‘Facebook Messenger populair alternatief voor WhatsApp’

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Na de overname van WhatsApp door Facebook eerder deze maand, kregen alternatieven voor de berichtendienst ineens veel aandacht. Op blogs ging het vooral over het Russische Telegram, toch blijkt in Nederland een ander alternatief populair.

Uit onderzoek van peil.nl uitgevoerd in opdracht van NUtech, blijkt dat Facebook Messenger het vaakst gebruikt wordt als alternatief voor WhatsApp. Ook Telegram en iMessage zijn populair. Die diensten worden gebruikt door achtereenvolgens 35, 26 en 15 procent van de respondenten.

Facebook Messenger is net als WhatsApp van Facebook.
Facebook Messenger is net als WhatsApp van Facebook.

De uitkomst is opmerkelijk omdat veel gebruikers van WhatsApp (41 procent) aangaven zich zorgen te maken over hun privacy. Een alternatief gebruiken dat ook van Facebook is, lijkt dan een erg tegenstrijdige keuze. Er worden vaak vraagtekens bij het het privacybeleid van Facebook geplaatst.

Van de ongeveer drieduizend ondervraagden gaf 13 procent aan al overgestapt te zijn naar een andere berichtendienst. De overstap naar een andere app wordt door 17 procent overwogen. 51 procent is helemaal niet van plan over te stappen. De rest van de gebruikers weet nog niet of zij de overstap naar een andere berichtendienst gaan maken.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ik wacht af tot ze ze voorwaarden veranderen.. Dan maar weer lekker sms/iMessage of welke app dan aangeraden wordt

 • Profielfoto
  fedde123

  snap nog steeds niet waarom mensen zo moeilijk doen over Whatsapp, jullie willen toch niet allemaal een aanslag plegen dat Facebook niet mag weten? Wat aan andere info heeft Facebook niks, ja misschien advertenties aanpassen. Zo kan ik nog wel even doorgaan

 • Profielfoto
  karelschapie

  Hoezo vervanger? Er wordt nu net gedaan alsof Whatsapp, net zoals Flappy Bird, uit de AppStore is verdwenen.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  Haha meen je dit

 • Profielfoto
  Carlokalkman

  Haha, Facebook Messenger als alternatief voor Whatsapp? Snap ik het nu niet?

 • Profielfoto
  wensink

  Enehh….wat doet die andere 19% dan?
  Hebben die überhaupt geen contact via internet of hebben die nog nooit WhatsApp gebruikt?

 • Profielfoto
  pim939

  Zo veel mensen die blijkbaar niet snappen waarom ze geen gebruik meer willen maken van whatsap. Waar gaat het heen met deze wereld…

 • Profielfoto
  sunapple

  FBM zou moeten fuseren met Whatsapp, persoonlijk vind ik de eerste vele malen fijner werken en zou ik liever alleen die gebruiken. Grootste voordeel is dat je Facebook Messenger in de browser kan vinden wat mij betreft.

 • Profielfoto
  Raddie

  Wie heeft net “Tegenlicht” gezien? Even terugkijken op uitzendinggemist voor iedereen die zich zorgen maakt over privacy.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik hoor net van m’n chatmaatje dat iedereen weer terug op Whatsapp zit. Het was alleen een kort uitstapje naar Telegram vanwege de storing.

  Pre van FB messenger is dat het cross-platform bruikbaar is, dat is wat je als gebruiker graag wil.

 • Profielfoto
  defores

  Weer onzin paniek alsof de alternatieven veiliger zijn?
  Het doet er niet toe wat je gebruikt zodra je data je netwerk verlaat ben je in principe al kwetsbaar. Kwestie van decoderen van de encryptie en dat is slechts een kwestie van snelle computers die er tichtal algoritmes op los laten.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Als men toch aan het overstappen zijn, kies dan deze optie:

  Naar elkaar schreeuwen. Ook al zit je naast elkaar. Beste oplossing want geen data verbruikt, geen batterijverbruik en het is veel sneller dan typen.

 • Profielfoto
  Stirf

  @Raddie: goede uitzending. Alleen de meesten kijken hier niet naar de VPRO.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Stirf: waar vind je die informatie over de omroepenvoorkeur van OneMoreThing bezoekers? Over privacybescherming gesproken…

 • Profielfoto
  wynand

  Veel mensen kijken sinds de overname van whatsapp door Facebook naar alternatieven. Dit omdat mensen bang zijn voor privacy schending door Facebook. Wat nemen we als alternatief? Facebook messenger…….. Huh???

 • Profielfoto
  essiw

  Ik denk dat de mensen die de “Facebook messenger” als alternatief gebruiken niet mensen zijn die geen whatsappgebruiken (ernaast) en ook niet de mensen zijn die met whatsapp gestopt zijn omdat het is overgenomen door Facebook… Alternatief heeft meer dan 1 betekenis.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Waarom van whatsapp wegstappen om naar facebook messenger te gaan. Doesn’t make any sense to me… Telegram bevalt uitstekend. Bijna al mijn contacten hebben het inmiddels geinstalleerd:)

 • Profielfoto
  JJmac

  Wachten op Heml

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ja Telegram gaat als een speer. Ik gebruik whatsapp helemaal niet meer. Die beveiligde chat is cool.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Domheid kent geen grenzen.
  “wynand op 03 maart 2014
  Veel mensen kijken sinds de overname van whatsapp door Facebook naar alternatieven. Dit omdat mensen bang zijn voor privacy schending door Facebook. Wat nemen we als alternatief? Facebook messenger…….. Huh???”
  Het zijn net lemmingen, ren overal achteraan.

 • Profielfoto
  vinkofunk

  Threema is pas een alternatief: secure en erg fijne app. Maar ja, die €1,79 zal wel voorkomen dat de dummy’s het ooit zullen gebruiken.