Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2014

HTC gaat de toekomst in zonder vingerafdrukscanner

HTC bracht vandaag zijn nieuwe topmodel voor 2014 uit. De HTC One M8 moet de strijd aangaan met de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 5s. Enkele wapenfeiten van de One M8: een dubbele camera, vernieuwde software en een 5-inch full HD-scherm.

Opvallend afwezig in het rijtje is een vingerafdrukscanner. Terwijl Apple en Samsung hun topmodellen uitgerust hebben met herkenning voor de vinger, ontbreekt op de HTC One M8 iedere vorm van biometrische authenticatie. Een topmodel smartphone zonder vingerafdrukscanner uitbrengen, komt een fabrikant daar anno 2014 nog mee weg? 

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom de Taiwanese smartphone-fabrikant zijn nieuwe topmodel niet van een fingerprint reader heeft voorzien.

De 5-inch HTC One M8 is aanzienlijk groter dan de iPhone 5s. [foto via iMore]
Allereerst kan het zijn dat HTC niets ziet in biometrische sensoren en zich liever focust op design en software. Op de website van HTC wordt de focus vooral op de software, het design en de camera van de One M8 gelegd. De telefoon wordt aangeprezen met features als boomsound, achteraf foto’s scherpstellen en het unibody design van aluminium. Hiermee heeft de nieuwe HTC genoeg in huis om zich van concurrent Samsung te onderscheiden.

Een tweede verklaring voor het ontbreken van een vingerafdrukscanner zou zijn dat het HTC gewoon niet lukt. De fabrikant bracht eerder wel een phablet met fingerprint reader uit, maar dit was geen succes. De vingerfafdrukscanner zou slecht werken en op een onlogische plaats zitten. De fabrikant heeft zich mogelijk een nieuwe afgang weten te besparen door de HTC One M8 niet van een fingerpint reader te voorzien.

HTC heeft gekozen voor een niet-symmetrisch design. [Foto via iMore]
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Is het ontbreken van een vingerafdrukscanner een zwaktebod of juist een moedige keuze voor de focus op design en software?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HTC gaat de toekomst in zonder vingerafdrukscanner
Sluiten