het is niet zo snel als iOS 6 was, maar Apple heeft zijn best gedaan om alles uit de oude hardware te knijpen wat erin zit.

Dat iOS 7.1 op een iPhone 4 niet alleen sneller voelt, maar ook sneller is, heeft ArsTechnica gemeten. De techsite vergeleek de performance van iOS 6.1.3, iOS 7.0.6 en iOS 7.1 op een iPhone 4. Er is een aanzienlijke verbetering te zien.

Vergelijking performance iPhone 4 [data: ArsTechnica]
Vergelijking performance iPhone 4 [data: ArsTechnica]
Hoewel de iPhone 4 niet beschikt over features als Airdrop, blur, siri en Airplay Mirroring is het met iOS 7.1 gemakkelijk nog een jaartje uit te houden met de gouwe ouwe onder de iPhones.

Fotocredit: Tobias Hulsker

 

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Goed nieuws! Maar ik beschik gelukkig over blobs en ga lekker terug naar 6.1.3;) was alleen tijdelijk bij iOS7 vanwege dat SSL lek

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Is dit niet eerst geschreven door Mac Rumors? Straks gaan jullie ook schrijven dat bij de lijst met iOS 7.1 versies, dat er twee nieuwe iPads codes gevonden zijn, namelijk 4.3 en 4.6.

 • Profielfoto
  TomBD

  Zelf bezitter van een iPhone 4S, maar mijn vader heeft wel een iPhone 4 (en mijn zus ook tijdelijk, omdat ‘r iPhone 5s een tijdje terug gestolen is). Mijn vader die zeurde er eigenlijk niet zozeer over dat zijn iPhone traag is, omdat hij niet veel beters gewend is (hij had hiervoor een 3GS en kreeg zijn iPhone 4 toen iOS 7 er al op stond). Maar mijn zus moest dus terug van een 5s naar een 4. En verbaasd dat ze was, zeg… Ze schrikt gewoon bijna van de matige performance op het dingetje, ook al is hij al best oud.

  Ik weet zo niet of ze iOS 7.1 al uit willen gaan proberen, maar ik heb ze in ieder geval aangeraden het wel te doen. Immers, als ik zo overal de reacties hoor levert het alleen maar voordeel op. Vooral mijn zus zou dat wel waarderen.:P

  Mijn 4S werkt gelukkig als een zonnetje. Tuurlijk, een 5, 5c en 5s presteren véél beter onder iOS 7(.1) mag ik hopen, maar ik ben tevreden met datgene wat precies goed is. iOS 7.1 draait hier super goed op en zelfs beter ten opzichte van iOS 7.1 beta 5. Batterijduur is wel om van te huilen, maar ik ben gelukkig niet iemand die 24/7 met dat ding zit te spelen. Ik gebruik hem om bereikbaar te zijn voor mensen per telefoon/sms, af en toe te browsen, om te mailen en het nieuws te lezen. En natuurlijk om spelletjes te spelen, maar dat ook weer niet echt extreem. Ik ben wat dat betreft ook niet veeleisend.:P

  Tot zover… Ehm, mijn anekdote. xD

 • Profielfoto
  Hydræ

  Want meten is weten.

 • Profielfoto
  tomosfan

  Top gedaan!

 • Profielfoto
  Airswing

  Terug naar 6.1.3? Raar!!

 • Profielfoto
  klonic

  Ik merk het inderdaad aan mijn iPhone 4. Ik ben positief verrast dat Apple dat voor ons doet. En nu maar wachten op de iPhone 6. Hopelijk met een groter scherm.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Schandalig dat Apple iOS zo langzaam kan maken voor de oudere iPhone-gebruikers.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ja, SUPERJORN, bij Apple zitten héél geniepige mannetjes, terwijl ze, uiteraard onder nauwelijks verholen gegniffel, allerlei manieren aan het zoeken zijn om iOS zo langzaam mogelijk te maken. En natuurlijk ook om zoveel mogelijk nieuwe ontwikkelingen er níet in te stoppen, zodat gebruikers van oude iPhones zo min mogelijk extra functies erbij krijgen! Dat laatste vinden ze vooral hilarisch!

 • Profielfoto
  Afroman

  Beste telefoon ooit. Bijna 4 jaar zonder problemen.

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  maar maakt het de 4S ook sneller?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  iOS 7 op mijn iPhone 4 deed het überhaupt al prima.
  Maar nu is het ten eerste veel sneller, en ten tweede op punten echt duidelijker en gebruikersvriendelijker.

  Ik ben er blij mee.

 • Profielfoto
  TomBD

  maar maakt het de 4S ook sneller?

  Zonder twijfel, ja! Het verschil met iOS 7.0.6 (en zelfs de beta’s van iOS 7.1) is enorm, merk ik. Niet dat ik de 4S met 7.0.6 sloom vond, maar er zaten wel een hoop bugs in waardoor hij ook regelmatig haperingen vertoonde. Dat is met 7.1 verdwenen als sneeuw voor de zon.;)

 • Profielfoto
  Pokerface

  maar maakt het de 4S ook sneller?

  Zonder twijfel, ja! Het verschil met iOS 7.0.6 (en zelfs de beta\’s van iOS 7.1) is enorm, merk ik. Niet dat ik de 4S met 7.0.6 sloom vond, maar er zaten wel een hoop bugs in waardoor hij ook regelmatig haperingen vertoonde. Dat is met 7.1 verdwenen als sneeuw voor de zon.;)

  Maar is iOS 7.1 op een 4S ook sneller dan iOS 6.x? Ben nog niet over…

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Op de iPhone 4 met iOS 7.1 heb ik het volgende gedaan onder
  Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid:
  Vette tekst aan
  Knopvormen aan
  – Verhoog contrast: minder doorzichtig en kleuren donkerder aanzetten
  Verminder beweging aan
  Labels voor aan/uit aan

  Geeft een beetje een iOS6-look en alles reageert lekker snel. (vergeleken met 7.0.6)
  Ik zeg: probeer bovenstaande eens uit. Misschien vindt je het niets, maar dat weet je niet als je het niet hebt geprobeerd.;-)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Die knopvormen zijn echt te zielig voor woorden. In balsamic mockups -n gratis app voor chrome- zitten zelfs betere. Een mock-up programma!

  Nee, ik houdt nog steeds niet van het platte van iOS 7, er had nog wel iets van grafisch design in het systeem mogen blijven.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Goed nieuws, de snelheid op een iPhone4 was een drama!:grin:

 • Profielfoto
  Outragemac

  Sinds 7.0 liep de accu van mijn iPhone 4 in standby binnen 6 uur helemaal leeg.
  Dat is gek genoeg met 7.1 weer opgelost?!

 • Profielfoto
  iDennisV

  Ik heb mijn iPhone 4 gisteren ge-update naar iOS 7.1 gewoon over the air dus niet aan iTunes. Al mijn apps, foto, bestanden enzovoort bleven bewaard. Maar het was naar mijn mening nog steeds veel te langzaam. Dus ik dacht ik probeer mijn iPhone eens helemaal in te stellen als een nieuwe iPhone, dus gewoon wissen en opnieuw instellen (geen back-up terug geplaatst). En nu vind ik mijn iPhone echt een stuk sneller alles gaat vloeiend en is snel. Maar ik denk dat ik mijn iPhone 4 maar een keer vervang voor een nieuwer model. Want over een tijdje is die weer langzaam.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Goed nieuws! Maar ik beschik gelukkig over blobs en ga lekker terug naar 6.1.3;) was alleen tijdelijk bij iOS7 vanwege dat SSL lek

  Als je SSH Blobs hebt kan je zonder jailbreak terug toch?