Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2014

iOS 7.1 maakt iPhone 4 aanzienlijk sneller

De iPhone 4 werd in 2010 gelanceerd en heeft voor huidige begrippen een erg trage processor. Het gevolg is dat iOS 7 niet soepel draait op de oude maar nog veelgebruikte iPhone 4. Het gister uitgebrachte iOS 7.1 brengt daar echter verandering in.

Bezitters van een iPhone 4 laten weten dat het toestel na de update naar iOS 7.1 aanzienlijk sneller werkt. Animaties haperen niet of een stuk minder, apps openen sneller en de opstarttijd van het toestel is verbeterd. Het is niet zo snel als iOS 6 was, maar Apple heeft zijn best gedaan om alles uit de oude hardware te knijpen wat erin zit.

Dat iOS 7.1 op een iPhone 4 niet alleen sneller voelt, maar ook sneller is, heeft ArsTechnica gemeten. De techsite vergeleek de performance van iOS 6.1.3, iOS 7.0.6 en iOS 7.1 op een iPhone 4. Er is een aanzienlijke verbetering te zien.

Vergelijking performance iPhone 4 [data: ArsTechnica]
Hoewel de iPhone 4 niet beschikt over features als Airdrop, blur, siri en Airplay Mirroring is het met iOS 7.1 gemakkelijk nog een jaartje uit te houden met de gouwe ouwe onder de iPhones.

Fotocredit: Tobias Hulsker

 

Reageer op artikel:
iOS 7.1 maakt iPhone 4 aanzienlijk sneller
Sluiten