Flappy Bird mogelijk terug in App Store

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat Flappy Bird uit de App Store verdween. Don Nguyen, de maker van Flappy Bird, kwam tot deze beslissing omdat alle aandacht voor zijn spelletje zijn simpele leven geruïneerd zou hebben.

In een interview met Rolling Stone Magazine zegt de maker van de gehypte game dat hij nu overweegt het spel terug in de App Store zetten. Als Flappy Bird terugkomt dan zal de app een waarschuwing bevatten die de speler erop attent maakt niet te lang achter elkaar te spelen. Naast de terugkeer van Flappy Bird, werkt Nguyen ook aan een aantal andere games.

Een van de games van de Flappy Bird-maker zal deze maand nog uitkomen. Er wordt niet afgeweken van het beproefde recept: simpele bediening, retro graphics en een hoge moeilijkheidsgraad. De drie games waar Nguyen momenteel aan werkt zijn een nog naamloos schietspel in western stijl, een vliegspel dat ‘Kitty Jetpack’ heet en ‘Checkonaut’, een schaakspel.

Ondanks dat Flappy Bird al enige tijd uit de App Store verdwenen is, brengt het spel nog steeds duizenden dollars op. Spelers die de game nog op hun telefoon hebben staan krijgen immers nog steeds advertenties te zien. Dankzij de inkomsten Flappy Bird kon de Vietnamese maker zijn baan opzeggen en focust hij zich nu helemaal op het maken van games. In het interview zegt hij zich te realiseren niet meer terug naar zijn oude leven te kunnen, maar daar nu vrede mee te hebben.

Eind goed, al goed. En Flappy Bird misschien weer terug in de App Store. Ga jij weer spelen?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  BVerbiest

  Ik speel nog steeds nooit verwijderd

 • Profielfoto
  bechris60

  Hij kan gewoon een app weer verwijderen en opnieuw terugplaatsen en nog een paar andere apps introduceren, maar het liefst daarvoor de OMT Ios 7 gestilde app!!!!

 • Profielfoto
  checkpointx

  hype is toch allang weer over?

 • Profielfoto
  bechris60

  Ah mijn IOS 7 beta was verlopen en heb er eigenlijk niet aan gedacht maar nu ik hem opnieuw heb ingesteld is Flappy Bird niet meegegaan!!!!

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik vond het tijdens de hype een weekje wel leuk, maar ik heb sindsdien niet meer gespeeld.. Ergens wil ik nog wel die 1000 een keer halen natuurlijk..

 • Profielfoto
  Floris

  Eens weg altijd weg. Van mij mag ie nu weg weg blijven.;-)

 • Profielfoto
  toineenzo

  Achh, hij moest er gewoon ff aan wennen om als appmaker bekend te worden en/of het zijn werk te laten worden

 • Profielfoto
  essiw

  mooie stunt voor publiciteit als je het mij vraagt… zoveel drama om één stom appje…

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Kan hij dat wel nog doen onder de naam ‘flappy’? Ik dacht dat geen enkele Store apps meer aanneemt met het woord ‘flappy’ er in. En als het hem lukt, dan neem ik aan dat het een nieuwe app wordt en niet de nu verwijderde.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Waarom zou hij dat niet kunnen… hij is de reden waarom “flappy” niet wordt toegelaten.

 • Profielfoto
  iNicky

  Geeuw, hij kan ook een app maken zonder reclame.

 • Profielfoto
  Lastminuteguy

  Ah mijn IOS 7 beta was verlopen en heb er eigenlijk niet aan gedacht maar nu ik hem opnieuw heb ingesteld is Flappy Bird niet meegegaan!!!!

  Open je App Store app eens, druk dan op updates en druk dan eens op Aankopen, zeg me wat je ziet in de lijst (volgorde is a-chronologisch).

  Graag gedaan;)