Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2014

Flappy Bird mogelijk terug in App Store

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat Flappy Bird uit de App Store verdween. Don Nguyen, de maker van Flappy Bird, kwam tot deze beslissing omdat alle aandacht voor zijn spelletje zijn simpele leven geruïneerd zou hebben.

In een interview met Rolling Stone Magazine zegt de maker van de gehypte game dat hij nu overweegt het spel terug in de App Store zetten. Als Flappy Bird terugkomt dan zal de app een waarschuwing bevatten die de speler erop attent maakt niet te lang achter elkaar te spelen. Naast de terugkeer van Flappy Bird, werkt Nguyen ook aan een aantal andere games.

Een van de games van de Flappy Bird-maker zal deze maand nog uitkomen. Er wordt niet afgeweken van het beproefde recept: simpele bediening, retro graphics en een hoge moeilijkheidsgraad. De drie games waar Nguyen momenteel aan werkt zijn een nog naamloos schietspel in western stijl, een vliegspel dat ‘Kitty Jetpack’ heet en ‘Checkonaut’, een schaakspel.

Ondanks dat Flappy Bird al enige tijd uit de App Store verdwenen is, brengt het spel nog steeds duizenden dollars op. Spelers die de game nog op hun telefoon hebben staan krijgen immers nog steeds advertenties te zien. Dankzij de inkomsten Flappy Bird kon de Vietnamese maker zijn baan opzeggen en focust hij zich nu helemaal op het maken van games. In het interview zegt hij zich te realiseren niet meer terug naar zijn oude leven te kunnen, maar daar nu vrede mee te hebben.

Eind goed, al goed. En Flappy Bird misschien weer terug in de App Store. Ga jij weer spelen?

Reageer op artikel:
Flappy Bird mogelijk terug in App Store
Sluiten